שלום, יש לי שאלה

אסף כץ

New member
שלום, יש לי שאלה

בזמן האחרון יצא לי לצפות בסירטוני פלאש המכילים קטעים של תלת מימד (לדוגמא: הסרט על האיש הקטן שנלחם באנשים עד שמגיע לבוס ועושה לו בעיטת "מטריקס") ורציתי לשאול האם מישהו יודע איך עושים את זה? האם יש תוכנות מיוחדות שעושות את זה או שמציירים תמונה תמונה בפלאש? אשמח מאוד אם תענו לי בקרוב תודה מראש אסף כץ

lahat

New member
תוכנת הפלאש היחידה בתלת מימד היא

swift 3d וזה לטקסטים, אני מאמין שהוא צייר את הפרייימים (מה שמסביר את הגודל-2 וחצי מגה), הוא פשוט תותח, אפשר גם לדעת שזה לא סביבת תלת מימד כי הוא מגדיר לך לאן ללכת ולוקח אותך לשם, לך אין את הבחירה להסתובב בחופשיות

dor_ian

New member
תלת מימד

כל תוכנה תלת מימדית מקצועית יכולה לייצא לפורמט של adobe illustrator או לפורמט של AutoCad DXF את שניהם הפלאש יודעת לקרוא. כלומר אתה קודם בונה את הקטע בתלת-מימד ואז מייצא. כמובן שצריך לדעת לעבוד עם תוכנה לתלת-מימד שהם בד"כ מסובכות מאוד. זה השיטה ככל הנראה שבה נוצר הקטע בסגנון ה"מאטריקס" אם אתה רוצה ת´כלס את שלבי הביצוע תוכל לשאול בפורום 3D ששם יש כמה שממש מקצוענים בתחום.

dor_ian

New member
תוספת קטנה

אמנם פלאש קוראת את הפורמטים האמורים אך לא תמיד ניתן לייצא מתוך התוכנה לפורמט הרצוי לכן יש להשתמש בפלאג-אינס שעושים זאת היחיד שאני מכיר הוא וקטרה 3D שהוא טוב אבל אני יודע שיש עוד.

naatz

New member
עוד תוכנה שמייצאת תלת מימד לפלאש

ואפילו באיכות טובה! amorphium 3d. תוכל להוריד את הדמו מאתר החברה (מין trial ל30 ימים, אם אני לא טועה). היא קלה (בעיקר אם אתה מתחיל), אינטואטיבית ויכולה לעבוד עם גרפייר(רגישה ללחץ של העט!) מצד שני, ל3d studio הטובה הותיקה המקצועית (והסיוטית למתחילים), יש את היתרונות שלה (עם מיני פלאג-אינס מעולים שיבצעו עבודות שחורות שתתעצל לעשות. וכמובן, swift המהוללת, שטובה בעיקר לריבועים ולצורות הנדסיות (או לייבוא של קבצים ומודלים ממקורות אחרים). חוץ מהן, בשוק קיימות עוד שתי תוכנות rhino וvectra שכבודן מונח בצידן בזכות הפופולריות שלהן (ריינו קלה יחסית. (אמורפיום קלה יותר!)). עם וקטרה אין לי כמעט נסיון (ראיתי אותה בפעולה. לא התרשמתי במיוחד. נראית לי סטנדרטית - אבל אולי פספסתי משהו...) יום טוב, naatz

למעלה