שלום. יש לי שאלה...

Devil Kid

New member
שלום. יש לי שאלה...

תמיד אהבתי אומנויות לחימה לסוגייהם ולמדתי גם קארטה דו בילדותי.. עכשיו אני עוסק בתחרויות אופניים באירופה, תחרויות קשות ביותר מבחינה מנטלית ורציתי להתייעץ עם מי שיודע על דרך לחשל את הנפש והראש דרך אומנות לחימה מסויימת? אהבתי מאוד את התוכנית בטלויזיה ב"נשיונל ג'יאוגרפיק" על אומנות הלחימה של נזירי שאולין, שלא מרגישים כאב (או סף הכאב שלהם גבוהה במיוחד). אני רוצה גם משהו לטווח הארוך בגלל שידע וניסיון רוכשים עם הזמן.. יום טוב ותודה מראש על התשובות הכנות.

Devil Kid

New member
ועוד דבר אחד

אם אני אוכל לבצע אותם לבד, בבית? בגלל שאין לי הרבה זמן חופשי כדי להגיע לאימונים מסודרים (אותו הסיבה שעזבתי את הקארטה
)

דווש, דווש לכיוון אחר

ניתן למצוא באמנויות לחימה אלמנטים שכגון - אבל כערכים מוספים. אם אתה רוצה להגיע ליכולות המנטאליות הנזכרות לעייל, מדוע להשקיע זמן בלימוד לחימה דווקא
חפש בשיטות שונות המאמנות רק את המחשבה... מיני מדיטציות וכיוב'. זו
ברצינות. עכשיו תגיד: אפשר להגיע להשגים משמעותיים, בכל תחום שהוא בלי להשקיע בלמידה רצינית
אתה באמת חושב שתוכל להגיע להשגים מנטאליים כ"כ מתקדמים, ע"י "שחייה בהתכתבות" כמאמר השיר

מסכים ומוסיף

"חישול הנפש והראש" אצל ספורטאי תחרותי יהיה הכי טוב לדעתי אם יתבצע אצל פסיכולוג ספורט בשיתוף עם המאמן ויתמקד בנק' החלשות או אלה שרוצים לחזק אצל הספורטאי בתחום העיסוק שלו. באימון אפשר להביא את המתאמן לעייפות פיסית, ואז לדרוש ממנו לבצע מטלות קשות כמו לבצע רכיבה בעליות, ספרינט וכו'. אפשר לבצע אימון על אופניים נייחות (כמו של ספינינג) מול מסך רחב עליו מוקרן סרט עם מסלול הרכיבה של התחרות הקרובה, ולדמיין אותך מבצע את התחרות (כולל להקשות את הדיווש בעליות, ולהקל במישור ובירידות), לדמיין את הקשיים ואיך מתגברים אליהם. דמיון מודרך הוא דבר שעושים עם פסיכולוג ספורט בהתאמה לספורטאי ולמקצוע שלו. דברים אחרים שלא קשורים בקשר ישיר למקצוע הספורטיבי של הספורטאי יכולים אולי לעזור, אבל לדעתי רק כהשלמה לדברם שכתבתי לעיל, וגם הם יעזרו בשוליים, לא כמו שהדברים שכתבתי לעיל יעזורו. לעומת זאת אצל ספורטאי חובבן לא תחרותי, לדעתי כל מה שיעשה לו טוב הן לגוף והן לנפש "לוקח"
.

למעלה