שלום יש לי שאלה

david si

New member
שלום יש לי שאלה

שמעתי שיש טאי צי בנינג'טסו מישהומכיר אוו שזה טאי צי רגיל

tengu

New member
טאי צ'י בנין ג'יטסו

דויד, שלום מה ששמעת, ממי שאולי ראה זה לא טאי צ'י. זו פורמה שעושים מעט וותיקים בארגון שלנו ואין לה קשר בכלל לטאי צ'י. קוראים לפורמה לו קה פה פט. (Lo ka pa fat)זו פורמה בודהיסטית, והקשר שלה ללחימה קלוש ולכן לא רבים הצעירים המתרגלים אותה. כמו שהסביר לי סילביו המזויף, אין טעם לתרגל משהו שאינו כולל קרבות מול עשרה יריבים עם סכינים ומצ'טות ועוד בלי תיקי גב. טאי צ'י יש בטאי צ'י. נין ג'יטסו זו שיטת לחימה בעלת קאטות מעשיות ללא מניע בריאותי. מה לעשות...

טנגו, פרוש בשיא../images/Emo13.gif

אתה טועה, קוראים לפורם: טאי פה קון (tai pei kun) של סיפו אלם ממקאו. לו קה פה פט זה פורם לחימתי שרק פינגו למד.

tengu

New member
מיקי צודק

מצטער, טאי פה קון זה השם של הקאטה הבודהיסטית. זה העונש שלי שלא תרגלתי אותה מעולם.

שי רגב

New member
טנגו ושות': קראתם את הספר של עופר??

עופר כהן (אני יודע שאתם מכירים אותו...) כתב ספר: "טאי צ'י ועוד אוצרות". בין היתר, כתב על הקשר שבין טאי-צ'י ונינג'יטסו (אני יודע שיש מורים בכירים שמסתייגים מהנושא, אבל, בכל זאת, מעניין לקרא...). 4 פרקים מהספר פורסמו כאן בפורום, ע"י עופר. אגב, לצערי עוד לא הספקתי לקרא את הספר (יש לי אותו בבית...
), כי אני עסוק ב-"טאי-או-טושי" (ספר שכוווולו מוקדש לטאי-או-טושי. בודוקאן, כדאי!). בברכה. ש.

בודוקאן

New member
../images/Emo9.gif כן../images/Emo70.gif

להתחרות... בעיקר. אבל יש עוד הרבה. ועוד דבר חשוב: לא כל מה שאני יודעת, אני גם מבינה. בכל אופן, כל פעם שאני פוגשת את עמוס גלעד (מידי פעם אני נוסעת אליו), אני יוצאת בורה ועם הארץ, בגדול!

בודוקאן

New member
תודה ../images/Emo39.gif

אגב, האוקה בשיעור הזה היא דניאלה קרוקובר, ישראלית-ארגנטינאית, שהיא היום אלופת ארגנטינה ואלופת פאן-אמריקה (משקל עד 63 ק"ג), מועמדת לאולימפיאדת אתונה. רק להיכרות (בחורה מקסימה).

tengu

New member
תשובה לשי

לצערי לא קראתי את הספר, נשמע מעניין מאוד. את עופר מכירים מי שעשו איתו קורס מדריכים ראשון של מוטי ויוסי. אני לא עשיתי אז, אז אני לא יודע בדיוק מי זה חוץ ממה שקראתי בפורום. חוץ מזה הטאי פה קון, כמו שתיקן מיקי, לא קשורה בכלל לטאי צ'י ולמניעים דאואיסטיים, אלא לגרסה הסינית של שינגון ולמניעים בודהיסטים. לפי מה שהבנתי זה בעצם אוסף מודרות.

למעלה