שלום, יש לי שאלה

Engli Schmuffin

New member
שלום, יש לי שאלה

רציתי לשאול איזה סוג טיפול יכול להיות הכי טוב לבעיות נפשיות.... ודי מגוונות, כל מיני סוגים שונים של חרדה, כמה בעיות דיכאון קשות, וגם עוד דברים שלא ידוע מה הם... כל אלה ביחד.

למקרים כאלה

מניסיוני - טיפול משולב של שתי דיסציפלינות. ז"א למצוא שני מטפלים שעובדים בשיתוף. לדוגמא-אני עובדת כהומאופתית בשיתוף עם פסיכולוג ועם מטפל במגע. (וזה בהחלט יהיה נכון גם בשיטות אחרות). מצאתי שבצורה הזאת תוקפים נושאים סבוכים, בצורה שהופכת אותם יותר קלים להתרה. בתוצאה ובתהליך זה טוב למטופל ולמטפל. עירית

אני כהומאופתית

רואה את המטופל במרווחי זמן ארוכים יחסית. פעם בשבועיים שלושה, חודש. נכון לי לתת למטופל תרופה ולדעת שבינתיים הוא זוכה להקלה-רגיעה ממטפל במגע. או לחלופין שיראה פסיכולוג ויעבוד איתו על ראית השינוי ולקיחת "בעלות" עליו. בשני המקרים העבודה נעשית במקביל ובשיתוף. אינני מכירה אותך מספיק כדי לדעת איך תראה עבודה איתך אם תגיע לטיפול. אינני פוסלת גם את המלצתו של yin yang שמופיעה בהמשך. בכל מקרה ההמלצה החד-משמעית היא ללכת לטיפול עכשיו ומיד. לא לדחות, לא לחכות שיעבור. לאסוף את כל הכוחות, לטלפן ולקבוע פגישה. בברכה עירית

SideKick

New member
שילוב...

מסכימה עם רעיון השילוב, אולם בהדרגה, כדי לא ליצור "התקפה" מכמה חזיתות בו זמנית. אם מתחילים עבודה בשתי גישות שונות באותו הזמן, אי אפשר לדעת ולעקוב אחר השינויים ולראות מאיפה הם מגיעים. מנסיון, עבודה גופנית נכונה מגיעה לרבדים נפשיים מאוד עמוקים ומתמודדת איתם בהצלחה. לא הייתי מהססת להפנות אדם גם לטיפול הומיאופתי, אולם רק לאחר שנתן זמן לבדיקת התמורות בדרך הראשונה.

YinYang

New member
אז ככה...

אני מכיר באופן אישי אנשים שהיו במצב שלך, וניסו אינסוף טיפולים משלימים אצל טובי המטפלים. הם הוציאו אלפי שקלים וכל זה לשווא. בדר"כ הבעיות נובעות ממחסור בסרוטונין, ודרושה התערבות תרופתית כדי להביא את הגוף לאיזון. אלו תרופות שלוקחים באופן זמני ואין להם כל תופעות לוואי(בדר"כ). אחוז ההצלחה הוא 97%. מן הראוי לציין שהמון אנשים נעזרים היום בתרופות מהסוג הזה, והסטיגמה לגבי תרופות "פסיכיאטריות" מוטעית לחלוטין ומתייחסת לתרופות מהדור הישן. אם תרצה אני יכול להמליץ לך על פסיכיאטר מצויין...ושוב, אני בעצמי מטפל ברפואה סינית, ותשמע לי- חבל לך לבזבז את הזמן, כי הבעיה שלך תלך ותחמיר ככל שתדחה את הטיפול התרופתי. החלטה שלך... אני כבר רואה איך ההודעה הזאת הולכת למשוך אש
אייל

למעלה