שלום יש לי שאלה...

נועה84

New member
שלום יש לי שאלה...

מה עושים עם מישהו שמדמם מהאף, לא כמה טיפות אלא בכמות די רצינית (ממש נזילה של דם), האם צריך ללחוץ בנקודה מסוימת / להטות את הראש כלפי מעלה / להוריד...? תודה!

Gs17

New member
המצב הזה נקרא Epistaxis

זהו מצב שבו יש דימום מאסיבי מהאף. היה לי מקרה כזה בדיוק לפני יומיים אז אני יודע גם קצת על מה עושים. אפשרות אחת זה להשתמש בפד גזה ולספוג אותו במי חמצן, ואז הוא משמש כמעיין תמפון ובגלל הריאקציה תוך כמה שניות אפשר לעצור את הדימום. עוד אפשרות זה להשתמש באוטרוין שגורם להצרות של כלי הדם. אם לא בנמצא החומרים האלה, פשוט תלחצי על גשר האף כאשר את הראש מטים כלפי מטה ומחכים שהדימום יפסק:/

orend123

New member
או יותר פשוט

כמה טיפות אדרנלין על פד ולאף. למה זה קורה? אם זה לא היפרחטטת (שימוש יתר באצבעות) אז זה בד"כ משינויים קיצוניים במזג האוויר. אם זה קורה הרבה ממזג האוויר הפיתרון הוא לגשת לחדר המיון- ושם "צריבת נים"- פשוט צורבים את נים הדם שמתפוצץ כל פעם (לא לדאוג זה מתחדש)

amitp

New member
לא

קודם כל הטון החינוכי - בתרופות ישתמש רק מי שמוסמך לכך. אבל תכל'ס - דימום מהאף לא חייב להגרם מן הסיבות שציינת ויכולות להיות סיבות נוספות, תמימות פחות (CVA למשל) כך שבמידה ומדובר על דימום רציני שלא נעצר עקב לחיצה, אצל אדם מבוגר מומלץ לפנות לרופא. (כמובן שעבור דימום קל אין צורך להלחץ ובהחלט אפשר להסתפק בלחץ עד לעצירת הדימום). (דרך אגב, כבר ראיתי כמה חולים שהגיעו למצב של הלם היפוולמי כתוצאה מדימום מן האף... לא נפוץ אבל קורה).

נועה84

New member
מה קורה כשמטים את הראש כלפי מעטה?

דווקא לכיוון הרצפה? למה זה עוצר את הדימום?

orend123

New member
למה להטות מטה

מטה לא יעצור את הדימום אלא עצם הלחיצה על האף, למה לא להטות למעלה? כי ככה נבלע את הדם וחוץ מזה שזה לא הכי נעים נוכל גם לגרום לאספירציות- כניסת הדם לריאות.

Nייט

New member
ו........

וגם יכול ליגרום להקאות ע"י בליעת דם. לימדו אותנו שצריך ליצבות את האף ולשבת בTripod postion (ראש פונה ישר וכצת למעלה והגף מושען קדימה.) וזה משאיר את האיר-וואיי פתוח ומונעה מבליעת דם. כנ"ל Eli

למעלה