שלום כולם

שלום כולם

יש לי שאלה:

הערב צפיתי בסרט הקונג פו ALONG CAME THE TIGER בכיכובו של DON WONG TAO

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=GFVINWSJXdI&feature=fvwp

כוכב הסרט השתמש במקל שבשעת הצורך הוא פתח אותו כפי שניראה בתמונה

שאלתי היא: כיצד מכונה מקל זה?

זה לא מקל נונצ'קו שבו השתמש ברוס לי

תודה למשיבים

לא מומחה בכלי נשק סיניים, אבל קח בחשבון שבסרט

כמו בסרט - לא הכל אמיתי. מקל עץ המורכב מחלקים פריקים, כמו בתמונה, לא יכול להיות חזק כמו מקל שכולו חתיכה אחת; עיבוד העץ כך שהחלקים השונים יתאימו אחד לשני עד שלא ייראה החיבור, יחליש את העץ עוד יותר. בתור מקל, לא הייתי סומך על זה. בתור נונצ'אקו מוסווה, זה נונצ'אקו. רק שנונצ'אקו היה כלי אוקינאווי, במקורו. לא יודע אם היה בשימוש בסין ככלי-נשק לפני ברוס לי.

ashigara

New member
אולי זה Three-section staff

מצאתי בוויקיפדיה ערך על Three-section staff (בעברית אולי אפשר לתרגם את זה כמקל תלת פרקי
)
בכל מקרה הם כותבים שם:

To experience the versatility of both bo-staff and three section staff, some manufactures have created a combination weapon made of out of metal. The three sections, linked by chains as customary for this type of weapon, screw together to form one single staff. The transition to full staff to sectioned staff can be done in mid-combat with a few twists. Against an opponent the transition is often masked adding an element of surprise to the following attacks.

בלי לראות את הסרט (ולמעשה בלי להכיר כלי נשק סיניים / אוקינאווים) הייתי אומר שזה די מתאים לתיאור ולתמונה שנתת.

זה לא מקל 3 חלקים

מקל 3 חלקים נראה אחרת לגמרי, הוא ארוך הרבה יותר (כל מקטע באורך של כ-80 ס"מ) ומחזיקים/משתמשים בו אחרת.
אה, ויש לו שלושה חלקים (לא כמו בתמונה, שיש בערך 5).
נראה לי גם כמו סוג של נונצ'קו, שקיים בסין ("מקל 2 חלקים", אר ג'יה גון), אבל לא "קלאסי".
אולי יש לזה שם ייעודי - אני לא אתפלא עם כמות כלי הנשק שסין סיפקה לאנושות...

NetaSher

New member
הנה תמונה

הלינק שלך לא עבד ובדיוק הצטלמנו עם כלי נשק שונים...

broadaxe

New member
בסין התקיימו סוגים רבים של נשק גמיש/מפרקי

למשפחה קוראים בכלליות "ביאן" bian (שוט).
נשק זהה לנונצ'אקו בהחלט היה קיים גם בסין, נקרא בדיאלקט נפוץ Liangjiiegun.
מי שטרח לבקר בתערוכת הנשק הסיני שאצרתי, ואולי לרכוש את הקטלוג, בוודאי הרחיב את השכלתו בתחום. אני מנצל שוב את הבמה להודות לניצן אורן על עזרתו.
כמו שדוד כפרי כתב, סרטים צריך לקחת בערבון מוגבל.

למעלה