שלום יש לי שאלה

ita101

New member
שלום יש לי שאלה

אני סטודנט באוניברסיטה הפתוחה במסלול של "ניהול וכלכלה". אני אמור לסיים השנה תואר ראשון. רציתי להתייעץ לגבי האפשרויות שיש לי בתעסוקה. באיזה מקצועות אוכל להיות מועסק (כרגע ולאחר התואר)? אני מתכוון יותר בתחום של הכלכלה... ושאלה נוספת: האם כדאי לי להמשיך לתואר שני? מייעצים לי לעשות כך אך אינני יודע אילו הזדמנויות יש לי כעת ואילו יתוספו לי עם קבלת התואר השני... אני כרגע עומד בפני אפשרויות רבות. אפילו חשבתי על המשך תואר שני ואח"כ אולי לעבור מבחני רואי חשבון אך אינני יודע אם הדבר יעניין אותי ואיך העניינים יתפתחו עד אז... תודה, איתמר

כלכלה

בעל תואר ראשון בכלכלה יכול עקרונית להשתלב בכל מיגוון תחומי העיסוק של כלכלן. בנוסף תוכל להגיש מועמדות לתפקידי ניהול/מינהל. יש לדעת שבעלי תואר שני מועדפים ועל כן בהחלט יש מקום לשקול המשך לימודים.

מקנסי

New member
גם במחיר של העדר ניסיון?

שוחחתי עם מספר בוגרי כלכלה או בשנת לימודם האחרונה... רבים מהם היו ממש מעונינים להמשיך ישר לתואר שני אבל מסתבר שבשוק העבודה, בעלי תואר שני ללא ניסיון, מתקשים להיקלט לעבודה.. על כן,הם מחשפים עבודה, לאחר התואר הראשון, לשם צבירת הניסיון הנדרש, עבור "הרזומה" בלבד... האם גם אתם (מכון הדסה) מודעים לבעייתיות זו? כל טוב

כלכלה

יש פה סתירה בהגיון. אם בעל תואר שני חסר נסיון מתקשה למצוא תעסוקה, על אחת כמה וכמה, בעל תואר ראשון חסר נסיון... בתקופת מיתון כאשר בעלי נסיון נפלטים לשוק מחפשי התעסוקה ברור שהם יועדפו על פני חסרי נסיון, אבל עדין בעלי תואר שני חסרי נסיון, יועדפו על פני בעלי תואר ראשון חסרי נסיון.

מקנסי

New member
לעיתים, המציאות שונה מההיגיון..

והרי ידוע שלמעבידים קיימת רתיעה ממועסקים שהינם כשירים-יתר לתפקיד (over qualified).. שמא יזנחו אותם ברגע שתופיע הצעת עבודה שתואמת את כישוריהם ותנאי ההעסקה בהתאם. אז נוצר מצב כזה: מעסיקים המחפשים בעלי תואר ראשון בלבד - ירתעו מבעלי תואר שני מעסיקים המחפשים בעלי תואר שני - לא יתיחסו לבעלי התואר המתאים שהינם חסרי ניסיון. כל טוב

למעלה