שלום כולם..

Wizzy Boy

New member
שלום כולם..

קוראים לי רועי ואני בן 11. נראה לי שהרוב ממכם מאמינים באלוהים.. ואני ממש לא מאמין בו.. תמיד שהייתי קטן קיימתי את כל המצוות, וחשבתי שאלוהים הוא הכי גדול והוא שומר עליי.. אבל לפני בערך שנתיים, מתי שהתחילה האינתיפאדה, הבנתי שאלוהים לא קיים. הייתי בסך הכל בן 9, ופתאום התחלתי לשמוע על פיגועים.. מה כבר יכול לעבור לי בראש? שיש אנשים רעים שרוצים להרוג את היהודים ואת הישראלים? התחלתי להבין, שאלוהים לא מראה לנו שהוא קיים.. אלוהים אמר בתנ"ך, שאנחנו העם שהוא הכי אוהב. אם הוא אוהב אותנו, למה יש אנטישמיות? ולמה שונאים את הישראלים? ולמה היה את השואה? ולמה יש את האינתיפאדה, ולמה יש את כל המלחמות? ולמה יש את כל הדברים הרעים שקורים, כמו להרוג אנשים, ולאנוס, ולפגוע באנשים? אלוהים לא מראה שהוא קיים, וגם אני לא מאמין בתנ"ך. אני לא מאמין שמישהו יכול לברוא את העולם. איך זה יכול להיות? הוא אמר "ויהי אור" ופתאום היה אור? הכל הטבע עושה. אלוהים לא יכול לגרום לשום דבר לקרות, כי הוא לא קיים. זה הכל, בנתיים.

liorbil

New member
לרועי היקר

כתוב גם בתנך שכשאלוהים גרש את אדם וחוה מגן עדן הוא אמר להם שחייהם יהיו קשים וגן עדן כבר לא יהיה קיים בחייהם,אז הנה הסיבה לפי התנך למה יש אנטישמיות ולמה יש רוע בעולם.חוץ מזה אנחנו לא חיים בגן עדן החיים קשים כי כל אחד צריך להאבק על מקומו,בעולם זה ולא כל האנשים אותו דבר,הרי זה לא הגיוני שהכל יהיה בסדר,כדי שהכל יהיה בסדר צריך שכולם ישתנו ושכולם יהיו במצב כלכלי טוב ,ושלכולם יהיו בני זוג מתאימים,אתה עוד ילד לכן אתה שואל כאלה שאלות לא מציאותיות ,כשתגדל תבין למה ולמה,וזה לא אומר שאין אלוהים .לא כל מה שרואים צריך להאמין יש דברים שגם אם לא רואים אפשר להאמין בהם,אמונה זה דבר טוב בלי שום קשר לנכון או לא נכון ,בזכות האמונה אנחנו כאן.שירי

Dark Shine

New member
היי לכולם...!

שמי אור , אני בת 13 וקצת, ודפדפתי קצת בפורום. ימים רבים ניסיתי ל"שוחח" עם אלוהים, וכל בקשה שביקשתי, שהתפללתי, לא התקיימה. וקרה אפילו יותר גרוע. החלטתי לשמור שבת. שמרתי שבת. לא עזר. קראתי שמע ישראל, לא עזר. הלכתי עם בגדים צנועים, לא עזר. הייתי הילדה הכי הכי טובה בעולם ועזרתי לכולם ונתתי מעצמי ועבדתי קשה בשביל להשיג מה שאני רוצה. לא ביקשתי כלום מאף אחד. ואף פעם אלוהים לא נענה לי, ולא נתן לי כלום. כולם אומרים לי: "אור, אלוהים נתן לך חיים. תתגאי בזה" וכמובן שאני מעריכה את זה. אבל למה, למה לתת חיים בלי לעשות אותם טובים? זה לא כמו שפשוט מציירים ציור והוא נשאר כמו שהוא. לא. חיים, צריך לטפח ולהשקיע, והשקעתי בעצמי את כל הנשמה. לא עזר בגרוש. ברור שזה מה שקידם אותי. אבל אף בקשה מהבקשה שביקשתי ממנו [כמו בריאות למשפחתי] לא התגשמה. ונפטרו לנו במשפחה 14 אנשים, מאותו יום שביקשתי בקשה זאת. הרגשות אשמה עוד לא עברו לי. החלטתי לא לבקש שום דבר מאלוהים. אלוהים הוא רע. והוא לא שומר עלינו. זה מה שאני הבנתי. מי שרוצה משהו, צריך לקבל אותו בעצמו. אלוהים לא יעזור. -אור!-

spyone1

New member
אור

אלוהים קיים ..אלוהים טוב ..אלוהים עוזר . אבל ריבונו של גבעת שאול למה אנחנו תמיד זורקים את האשמה על אלוהים . שרע לנו אנחנו אומרים ..זה בגללך אלוהים ..ושטוב לנו אנחנו שוכחים אפילו . חיים קשים נכון ..רע לנו (לפעמים ) נכון .רוצים לקבל כל מה שאנחנו מבקשים כן ..כי אנחנו בכך הכל בני אדם .. אור תאמיני לי אם אני יגיד לך שאני רוצה דבר מסוים מאלוהים מאז שהיתי בת 13 בדיוק בגיל שלך עכשיו ואני עכשיו בת 24 ועיין לא קבלתי את מה שבקשתי וכל כך אני רוצה וכל כך אני ממתינה וכל כך אני זקוקה לזה אבל לא קבלתי את הדבר שרציתי ואני ינסה להגיד לך למה ?? אולי הדבר שאני מבקשת מאלוהים הוא דבר לא טוב כלומר לא יהיה לי טוב עם הדבר הזה ואלוהים לא רוצה את הרע לי . אולי אלוהים עושה לי מבחן עד כמה אני רוצה את זה באמת . אולי אלוהים כבר נתן לי את הדבר הזה בצורה אחרת ואני לא מרגישה . אולי ואלוי ... אבל האמונה צריכה להיות תמיד בלב . והתקווה תמיד תמיד לטוב . אור מתוקה אני מקווה שעזרתי קצת . מותר לכעוס ..גם אני כועסת לפעמים .. בהצלחה .

Dark Shine

New member
תודה.

אבל אותי לימדו שאם אני רוצה משהו אני יעבוד בשבילו כדי להשיג מה שאני רוצה. כאילו אני אתן משהו ואקבל תמורה. יש מבינה?

spyone1

New member
כן אני מבינה

אבל מי אמר לך שאני יושבת וממתינה לקבל מה שאני רוצה ??? ובכן אני ממתינה אבל לא יושבת ..ולא ישבתי ..גם אני עובדת על זה (את הדבר שאני רוצה )..ועובדת קשה מאווווווד על זה ...אבל ממתינה בסבלנות ובתקווה ..ובאמונה ..

snopit

New member
אור

אבל לא מקבלים הכל.. זה מצחיק אם תעשי ככה הוא יעשה ככה מה זה משחק? אם את רוצה לשמור שבת ולהתלבש צנוע וכול"י תעשי זאת מהלב ולא רק עם מחשבה שאת עושה את זה בישביל משהו..אם כל אחד היה שומר שבת חודש ואז מקבל משהוא רוצה ואז היה שוכח מאלוהים אז כולם היו עושים ככה מתי שבא להם אבל בישביל זה אנחנו כאן לעשות מצוות מהלב לעשות את דרכי ה-ה´ ואז לקבל את השכר בגן העדן אני לא מאמינה למילים שאני אומרת אבל ככה זה... אני בכלל לא ידעתי שיש אלוהים עד כיתה ה ועכשיו אני מאמינה גדולה שלו ולמרות שאנני דתיה..

manew

New member
אור יקירה

את סיפרת לנו על הרבה דברים שעשית כדי לקבל את הדבר שרצית אבל כמה שתעשי דברים כאלה את לא תצליחי (לדעתי) לקבל את מה שאת מבקשת כאשר אדם מאוד רוצה משהו עליו לבקש ולהתפלל לה´ שייתן לו את זה ואז הוא צריך להתנהג כאילו שהוא כבר קיבל את הדבר כי ה´ נותן לך את מה שביקשת מייד כשאת מבקשת אבל לא תמיד אנחנו לוקחים את מה שאנחנו מקבלים ואז השפע השמיימי מתפזר בעולם ואנחנו לא מרגישים בו אם נתנהג כאילו קיבלנו את מה שביקשנו אנחנו גם נרגיש שקיבלנו אבל אסור לשלול את האפשרות שאת לא ראויה לדברים שביקשת או שאותם דברים לא טובים בשבילך מקווה שהבנת ושתצליחי יותר בבקשות הבאות שלך
באהבה חיים

Dark Shine

New member
לא, אני כבר הבנתי

אני לא ראויה לדברים האלה. לא ראויה לכלום מאלוהים הזה. הוא רע והוא שונא לאהוב אנשים שמשתדלים בשבילו לא תהיה אפשרות לשנות את הנקודת מבט שלי, כי אני כבר רואה את זה ככה חצי שנה בערך... תודה בכל מקרה

spyone1

New member
עכשיו אני מבינה שאת

כועסת על האנשים ..לא רק על אלוהים ..טוב גם זה מותר אבל אם את צודקת . טוב מאוד לשמוע שאת משתדלת בשביל לקבל מה שאת רוצה ..זה סימן טוב . אבל כדי לקבל מה שצריך ולהגיע לאן שצריך ..אופטימיות לא תזיק כי לפי התגובות שלך אני לא רואה שום אופטימיות ..אז אולי תתחילי מפה . בהצלחה .

למעלה