שלום, יש לי שאלה

yoooni

New member
שלום, יש לי שאלה

אני מתכנן להמשיך את החיים שלי בסיום התיכון בדרום אמריקה (כרגע אני בן 17, ועוד שנה אני רוצה לעבור) ולחיות בתרבות שאני מתקשר אליה מאד. רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי לקבל אזרחות בדרום אמריקה (אחת המדינות שם) האם השלטונות יאפשרו לי לעזוב ולא להתגייס לצבא? או שזה יותנה באובדן אזרחות ישראלית?! ומה בכלל ההליכים של מעבר לארץ אחרת? כדאי לציין אולי שאני מתכנן לעזוב לבד. תודה רבה למי שיעזור לי, אין לי פשוט שום מושג למי לפנות ואני מקווה מאד שתעזרו לי
שוב, תודה מראש.

berlinale

New member
אל תקח את זה קשה...

אבל יש לי רושם שאתה קצת תלוש: - ממה תחייה? אתה חושב שחסרים עכשיו בברזיל או בארגנטינה בני 18 מובטלים? - מה אתה *באמת* יודע על הפערים החברתיים, העוני, האלימות (גם של גורמים פליליים נגד אנשים שנראים כמוך, גם אם אין להם גרוש על התחת וגם מצד המדינה), על היחס ליהודים (הפיגוע הכי חמור נגד יהודים בשנים האחרונות לא התרחש בישראל, אלא בארגנטינה), הלכלוך, המחלות הטרופיות? - בהתחשב בצבא, אין סיכוי רציני שישחררו אותך על בסיס הצהרה שבא לך להגר לדרום אמריקה. ההצעה שלי היא לחכות - ללמוד יותר על החיים שם לפני שאורזים, לחיות שם קצת בפרוייקט התנדבותי כדי שתחוה את החים האמיתים, לא כתייר, לפני שאתה עובר.

yoooni

New member
הרעיון הוא דווקא ללכת ללמוד שם

תנו לי בבקשה מידע על התהליך של עזיבת הארץ כמה זמן לוקח לקבל אישורים וכל זה... ואני לא תלוש בכלל, כל הדברים האלה בבירור מתמשך כבר הרבה זמן אני לא מתכוון להגיע למקום ולא למצוא לעצמי כיוון

למעלה