שלום. יש לי שאלה.

iknow

New member
שלום. יש לי שאלה.

מדובר במשהו שמאוד מסקרן אותי. נהוג לומר שהסיבה לכך שבני אדם מעדיפים בני זו סימטריים (כלומר, כאלו שנראים טוב) היא שהם נושאים גנים איכותיים יותר. על קיומן של אילו תכונות גנטיות מראה חיצוני טוב מעיד? בין אילו תכונות גנטיות ישנו מתאם כלשהו עם מראה חיצוני? תודה רבה מראש לכל העונים.

22ק ו ס ם

New member
פוריות ובריאות

תכונה כמו סימטריה מעידה על התפתחות תקינה ואי חשיפה לטפילים שיגרמו לחוסר סימטריה.

iknow

New member
וזה מספיק?

כלומר, נניח וקיים אדם בעל מראה חיצוני סימטרי ותקין, אך אינו יצירתי, חכם או חזק דיו בכדי לשרוד תנאים קשים (בחברה שבה זה היה רלוונטי, לפני כך וכך שנים). האם המראה החיצוני שלו, שמעיד על בריאות תקינה ותו לא, יספיק בכדי לגרום לאשה לרצות להתרבות איתו? בעצם איני שואל רק על המראה החיצוני ומהם היתרונות שבו, אלא גם על האופן בו גבר/אשה בוחרים בן/בת זוג. אני מתנצל מראש על חוסר הידע שבשאלתי,

22ק ו ס ם

New member
זה רק שיקול אחד

במערכת גדולה של שיקולים. כאשר מבודדים את המשתנה הזה רואים את ההשפעה שיש לו וגם זה רק בממוצע. צריך גם להבדיל בין גברים לנשים. לגברים יופי חיצוני יותר חשוב מנשים ואצל נשים זה שיקול פחות חשוב.

atheistgirl

New member
זה קשור

בתכונות סביבתיות. הרי מראה חיצוני טוב הינו גורם המשתנה מקבוצה לקבוצה. עפי מקובלויות חברתיות. בימינו כמו כן, הסלקציה לא נעשת ע``י אידיאל בן הזוג הנראה לכאורה הפורה ביותר. שוב, תלוי בגורמים סביבתים-חברתים

22ק ו ס ם

New member
זה בכלל לא נכון

יש מאפייני יופי אוניברסליים שקשורים קשר הדוק לפוריות ולבריאות. סימטריה היא אחד מהם, אבל גם יחס מותניים ירכיים מסוים אצל אישה מצביע על פוריות. הממצאים הללו נמצאו נכונים בתרבויות שונות מאוד זו מזו כולל כאלו של ציידים לקטים.

חשבתי שהלוח החלק מת מזמן.

מעניין באיזו חברה נשים מחוצ'קנות, שמנות, קירחות ובעלות חזה קטן נחשבות למושכות.

לא יודעת לגבי השילוב, אבל

נשים שמנות - בהרבה מאוד חברות נחשבות למושכות. חזה קטן - לפי תכנית דוקומנטרית שראיתי לאחרונה על החזה הנשי, מתוך 190 תרבויות שנחקרו ברחבי העולם רק ב 13 (!) החזה הנשי נחשב לאיבר מיני שקשור למשיכה מינית. לא חסרות תרבויות בהן הנשים הולכות עם חזה חשוף, נפול וקטן. קרחות - כנ"ל. ביקור קצר באפריקה יבהיר לך שקרחת נשית זה עדיין סקסי
ורק מחוצ'קנות לא מצאתי... כנראה שפצעים בעור זה באמת דחייה בסיסית למדי כי זה מראה על סכנה למחלות.

Levos

New member
פחות על הגנים שלו עצמו

ויותר על כך שהוא התפתח עם מספיק משאבים ובלי עקות גדולות. כלומר שלהורים שלו היו גנים טובים שסיפקו לו מספיק מזון והגנה בעודו עובר ותינוק.

מעניין -

היתרונות שאתם מציגים כאן נשמעים זניחים יחסית לתפקיד המשמעותי שיופי (=סימטריה, לא?) משחק במשיכה מינית ובחירת בן זוג.

מצד שני, יש יופי גם באי סימטריה...

למשל בציורים של פיקאסו. לא שאפשר לצאת עם אנשים כאלה בדיוק...

למעלה