שלום -י חיד ורבים??

• פותח הנושא mgb
  • פורסם בתאריך

mgb

New member
שלום -י חיד ורבים??

בס"ד נתעוררה בפורום תנ"ך שאלה : למשל בננו או בנינו הם לשון יחיד\רבים? השאלה יותר על שם ה': "א-לוקינו או אדונינו (עם יו"ד ) הוא לשון רבים או יחיד? מצפה למענכם בתודה

or99

New member
כל פעם כשיש י'...

זה סימן ללשון רבים. גם אלוהינו זה לשון רבים. זה לא מפתיע כי גם המילה אלוהים עצמה היא בלשון רבים... למה? מאוחר יותר. נגמרת לי ההפסקה.

גנגי

New member
לא בהכרח,

"אחינו" יכול להיות גם האח שלנו, לא ככה? ויש עוד כאלה.

or99

New member
אחותי, התכוונתי לתנועת E.

למשל: אדוננו - אדונינו, מורנו - מורינו וכד'. לגבי אלוהים: אמנם hapax לא מסכימה, אבל מקובל בפרשנים שהמילה אלוהים מופיעה בלשון רבים בגלל יחס של כבוד. כך גם במילה בעל: בעליו ברבים, ואפילו בלשוננו - בעלי הרכב, במילה אדון: "וְסִכַּרְתִּי אֶת מִצְרַיִם בְּיַד אֲדֹנִים קָשֶׁה, וּמֶלֶךְ עַז יִמְשָׁל בָּם נְאֻם הָאָדוֹן ה' צְבָאוֹת". (ישעיהו יט ד), ועוד רבות הדוגמאות.

גנגי

New member
אח שלי,

כשאתה מתכוון לתנועה מסוימת אז תגדיר את זה ככה כדי שכולם יידעו, לא רק אתה.

ela7

New member
יש גם אלוה.

אמנם מאוחר (תהילים), אבל יש. השאלה מזכירה לי את הר סינַי. סיניי = הסינים שלי, גם הוא לשון רבים.

lordgino

New member
למה לא?

הסינים הרי מוזכרים בתורה: "וְאֶת-הַחִוִּי וְאֶת-הַעַרְקִי, וְאֶת-הַסִּינִי." (ברא' י' 17). אולי יש איזה קשר להר סיני. אני לא יודע.

g a l 1 0

New member
תיקון

"אחינו" בחיריק מתחת ל ח' :אח שלנו "אחינו" בצירה מתחת ל ח' : האחים שלנו. כנל: בני - הבן שלי אבל בניי - הבנים שלי. הבתנ את זה "ברוך"?

גנגי

New member
גל ואור,

הבנאדם שאל על משהו שכתוב, כלומר, לא משהו שהוגים ולא משהו שמנוקד. את אלה הוא מבין בעצמו. הוא שאל על כאלה שכותבים אותם, איך צריך לכתוב ואיך להבדיל. שמתי לב שאתם טורחים לתקן את התגובה שלי לדבריו של אור, אבל היא הייתה מאוד רלוונטית לשאלה שנשאלה, אני לא מבינה מה הקפיץ אתכם שם.

למעלה