שלום..! יש לי שתי שאלות :)

guttmann

New member
שלום..! יש לי שתי שאלות :)

לפני כמה זמן העניינתי מאוד בנושא החלומות אבל לא הצלחתי ביכלל אז היתייאשתי והפסקתי אבל בזמן האחרון התחלתי לנסות עם יותר נחישות וניראה לי שאני מתקדם אבל יש לי שתי בעיות: 1) אני לא יודע אם זאת בעיה אבל כמעט כל פעם זה קורה לי. אני נירדם, ואז כאילו מיתעורר. מבחינת מודעות אני ער לגמרי אבל הגוף שלי מסרב לעבוד, פשוט מנותק. אני לא יכול לפתוח את העיניים אבל מה שאני שומע (רעשי טלוויזיה, מחשב...) תואמים למקום שבוא אני נימצא. אני תמיד נכנס קצת ללחץ כשזה קורה, אבל בפעמים האחרונות ניסיתי לשנות את מה שקורה, כאילו ניסיתי לגרום לזה להפוך לחלום - בחוסר הצלחה. כדי לצאת מהמצב הזה אני מנסה בכוח להזיז איבר פריפרי שלי (רגל, יד..) ואז אני מתעורר אחרי כמה נסיונות. עכשיו השאלה עצמה - זה חלום? זאת מציאות (אני פשוט מיתעורר ולא מסוגל להזיז כלום?)? בכל אופן זה מוזר... וגם מפחיד. יש פעמים שזה קורה פעם אחת ואני חוזר לישון והכל בסדר, אבל פעם אחת הקטע הזה חזר 3 פעמים וכבר פחדתי לחזור לישון :\ ועוד משהו... לפעמים אני חולם שאני מתעלף. אני חולם שנאי עושה משהו (מדבר עם מישהו או משהו כזה) ופשוט פתאום קולות הרקע מיטשטשים, ואני רואה שחור ומרגיש כאילו אני נופל - ואז אני מתעורר. 2)הצלחתי לגרום לעצמי ליזכור חלומות רגילים בצורה די טובה, אבל אני לא מצליח לעבוד לשלב הבא של החלומות הצלולים. השאלה פה מתחלקת לשניים - השלב הבא הוא באמת חלום צלול או שיש עוד כמה דברים בדרך? ומהם הצעדים שאני צריך לנקוט על מנת להיתקדם קדימה? תודה מראש..! :) סער.

jast

New member
היי,

אוקי.. 1. שיתוק שינה... פשוט מאד, יש לך שיתוק שינה.. וזה אכן מפחיד.. "פתאום קולות הרקע מיטשטשים, ואני רואה שחור ומרגיש כאילו אני נופל - ואז אני מתעורר." זה מה שקורה כשמתעוררים. 2.בדיקות מציאות, יומן חלומות וכל אלה... בסופו של דבר יהיה לך חלום צלול.. (טוב נו, אני מודה שאני לא כותבת יומן חלומות כי אני עצלנית מידי...)

guttmann

New member
אחרי שקראתי קצת יש לי עוד שאלה..

מהשיתוק שינה שיש לי אני יכול להמשיך לwild? להישתמש בזה כמעין קיצור דרך?

jast

New member
אממ..

אני קצת מפחדת לעשות WILD אז אני לא יודעת... ניראה לי שעדיף שמישהו אחר פה יענה לך, בטוח יש פה מישהו שיודע יותר ממני.

jast

New member
אגב,

אם אתה עומד להתעורר יש שיטות שאמורות לעזור להשאר בחלום... כמו נגיד, לשפשף את הידיים.(זה אף פעם לא באמת הצליח לי האמת.. אז אם יש מישהו שיש לו שיטות יותר טובות.. זה נחמד.)

ד י א ט ה

New member
חח כן גם לי זה לא מצליח

בחצלול האחרון ממש הרגשתי את עצמי מתעוררת.. זה היה על הסף, ושפשפתי ידיים ופשוט הרגשתי את עצמי משפשפת ידיים במיטה |: בלי קשר בחלום הזה ניסיתי להגביר צלילות זה לא הלך לי. P:

veish

New member
יש לי שאלה שקשורה

לשאלה הראשונה שלך אם יש כזאת תופעה של שיתוק לילה, כלומר שהגוף משותק כשאנחנו ישנים, אז איך מסבירים את התופעה של הליכה מתוך שינה
זה נורא מענין אותי -תודה-

jast

New member
גם אני חשבתי על זה...

אני מניחה שיש מקרים שזה לא קורה... זה אמור לקרות בשביל שלא נלך/נדבר מתוך שינה...

silverhawk

New member
אולי עשית אותן מאוחר מידי

אני ממליץ לשלב את השיטות להגברת הצלילות לכל אורך החלום.

silverhawk

New member
שלום..! יש לי שתי תשוובת :)

1. כפי שאמרו לך - מדובר בשיתוק שינה. שיתוק השינה זוהי תופעה טבעית לחלוטין אשר תפקידה הוא למנוע מהגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע במהלך החלום. לעיתים קורה שאנו מתעוררים כאשר השיתוק עוד לא פג - התופעה אמנם יכולה להפחיד, אך הדבר החשוב הוא לזכור שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ולנסות לנצל זאת לכניסה לחצלול. 2. מה זה 'צורה די טובה'? האם אתה זוכר כל לילה? וכמה חלומות? האם עבדת על בדיקות מציאות? במידה והתשובות הן 'כן', אני ממליץ כי תנסה כעת את השיטות המתקדמות (מילד, ווילד וכו').

guttmann

New member
שתי תשובות לשאלות :)

די טוב זה מישתפר :) אני זוכר כמעט כל לילה, והלילה זכרתי שלושה חלומות. היום בדיוק התחלתי לעבוד על בדיקת מציאות, ונהייתי די אובססיבי (ברבע שעה בערך שלוש פעמים :)) יש לי שאלה בקשר לבדיקת המציאות עם השעון הדיגיטאלי - השינוי יתבטא בשעות, בדקות או בשניות? לאיזה שינוי אני צריך לצפות? PS אני גאה בעצמי - היום קמתי סוףסוף מספיק מוקדם וכתבתי את החלום הראשון ביומן החלומות שלי.!! (הוא היה די ארוף ומפורט, אז לקח לי חצי שעה ליכתוב הכל :\)

jast

New member
מה זאת אומרת?

זה פשוט ישתנה... נגיד אתה מסתכל בשעון ואתה רואה 10:00.. כשתסתכל שוב תיראה משהו לא קשור.. כמו 17:58... משהו כמו שבדיקה עם הכתב..

salingre

New member
אני יודע

אבל איך אפשר לנצל שיתוק שינה בכדי להיכנס לחלום צלול?

למעלה