שלום יש לי שאלה ...

Atza

New member
שלום יש לי שאלה ...

אני צריכה להכין עבודה על הנגב ובעיית הבדואים ... למישהו יש חומר\עבודה\קישורים לנושא ? זה דחוף... תודה

ש מים

New member
"בעיית" הבדווים

כמה הערות: 1. הכתבה בעיתון "הארץ" - מ-ע-ו-ל-ה. 2. קח בחשבון שהמאמרים של הד"ר הבדווי אמנם איכותיים, אבל אינם חפים מהטייה והעלמת מידע (הדבר בולט במיוחד במאמר הראשון). 3. ובאותו נושא (העלמת המידע במאמר הראשון), אבל בכלל: בכל המאמרים חסרה התייחסות מעמיקה ומקצועית לשורש הבעיה, והוא הבעלות על הקרקע ו- "הסדר הקרקעות". מצד שני, לא הייתי מעמיס נושא כה "כבד" ומקצועי על עבודה לתלמיד בבי"ס (אלא אם אני טועה ומדובר בעבודה סמינריונית לתואר שני, באוניברסיטה...)

ש מים

New member
הסתה פרועה ואי-דיוקים

שים לב לקטע הבא (הלקוח מן המאמר השני): "הסיירת הירוקה" הוקמה בשנת 1978 על ידי המדינה במתכונת סמי-צבאית. לכאורה, תפקידה הוא בהגנת הטבע , אך למעשה, היא פעילה מאוד ועיקר עיסוקה הוא בגירושם, בהרתעתם ובהטרדתם של הבדווים בנגב. נוסף על כך, תפקידה היה לפקח על אדמות המדינה ולהגן עליהן מפני פולשים . אנשי הסיירת הירוקה נעים בנגב באין מפריע ומופקדים על הריסת בתי הבדווים, על החרמת עדריהם, על הטרדתם, וכל זאת כדי לאלץ אותם לעבור ליישובי הקבע". "הסיירת הירוקה" אחראית על אכיפת חוקי המקרקעין בשטחים הפתוחים. באזור הצפון, בו אין פלישות מצד הבדווים, אך יש פלישות של יהודים, פועלת הסיירת באותה נחישות חסרת פשרות כלפי הפולשים לחופי-ים, לשמורות טבע ולשטחים פתוחים אחרים (ב-מקרה, יש לי שכן, יהודי כמובן, שנטע כ- 5 דונם זיתים על קרקע לא שלו. יום בהיר אחד הופיעו אנשי הסיירת הירוקה, עקרו לו את כל השתילים, העבירו אותם לתחנת המשטרה ואף הגישו לו חשבון בעבור עבודת העקירה, ההובלה והאחסנה!! זה חוקי, וזה צודק! וההאשמות הפרועות של הדוקטור המכובד (?) מעלות סירחון של אי-אמינות עזה
)

shagam11

New member
../images/Emo26.gifאני רוצה לקוות שלא ציפית

שהד"ר מהמגזר יאמר דברים אחרים. בשורה התחתונה - שם המשחק הוא "פ ח ד"! לרשויות אכיפת החוק נוח יותר שלא לקיים את החוק ככתבו וכלשונו כאשר הן נתקלות בהתנגדות בריונית (במקרה שלנו - מצד הבדווים) , וזאת מהסיבה הידועה לכל, פחד מפני הבדווים. לעומת זאת, כשמדובר ביהודים שפולשים לקרקעות המדינה, רשויות אלה צצות משום מקום, ובמהירות הבזק מגרשות את הפולשים. כמובן שמוסכם על רובנו שדרך הפעולה שננקטה נגד פלישת יהודים, חייבת להיות מופעלת כלפי כל אזרח בכלל וכלפי הבדווים בפרט. אבל בוא לא נהיה תמימים, העניין רחוק מאד מיישום
.

ש מים

New member
לא ציפיתי ממנו

(למרות שלי היה מרצה, איסלמיסטי קיצוני, שלזכותו התעלה ברוב המקרים מעל לתפיסתו הדתית-לאומנית וידע להפריד בינה לבין "מחקר טהור" ואובייקטיבי). הביקורת שלי מופנית דווקא כלפיך, ידידי, שהבאת "מקור בעייתי", מבלי להאיר את הבעייתיות שלו, ובכך שמת מכשול בפני עיוור...
קריאה ביקורתית, זה כל מה שנחוץ לנו. בהצלחה!

פרסומים באינטרנט

יש המון חומר כתוב נגיש, אבל הנה משהו שאפשר להוריד מהרשת והוא מגיע ממקור רציני להערכתי. בקישור הראשון חפש את המאמרים הבאים : בן - דוד,י וגונן,ע. :בדווים ובדווים - פלאחים בתהליך העיור בנגב,2001. בן - דוד,י.:מערכת החינוך הבדווית בנגב - המציאות והצורך בקידומה, 1999 בן - דוד,י וגונן, ע. :הצעה לגיבוש מדיניות יישובית בקרב הבדווים, 1999 מאיר, א. : המתח בין בדווי הנגב למדינה - מדיניות ומציאות, 1999 קישור שני : ילקוט הפרסומים של הרשות לפיתוח הנגב ובתוכו שנתון סטטיסטי לנגב 2000 תתחיל עם זה, אם תזדקק לעוד אני אשתדל לעזור. בהצלחה

למעלה