שלום יש לי שאלה......

Aerochick

New member
שלום יש לי שאלה......

אני לשואלת למישהי אממ מה הייתם מציעים לילדה בת 17 ללמוד (לא ג'ודו או קראטה)..?

מה המטרה שבלימוד?

האם לימוד של הגנה עצמית? האם העלאת כושר? האם את מעונינת בשיטה תחרותית או שיטה שאין בה תחרויות? ומה רע בג'ודו או קרטה?בקיצור: הגדירי את מטרותייך, אמרי היכן את גרה, ונוכל לעזור. במאמרי הפורום יש קטגוריה "עזרה למתחילים", ואפשר להתחיל את החיפוש שם. רן.

Aerochick

New member
אני והיא גרות ברמת גן ואני לא יודעת

מה היא מנסה להשיג היא רוצה פשוט אומנות לחימה שתתאים לה..

MidNight Flame

New member
ואני אמור לנחש מה מתאים לה בלי...

שהיא תספר לי מה היא רוצה להשיג בלימוד אומנות לחימה? יש רשימת מורים מעודכנת ומצויינת בקישורים, תעיפי מבט שם...

TMCCHAN

New member
לגבי שאלתך......

יש לי תאוריה קצת טיפשית אבל לדעתי עובדת.... או שתשאלי או שתבחני את התאוריה בעצמך: בדקי עם איזה שעון חברה שלך הייתה הולכת או הולכת עגול או מרובע. בדקי עם איזה סוג של משקפיים היא הייתה הולכת או הולכת עכשיו עגול או מרובע. תני לה לבחור בין כמה דברים עגולים או מרובעים(כמו מסגרת של תמונה וכו.) לדעתי אדם בוחר באגול או במרובע לפי תפיסת העולם שלו. אדם שהוא מרובע: אוהב מסגרת,דברים ברורים, יציבות, דברים מרובעים, ראש מקובע (לא תמיד) וכו... אדם עם ראש עגול: ראש פילוסופי, אוהבים סיכונים, אוהבים שינויים אוהבים עגול וזורם, "לא נתקעים הסיבוב בפינות המרובע" וכו.... לראש מרובע מתאים אומנות יפנית(לא כולל איקידו) לראש עגול מתאים קונג פו,איקידו אבל גם לא כל סגנון. אני לא מדייק בכלל בשמות האומנויות אך זה הכיוון. מה שנכתב כאן זו דעתי האישית בלבד ואת יכולה לעשות בה שימוש אם בא לך. בהצלחה בדרך....

Tonjin

New member
שכחת להוסיף...

אם את אוהבת חצאיות שחורות: אייקידו, איאיידו, קיודו אם את אוהבת חצאיות אבל שחור זה לא הצבע שלך ואת מעדיפה כחול או לבן: קנדו אם את אוהבת פיג'מות: קראטה, טה-קוואן-דו, ג'ודו אם את אוהבת את הפיג'מות שלך ממשי: קונג-פו, טאי-צ'י... ואם את אוהבת זיעה, וויסקי ואבק: אקב"ן

ננדין

New member
טונג'ין, אני חולק עלייך...

באיאיידו משתמשים לפעמים בהקאמות לבנות...

TMCCHAN

New member
ידעתי שזה יגיע......

אני לא בטוח מי אתה טונג'ין, אבל חיכית שיקפוץ איזה משועממם ויכתוב משהו. נשמע לך טיפשי אבל אתה יכול לראות שגם בקרב חבריך, אלו בעלי הגישה המרובעת יפנו תמיד לדברים מרובעים ואלו שפונים לאגול משוחררים יותר, זורמים יותר. זה לא דבר חד משמעי אך מעיד לדעתי הרבה על אדם כזה או אחר, בדיוק כמו התגובה הטיפשית שלך. יש פה עשרות אנשים, חלק קראו והמשיכו, חלק קראו ולקחו, חלק לא קראו אך תמיד יש את החלק של האנשים ומנסים לצאת חכמים, לזרוק איזה עקיצה. עכשיו אתה בטח יושב בבית ואומר לעצמך הראתי לו. בעבר שהייתי בסין וכתבתי באיזה שהוא פורום, צחק עלי אחד המורים על שאני כותב שטויות והגיב בצורה ממש מגעילה, הגעתי לארץ וממש רציתי לראות מי הבחור. דרך העולם הפגישה בנינו כשהו מורה ואני "תלמיד" עמדתי וצחקתי לעצמי זה הדביל שדיבר ככה אפילו בצחוק לא הייתי נותן לו לאמן, אך באותם ימים הוא היה "מלך" ישב וכתב תגובה של "מלך" שפוט שבל לי את האישיות. הקיצר מקוה שלפחות מזה תקח משמו, ואם יש לך או למשהו אחר עוד שטויות לכתוב, אשמח לקבל את זה באופן אישי. בהצלחה לכולכם סהר שמעון

MidNight Flame

New member
עד כמה שאני לא נוטה לתמוך ב...

טונג'ין... קצת חוש הומור לא הרג אף אחד... לקחת קשה סתם.

TMCCHAN

New member
תגובה

לידידי MidNight Flame האין דבר טוב יותר בעולם מהומור והרבה אך נשאלות פה שאלות שבעייני ובעינייך נראות מצחיקות לפעמים אך מי ששואל אותה מתכוון אליהם ברצינות, במקביל הוא/היא כחסרי ניסיון נכנסים לפרום ומצפים למצוא שם תשובה מאנשים שמבינים עניין ולא מחבורה של הקומדי סטור. הומור בני לבינך כחברי זה מצוין אבל הומור על תשובה שנשלחה לאדם עם שאלה גורמת לו לבלבול. תודה על היתיחסות סהר :)

ננדין

New member
TMCCHAN, תקשיב בבקשה

אני באמת לא מבין למה אתה לוקח את זה אישית... אף אחד לא תקף אותך אישית. יש פה כמה אנשים שלא מסכימים עם מה שכתבתה ומכיוון שבעצמך כתבתה שהתיאוריה שלך "קצת טיפשית" ובכך הראתה שאתה לא מתייחס לתיאוריה הזאת כתורה מסיני ונתתה לנו לגיטימציה לענות לך עם הומור... אם נפגעתה אני מבקשה סליחה! לא זאת הייתה כוונתי אבל, לעניינו רשמתה: "הומור על תשובה שנשלחה לאדם עם שאלה גורמת לו לבלבול" אז אני אגיד לך משהו, מה שלדעתי באמת גורם לבלבול הוא קביעות חסרות כל שחר ובסיס עובדתי. כמו זאת שעשיתה בהודעתך שכרמזתה שא"ל יפניות הם מרובעות, ממוסגרות ומקובעות! בעוד שהסיניות הם פילוסופיות, אוהבות שינויים, עגולות וזורמות! הצבת עובדות אלו הן לדעתי קביעות מוטעות! שנובעות מדעה מוקדמת וחוסר ידע אמיתי על השיטות הא"ל היפניות! מצטער להגיד לך אבל אין אמת אבסולוטית! לדעתי השיטות היפניות הם עגולות, זורמות ורכות! ולדעתי ישנם שיטות סיניות שהם מרובעות, ממסוגרות ומקובעות! ולמה כל זה בעייתי? כי מי רוצה שיגדירו אותו (כמו שאתה עשיתה בהודעתך המקורית) כאדם מרובע שסולד משינויים ומקובעה? ברור הרי שכולנו מעדיפים שיגדירו אותנו כאנשים פילוסופיים זורמים שמעדיפים שינויים ולא כמקובעים... עכשיו אתה מבין את הבעיתיות במה שכתבה? ושוב, אל תקח את זה אישי אני לא מכיר אותך ואין לי כוונה להעליב אותך...

למעלה