שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

יש לי שאלה שמעסיקה אותי מאוד מאוד מאוד. ככל שעוברות השנים ואני יותר ויותר לומדת על עצמי אני מוצאת שאני פחות ופחות זקוקה לאנשים, ויותר מזה, אני פחות ופחות רוצה אנשים סביבי. חלק גדול מאוד מכך נובע לדעתי מרגישות גבוהה מאוד שלי לאנשים, לאנרגיות שלהם, רגישות מאוד מאוד גבוהה לפגיעה שלהם בי - למילים שאינן במקום, ל"התבדחויות" על חשבוני בחברה, ל"ירידות" בעבודה, לצעקות של בוסים, לליחשושים של בנות שעובדות איתי באותה עבודה, כל הזמן עסוקה במה חושבים עליי ומנתחת התנהגויות של אנשים כלפיי - החל משפת גוף וכלה בגוון הטון על מנת להבין מה הם זוממים נגדי. לא זו בלבד שההעלבויות שלי בנקל מאנשים מביאות עליי פורענויות גופניות ללא סוף, החל מכאבים פיזיים בלב, נשירה וכאבי בטן עצומים - אשר ודאי לכולם השלכות קשות לאורך זמן על בריאותי, כך גם אנרגיה רבה מושקעת בנסיון לשרוד על ידי ניתוח מעשיהם ומהלכיהם של בני אדם, דבר שלא מאפשר לרכז את כוחותיי בעבודה עצמה / בכל עיסוק אחר באותו רגע. האם זה בסדר / תקין שכאישה באמצע החיים, עדיין ללא ילדים אך עם בן זוג שאני מאוד אוהבת להיות איתו כמה שיותר, אני מנדה, מרצון, את עצמי מהדבר הזה שנקרא חברת בני אדם על מנת לשמור על שלמות נפשי ? האם עליי לנסות להכניס מאיזו שהיא סיבה את עצמי לסד של שהייה במחיצת אנשים "ויהי מה" ?

שאלה לא קלה

ויש לה המון תשובות אפשריות. אני הייתי מציע לך לבדוק את נושא הניתוח המנטלי שאת עוסקת בו. בטח גילית כבר שזה לא מוסיף כלום ואי אפשר באמת להתגונן ככה. כמה שלא נעסיק את המוח וננסה להבין או לצפות את מעשיהם של הסובבים אותנו - אף פעם לא נצליח בכך באמת. זה רק גורם לבזבוז נוסף של אנרגיה. נשמע שאת עוברת תהליך קשה והלואי שתצליחי לצאת מהמצב שבו את נמצאת במהרה. אם את פתוחה לזה ומעוניינת הייתי מציע לך בשלב ראשון לנסות לתרגל מדיטציה. זה יכול לעזור לך להתחבר למקור שבתוכך. את יכולה גם לראות את השרשור למטה על הקלף שנקרא הילינג - מלך המים. הוא מדבר על להתהלך בעולם כשאנו חשופים. לילה טוב מעוז ול

ורד 34

New member
מעוז אני לא מאמינה כאשר קראתי אותה

ישר חשבתי על הקלף הזה. הוא מדהים, גם ביופיו וגם בתכונותיו. ויקירתי אני חושבת שאת זקוקה לעזרה מסוימת את נימצאת בעמדת היתגוננות תמידית, פאראנויה קבועה. ודבר זה פוגע בך כבר בתיפקוד היום יומי. אישית ממליצה על עזרה מיקצועית הן רוחנית והן קונבנציונלית

הכל עניין של בחירתך...

לכולנו יש ימים כאלה שאנחנו רוצים להיות יותר עם עצמנו ולא להתייחס למה זה אמר ומה זו רצתה...? העיקר שטוב לך עם בן זוגך... וזה העיקר... תהני איתו ביחד... תספרי לו מה את מרגישה, שחררי קיטור... סיפורים עם בנות בעבודה זה בדרך כלל על קנאה... אז תביני שמה שאת עושה בוודאי גורם להם "לרכל" או לדבר או להראות שפת גוף כמו שאת אומרת... אל תשימי לב אל תתני לאף אחד לשנות לך את ההרגשה, בעצם את אחראית לרגשות שלך... אם לחיוב ואם לשלילה... הכל תלוי אך ורק בך... אותם לא תוכלי לשנות... אז מה שנשאר לך זה פשוט להתעלם מהן ומכן מה שמציק לך... ופשוט להשאיר את הדברים שעושים לך הכי טוב... ואיתם לחגוג... מאחלת לך המון המון אהבה דפנה רזיאל

למעלה