שלום כולם...

שלום כולם... ../images/Emo13.gif

אתם נראים לי קהילה מאוד חביבה (התחנפויות הכרחיות
)... אני מצרפת בזאת את כתב ידי... אני לא בטוחה שהקובץ ממש איכותי, אבל הקובץ הטוב יותר כבד מדי בשביל לעלות לכאן. (את החתימה החלטתי לטשטש ברגע האחרון) אז תודה רבה מראש לכל מי שינדב מידע, וכפי שביקשתי, תהיו עדינים...

nili6

New member
רק כמה דברים

אהבתי את הכתב שלך, יש לך כתב יפה! - למרות שלא זו השאלה. מה שבולט זה מהלך השורות המאוד לא ישר, ובאופן עקבי. מה שיכול להעיד על תנודות במצבי רוח, אני מניחה שתקבלי פירוט מהאחרים כתב קטן בגיל ההתבגרות, כמו שציינת שהיה לך, מעיד על דימוי עצמי נמוך.

תנודות במהלך השורה יכולות להתקשר

גם למה שנכתב בהמשך, בהקשר לדימוי עצמי גבוה-נמוך והשלכותיו על בטחונה של הגברת להתמודד ולהיכנס לדברים מסוימים - אלא אם כן מתמלאים תנאי סף מסויימים ומובטחים מראש אלמנטים משמרי הגנה ובטחון. יתכנו גם רגישויות ושימור בהקשרי כבוד עצמי, רגש גאווה, התקוממות כנגד מה שנתפס משפיל ונכונות להתמודד עם בקורת ובלבד שתהיה עניינית. על רקע כזה התנודיות בשורה יכולה לשקף לבטים, קשיים בקבלת החלטות ולפעמים במימושם הלכה למעשה, שאפתנות 'ליותר' לצד ספקנות. חשבתם פעם על "קישור" כמרכיב רפורמטורי ?

nili6

New member
אודי אני באמת רוצה להבין את המשפט

הראשון שכתבת- תוכל לפשט אותו ולעשותו פחות מסורבל??

טוב.

הדימוי העצמי של הגברת - משתנה, הוא עשוי להיות מחוזק יותר בתנאים, בנסיבות או לקראת התמודדויות שהיא מרגישה בטוחה, מוכנה ומצוידת יותר לקראתם, ומבחינתה, סיכוייה לעמוד בכך בלי להיכשל, להיפגע - משופרים. הוא עשוי להיות נמוך יותר ואז מה שניצב לפניה עשוי להיתפס גדול ו 'מסוכן' מדי - כלומר, הסיכוי להיפגע, להיכשל, לא להסתדר עלול להיות בשעור כזה שיטרפד התמודדות, יוזמה ופעולה מצידה. תנאי סף מסויימים שיתרמו לתחושת הבטחון ולנכונות להיכנס ולהתמודד עשויים להיות אתגר מול נושא ותחום מוכר, דברים שכבר התמודדה עמם או עם דומים להם, ידיעה ברורה מה לפניה, סיוג מוקדם שיבטיח אותה מפני הפתעות, שינויים ומבוכה מעבר למה שהוסכם מראש, תוספת של גורם מנוסה לצידה, עיגון בכתב של הבנות בע"פ כדי למנוע נסיגה מכך. ובמלה אחת: חיזוקים לגווניהם -ומראש. כל אלה הם 'אלמנטים' שעשויים לחזק את הבטחון העצמי שבלעדיהם הוא רופף משהו, וכך משפרים את הנכונות והאומץ להיכנס לדברים, להתמודד עם אתגר מסוים, סביבה, שינוי, יוזמה, קשר וכד', ולצאת בשלום בלי 'לחטוף', להיתפשל, להינזק וכד'.

שורה גלית בהקשר זה כרוכה בהתקדמות

מאומצת. כלומר, החלטות וצעדים שלגבי אחדים זה 'כמו לחמניות' אצלה הם כרוכים ביותר מחשבה, התחבטויות, התייעצות, המתנה במרחק בטוח. מצד שני, היא לא מוותרת לעצמה ומשקיעה הרבה עבודה על עצמה, היסוסיה ופחדיה כדי לא להפוך שפוטה של עצמה. יתכן שהיא מאלה שבסביבה מתאימה יכולה לפרוח, לצמוח ולתרום ובסביבה אחרת 'לשקוע' ולמצות באופן מינימליסטי את היכולות והמרץ שיש בה.

nili6

New member
קודם כל תודה. -

אבל, האם כל זה לא נכון בעצם לגבי כל אחד, שבתנאים יותר נוחים ובטוחים ההתמודדות הופכת יותר קלה?

כולנו על הסקאלה - המינון משתנה

האחד מגיע לבריכה ומיד בלי לחשוב פעמיים 'קופץ ראש', ואילו חברו אפילו לא מכניס את כף רגלו בלי 'מצופים'. זה פונקציה של בטחון עצמי, חינוך, מיטען, נסיון חיים ועוד, כתב היד מלמד אותנו את שיעורה של ההיזדקקות לחיזוקים ולגבי איזה תחום וכוון זה מתייחס. גם מיישרי שורה עשויים להקדיש לחששות וספקות ולבטים אבל העובדה שהם מתקדים ישר, תכליתי ולמטרה מורה שאין פגיעה ביכולת לקבל החלטות ולפעול בצורה עקבית ואפקטיבית. ואילו 'מגלגלי' שורה טרודים יתר על המדה סביב עצמם והרגעת דאגות, חששות והיזדקקות ל 'יותר חיזוקים' כתנאי מוקדם שבלעדיו הם בכלל לא זזים ולכן תהליכים שונים אצלם 'נתקעים' בדרגה זו או אחרת, לפעמים גם למורת רוחם שלהם.

ניסיתי לדבר אתך על הכתב, מוקדם יותר

בצ'אט, אבל לא ענית לצלצול אז סגרתי, כמה זמן אפשר להמתין על הקו ? אגב, אני כבר ממש שולט בזה ומתכוון בקרוב לפתוח קורס לקהל הרחב.

נילי, תראי איך היא כובשת כמעט בכוח

את האות ע' שלה, שלא תיתמרד לה לפתע שלא תחת בקרה, החלטה מודעת ובניגוד לבחירה ולתנאים שמתאימים, לעקרונות אישיים. התסיסה נכבשת אבל קיימת, האני המתווך מכוון אותה ולא נשלט ונסחף מתוך לחציה ( של ה ע' ) לכן גם הלחץ החד המתוחם בתעלה ויש להניח שלא נראה אותה בריקודי בטן סוחפים בפסטיבל רוק בדרום.

עד עכשיו זו היתה 'התעללות עדינה'

בהתרשמות כללית היא נראית לי בחורה מאד חיובית, בעלת עקרונות ואחריות, יודעת לארגן טוב ולקיים בקרה נכונה על מנת שהדברים יתנהלו נכון ויודעת להיות תקיפה ואסרטיבית. אהבתי את ההומור העצמי ולפעמים גם היא משתגעת וצוחקת לסרוגין מעצמה ואיך סיבכה דברים. כבודה וגאוותה חשובים ולכן חשוב לה שיכבדו אותה, ילכו ישר ולא מאחורי הגב, ואם יש בקורת ודברים שהיא צריכה לדעת מהם - יש דרך ומקום לומר זאת. יש אמביוולנטיות מסויימת, כמו להיות 'בעד' שינויים אך בכל זאת לאהוב דברים ממשיים קבועים, לדבר על שחיקה ומיצוי בעיסוק נוכחי ובכל זאת לא לרצות להתחיל מחדש במקום אחר. רק רשמים.

nili6

New member
עוד משהו.

שמתי לב שפה ושם יש הגדלה של אותיות, בנוסף יש לי קושי מסויים עם העניין של הבקרה- כי גם שוליים ימניים רחוקים מלהיות ישרים וגם מהלך השורות עליו דיברנו, סותרים את זה. ויש בקרה, ובכל זאת. האם זה בסדר לאחל לה שהכתב שלה יגדל וישתחרר?

אמת, גם שולי ימין במגמות מנוגדות

הגדלת אותיות אולי כאקט מתלהב, מתפעל ומביע זאת וכמו נכון ללכת אחר הרשמים, ההתלהבות והרגש, אך הצד השני מנחית למציאות, לחפש את ההגיון והטעם שבדבר, לאן זה יוביל וכד'. רק רעיונות. אולי התנודות הם הנסיון להשתחרר ולזרום דוקא משום בקרת וכבילת יתר ?

אותיות בגודל שונה...

אני חושבת שזה בד"כ באותיות פ', ע' ו-ש' לפעמים. או שלא על זה את מדברת? לגבי האיחול- אני חשבתי שהכתב שלי כבר מספיק גדול...
אבל תודה.

nili6

New member
לא דווקא הגודל אלא

לא התכוונתי דווקא לגודל אלא בכלל. לכתב יותר משוחרר.

../images/Emo51.gif גם לך...

לא הרגשתי שזו היתה התעללות, גם דברים שפחות חיוביים אמרתם בצורה מאוד חביבה. מאוד נחמד ומפתיע לגלות שהומור מתבטא בכתב היד! זו סוג של מחמאה...
שוב כתבת על הגאווה... ובעיני זה קצת מוזר. לגבי שאר הדברים צדקת. ואפילו היית מאוד מדויק כשכתבת על שחיקה בעיסוק הנוכחי ובכל זאת לא למצוא מקום אחר! כתבתי את זה בתקופה שעבדתי בעבודה ששנאתי, אבל כמובן שלא חיפשתי עבודה אחרת... (אני כבר לא עובדת שם). מצחיק, כתבתי את המכתב לפני מס' שבועות ורק עכשיו החלטתי לשלוח אותו. אתם כבר מבינים שזה אופייני...

למעלה