שלום יש לי שאלה

orly buba

New member
שלום יש לי שאלה

אולי משהו יודע היכן אני יכולה למצוא רשימה ובה הפעלים מחולקים לשלושת הקבוצות. יש לי מבחן גדול בשבוע הבא והרשימה של הפעלים היא אין סופית. וחשבתי אולי קיימת רשימה כזו איפשהו. אשמח אם תוכלו לעזור אורלי בובה

raisingod

New member
מממ

טוב יש ספרים שעושים שנותנים את זה וגם תוכנות( מקסימום תורידי גרסת נסיון) אבל בכל מקרה אני חושב ששבוע ללמוד איזה פעלים שייכים לאיפה זה קצת קשה, הייתי ממלץ שתכניסי את כל הפעלים שאת צריכה ואנשים שיודעים יגיבו אם איזה קבוצה הם:)

GnomeBubble

New member
על אילו קבוצות את מדברת?

godan/ichidan/יוצאי-דופן? כי אז זה די פשוט: suru, kuru - יוצאי דופן כל מה שנגמר ב-eru ו-iru (חוץ מכמה יוצאי דופן) הם ichidan כל השאר - godan יש עוד את iku שהוא חצי יוצא-דופן (מוטה שונה בצורת ta ו-te), את תת הקבוצות המוזרות aru ו-eru/uru ועוד כמה דברים ממש ממש מיושנים/מוזרים כמו shimonidan אבל לא נראה יכנסו אתכם לכל הדקויות הללו.

raisingod

New member
נכון

הבעיה היא שבד"כ במבחנים נותנים את יוצאי הדופן של IRU וERU (רוב הפעלים הללו נכנסים godan אבל בגלל הסיומת הרבה מאוד תלמידים עושים את הטעות ומתיחחסים אליהם כichidan ) - המבחנים המדוברים הם jlpt (יצא לי לראות כמה) ועוד כמה מבחנים של אונברסיטאות מחו"ל, בכל מקרה הכל תלוי במורה.

GnomeBubble

New member
כן, אתה צודק

הבעייה היא הפעלים עם ה-eru/iru ששייכים לגודאן, אבל מסך כל הפעלים שלומדים בהתחלה, לא אמורים להיות כל כך הרבה כאלה, נכון? בכל אופן עקרונית, אורלי, אם יש לך רשימה של כל הפועלים שלמדתם בינתיים, אז אפשר לבדוק איזה פועל הוא מאיזה סוג במילון. תיארוטית גם edict יכול להוציא אוטומטית רשימה של כל פעלים ה-godan שמסתיימים ב-iru ו-eru אבל זה די מסובך לעשות את זה. וחוץ מזה, יש עוד שלישיה מבלבלת: KAERU (להחליף) - איצ'ידאן KAERU (לחזור) - גודאן KAERU (לשנות) - גודאן (אני מקווה מאוד שאני בכלל צודק לגבי זה) עם משלבים את זה ביחד עם משהו כמו 6 קאנג'י שונים לכל הפעלים, הם בכלל חגיגה. ולא לשכוח את ה

jonbaum

New member
תיקון

KAERU במובן של לשנות הוא ICHIDAN. לכן, KAEMASU, KAETA. זה הפועל היוצא של KAWARU שהוא כמובן ICHIDAN.

jonbaum

New member
עוד תיקון

התכוונתי כמובן לומר ש-KAWARU הוא GODAN לכן KAWATTA ו-KAWARIMASU.

GnomeBubble

New member
פשוט

לפי EDICT הוא איצ'ידאן: 変える 【かえる】 (v1,vt) to change, to alter, to vary, to convert, to revise, to amend וגם לפי מייקיו: か・える [変える] カヘル [他下一] לא יודע מה להסיק מזה. גם אני לא הייתי בטוח כי kawaru הוא בהחלט גודאן (הוא לא יכול להיות איצ'ידאן בכלל). אני לא זוכר ששמעתי את הפועל kaeru בהטיה הרבה פעמים, ככה שאני לא בטוח איך אומרים אותו מזיכרון. יש לי שני זכרונות מאוד עמומים וסותרים של kaeritai ו-kaerareru, שכל אחד מהם יכול להיות בלבול עם ה-kaeru האחרים. בקיצור, פועל מבלבל אפילו לפני שמכניסים את הקאנג'י לעסק.

jonbaum

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

אני כתבתי ש-KAERU הוא ICHIDAN או "פועל חלש" כמו שהמורה שלי אויקאוה היה קורא לזה. KAERARERU זה לא סתירה והמשמעות היא או סביל או "יכול לשנות". יש גם צורה KAERERU באותה משמעות. KAERITAI זה רק "אני רוצה ללכת הביתה" ולא קשור לפועל הזה. "אני רוצה לשנות" זה KAETAI.

GnomeBubble

New member
הא לא שמתי לב

אז בעצם בהודעה המקורית התכוונתי לכתוב שהוא איצ'ידאן וכתבתי בטעות גודאן. עכשיו אני ממש מבולבל.

jonbaum

New member
זה לא כל כך מבלבל

יש כאן בעצם רק שני פעלים: כל מה שקשור לשינוי או החלפה (שזה בעצם אותו הדבר ואל תייחס שום חשיבות לזה שיש כמה קנג'י שונים לפועל הזה כי מדובר באותו הפועל) הוא ICHIDAN: KAERU, KAEMASU, KAETA, KAETAI, KAENAI וכו'. כל מה שקשור להליכה הביתה או לחזרה הוא GODAN: KAERU, KAERIMASU, KAETTA, KAERITAI, KAERANAI וכו'. אני מקווה שזה ברור עכשיו.

GnomeBubble

New member
כן

אבל עכשיו נזכרתי מה בלבל אותי. לא kaeru לשנות, אלה משהו אחר שמצאתי פעם במילון:
かえ・る [返る(▽反る)] カヘル [動五] [自] ①裏が表に上が下に前が後ろになるなど、物の向きが反対になる。 「手のひら[シャツの襟]が―」「下から上に―・って(=順序を逆にして)読む」「でんぐり―がえる」 「反る」とも。​
המשמעות היא להפוך, כך שהוא מאותה קבוצת משמעות כמו של לשנות, אבל זה פועל נכנס וכנראה שבגלל זה הוא איצ'ידאן.

jonbaum

New member
kiru

לא לשכוח שיש שני פעלים KIRU. ללבוש הוא ICHIDAN ולכן KITA בזמן עבר, ן-KIMASU בצורת MASU. לחתוך הוא GODAN ולכן KITTA בזמן עבר, ו-KIRIMASU בצורת MASU. בהצלחה בבחינה.

orly buba

New member
פעלים ביפנית

תודה לכל המשיבים, ומה שאני בעצם מחפשת זה רשימה של פעלים אני יודעת לחלק אותם לקבוצות, אך אם יש כבר רשימה שמחולקת אז בכלל טוב. וכן אני מדברת על קב 1 קב 2 ויוצאי דופן שאותם אני לא צריכה כי זה די פשוט. אני צריכה את הפעלים והחלוקה כדי להטות את הצורה המילונית לצורת טה. אז אם אתם מכירים אני אשמח. אל תדאגו אני לא צריכה לדעת את כולם רק את מה שלמדנו בכיתה. אני אסנן מרשימה כזו אם קיימת את מה שאני צריכה. שוב תודה אתם נהדרים. נ. ב. אתר עם מוזיקה יפנית אם משהו מכיר או חנות דיסקים שיש בה מוזיקה יפנית. היתי רוצה לנסות וללמוד גם דרך המוזיקה את השפה, זה עבד לי יופי באנגלית. ביי ביי בנתיים אורלי

GnomeBubble

New member
תשובה

אני מכיר רק רשימות מאוד לא שלמות שמחלקות פעלים לגודאן ואיצ'ידאן, והן בטח לא יחפפו למה שלמדת. מצד שני, אם יש לך רשימה של כל הפעלים שלמדת תוכלי לסנן מהם את הפעלים שנגמרים ב-eru ו-iru ואני מניח שלא ישארו הרבה. למוזיקה יפנית הייתי מנסה את CDJapan. הם מתמקדים בעיקר ב-J-Pop/J-Rock וסאונדטראקים של אנימה, אבל יש להם גם עוד כמה דברים. אם את רוצה מוזיקה קצת שונה אז זה כבר באתרים פחות מוכרים. להוריד מוזיקה זה קצת יותר קשה. יש את האפשרויות הלא חוקיות, אבל חוץ מזה אולי אפשר למצוא דוגמאות ברשת, אני לא יודע. נסי גם את הקומונה הזאת, בטח שם יוכלו לעזור לך יותר טוב ממני (וגם לתת לך המלצות).

למעלה