שלום, יש לי שאלה.

ליאנההה

New member
שלום, יש לי שאלה.

אני בת 17 ורוקדת מאז שאני זוכרת את עצמי. יש לי כמה שאלות: 1) במקום בו אני רוקדת אני "נחשבת" הכי טובה, אמנם לא מזמן גיליתי שזו לא חכמה גדולה. המקום הוא לא מקום רציני במיוחד, ולכן התחרות לא קשה מדי. התחלתי לרקוד לפני חודש-חודשיים במקום חדש בו אני מרגישה הרבה פחות בטוחה. מצד אחד, זה מצויין, כי ככה אני אתקדם ואלמד. מצד שני, פתאום התנפצו לי אשליות. אני נמצאת בשיעורים של רקדנים מתחילים, ואפילו בקלאסי, למשל, אני מרגישה שאני מתאמצת בשיעורים בסיסיים! אני רוקדת המון לאחרונה, אבל מרגישה שאני לא מתקדמת. יכול להיות שאני עובדת בצורה שגויה? למה אני מרגישה שאני נשארת במקום? 2) אם יש כאן רקדנים מקצועיים, מעניין אותי לדעת אם אתם עושים ספורט נוסף מלבד הריקוד? הרי רקדן צריך להיות חזק. תודה מראש, ליאנה

הגרילה

New member
../images/Emo204.gifאכן יש תגובה../images/Emo13.gif

טוב אז ככה. את מרגישה שאת נשארת במקום מכיוון שאת בשיעורים שהם לא לרמה שלך את כבר עברת רמה ואת מעל השיעורים שכרגע את בהם. את לא עובדת בצורה שגוייה את עובדת בצורה הכי טובה שאפשר לעבוד בה, וכרגע הגעת כבר למצב שזהו הייתי בשיעורים התקדמתי כל כך ועכשיו פתאום הפסקתי להתקדם כי פשוט קל לי מדמיי בשיעורים. אני ממצליצה לך שניי דברים: 1.אם יש קבוצה מעלייך עוד ואת לא ברמה הכי גבוהה בסטודיו את יכולה ללכת למורה שלך לספר על המצב והיא בטח תסכים איתך אם את אומרת שכולם חושבים שאת הכי טובה,ואז היא תעביר אותך לרמה שמתאימה לך. 2.אם אין לך עוד קבוצות מעלייך בסטודיו אז אני ממליצה לך כבר לעבור לסטודיו אחר עם רמה מאוד גבוהה שמתי שאת תלכי לשיעור נסיון את תגידי או זאת הרמה שחיפשתי עד עכשיו. ואת גם יכולה כבר בגיל 17 ללכת לאודשנים של להקה כל שהיא ששמה יקדמו אותך הכי בעולם. מקווה שעזרתי תגידי אם כן ואם לא.. ביי הגר

ליאנההה

New member
תודה

תודה רבה על התגובה שלך. אני מעריכה אותה, אבל בכל זאת, לא חושבת שקלעת בול. אני ממש ממש ממממששש לא ברמה של להקה! ממש לא. אני פשוט הולכת לשיעורים, מתאמצת, תאמיני לי שמתאמצת, ומרגישה שנשארת במקום. לא יודעת... אולי כי המורים נוטים לא להעיר מספיק הערות.. אולי כי אני עובדת בצורה שגויה. לא יודעת.

Vitamin Chick

New member
תשובה

1. את אמורה להתאמץ בכל שיעור קלאסי ולצאת נוטפת, גם בשיעור הקל ביותר. אם זה לא קרה עד עכשיו ועכשיו זה קורה סימן שעכשיו את עובדת נכון ומקודם לא. יכול להיות שאת מתקדמת אבל השאר ברמה הרבה מעליך ואת לא מרגישה את ההתקדמות, או שאת לא רוצה ודוחפת מספיק. *זאת דעתי לפחות* בקשר לעניין אם הרמה מתאימה לך או לא - הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לשאול את המורה, היא רואה אותך בשיעור ויודעת בדיוק מה מתאים לך - יותר גבוה, יותר נמוך, להשאר שם וכו' 2.אני אישית לא עושה

ליאנההה

New member
תודה על התגובה.

ומאז ומתמיד, גם כשהייתי בשיעורי קלאסי במקום הראשון שרקדתי בו, יצאתי נוטפת. ועדיין, לא התקדמתי! אני מרגישה שכבר כמה שנים אני נשארת באותה רמה. זה כ"כ מתסכל. אני מאמינה שעכשיו אני יותר מבינה את הטכניקה, אבל עדיין מרגישה שמשהו שם תקוע. אני משתדלת להשקיע כמה שיותר. בשיעורים אני כ"כ מרוכזת ועושה כל דבר שהמורה אומר.. לא יודעת מה לומר.

Only Dance

New member
ספורט נוסף - ריצות ארוכות, הליכות.

כפיפות בטן למיניהן, עבודה על שרירי הרגליים - יותר בריצות ובסופן מנצלים את הכוחות האחרונים לקפיצות וגרנד בטמנים כי הרגליים מחוממות אחרי ריצה ארוכה. באשר לבעיה שלך את לא מרגישה שאת מתקדמת כי את מנתחת בראש את המחשבות בנוגע לניפוץ אשליותיך ולכן את לא מתרכזת בריקוד עצמו ובשיפור ביצועיך. ברגע שתאמיני בעצמך, תאמיני ביכולת שלך, תאמיני שאת מסוגלת להשתפר, תאמיני שזאת לא אשליה מנופצת אלא משהו שהיה חייב לקרות כדי "להוריד לך את האף" בלשון המעטה. קאטי.

ליאנההה

New member
תודה :)

אני יוצאת מכל שיעור שאני הולכת אליו נוטפת זיעה. אני מרגישה שאני מתאמצת ולא מסוגלת לעשות יותר ממה שאני עושה בשיעור עצמו. אני לא כל הזמן חושבת על מה שהיה פעם ועל האשליה שהתפצנה. בכלל לא! להיפך, זה כבריצא לי מהראש מזמן, כבר עברתי את השלב הזה ועכשיו אני רק חושבת איך להתקדם עוד. הסברתי את זה כאן רק לשם הרקע הכללי. שוב, כמו שאמרתי, אני מרגישה מתוסכלת. אני מרגישה שאני שם ועושה את כל המאמצים שבעולם, אבל נשארת במקום. אולי אני צריכה מורה אחרת, לא יודעת.. באמת ניסיתי לחשוב על הכל. חשבתי שאולי אני מאוד מתאמצת בשיעור עצמו אבל לא פועלת בטכניקה הנכונה. אני יודעת שזה מאוד אופייני לטכניקה הקלאסית, ושאפשר לעבוד באופן שגוי. השאלה היא איך אני משפרת את זה. אני מוכרחה למצוא מורה שייתן לי יחס מאוד אישי, אבל לא יודעת איפה להשיג כזה. טוב, אני רואה שאני מתחילה סתם לכתוב שטויות, אז תודה רבה על תגובתך.

toxic babe

New member
ליאנה תקשיבי,

קודם כל תלוי כמה שעות בשבוע את מתאמנת. המורה שלנו לקלאסי אמרה שכדי להיות רקדן טוב ולהתקדם צריך להשקיע 8 שעות ביום. אני חושבת שזאת הגזמה, לפחות עד גיל 18, כי חוץ מזה שריקוד זה כיף גם יש חיים אחרים. את יכולה בנוסף לשיעורים בסטודיו שבו את רוקדת, לעשות מאמץ גם בבית. לחזור על תרגילים שלימדו אותכם בסטודיו, כפיפות בטן, מתיחות וכו'. זה שאת מתאמצת בשיעורים בסיסיים זה בסדר, אל תרגישי פחות טובה בגלל זה כי קלאסי דורש מאמץ, גם לרקדנים הכי טובים בעולם היה קשה בהתחלה, אבל זה משהו שמפתחים עם הזמן ובעזרת תרגול רב. אם את רוצה לעסוק בספורט נוסף את יכולה אני לא יודעת אם זה יועיל לך לטכניקה של הריקוד אבל יכול להיות שזה יעצים את הכוח שלך בריקוד. למשל טניס מחזק את שרירי הידיים בגלל הנפת המחבט והרגליים בגלל הריצות.

למעלה