שלום, יש לי שאלה..

שלום, יש לי שאלה..

קודם כל, אני בת 15 וחצי ואני לומדת בכיתה י´.. עכשיו ככה- יש לי בעיית קשב וריכוז,ורק לפני חודש עברתי את האיבחון (אבל תמיד ידעתי שיש לי בעיה כלשהי שקשורה בריכוז כי הרבה פעמים בשיעורים אני לגמרי האוט, מנותקת ממה שקורה בשיעור..) עכשיו אני צריכה לעבור את מבחן טובה אצל נורולוג ואין לי מושג מה זה ומה עושים שם וכלום אז דבר ראשון הייתי רוצה לדעת מה זה בדיוק המבחן הזה, מה בודקים שם,כמה שעות זה? (אמרו לי שזה פעם אחת ולא כמה פגישות) ועוד משהו- רטלין! יש גם סיכוי שאני אצטרך הריי לקחת את הרטלין, וממה ששמעתי זה מאוד לא טוב (יש לנו חברה שהבן שלה לקח את זה ועוד מכר אחד ואנחנו מכירים בקיצור ומה ששמעתי ממש הרתיע אותי, ולא מצא חן בעיני והכוונה הם התופעות לוואי בעיקרון) הייתי רוצה לדעת על הכדור הזה קצת, מה הוא עושה, איך הוא משפיע, מה התופעות לוואי שאמורות להיות.. וכו´.. אז תודה ואני מקווה שמישהו יענה לי כי זה מעניין אותי מאוד ואגד- לא יודעת אם זה משנה, אבל הבעיות קשב וריכוז שלי נוצרו ממשהו ריגשי.. סתומרת זה מה שגרם לזה כנראה... והמליצו להורים שלי לקחת אותי לפסיכולוג שזה יפתור חלק מזה או משהו..(אין לי מושג) הקיצר-תודה זה חשוב לי מה ששאלתי!

זהבה נ

New member
שלום ילדונת ואת לא יחידה כלל

את מצטרפת לעוד הרבה כאלה שיש להם כנראה הפרעת קשב וריכוז, לא משנה מה הגורם חשוב מה עושים עם זה בכדי להתגבר על הקושי בלי להפסיד את הלימודים, את נמצאת בגיל מאוד קריטי וחשוב לטפל, אני לא רופא ולא ממליצה שום דבר, אבל דבר אחד בטוח הוא אם יש לך קושי לכי וקבלי את הטיפול המתאים, לא משנה אם זה תרופתי רגשי ועזרה באסטרטגיות למידה, לדעתי צריך את שלושתם. בהצלחה לך והכנסי לידע אותנו מה קורה בהמשך אתך. חשוב שתצליחי,

תגובה

טוב האמת לא ממש ענית לי על השאלה אבל תודה על ההתייחסות!! (:) אגב, השם שלי זה לא שאני חושבת שנאי יחידה,זה מה שתפוז נתן לי באפשרויות..:) טוב אז ככה..מה שעושים בקשר לזה- בקרוב אני צריכה לעשות את מבחן "טובה" הזה.. אני גם צריכה ללכת לפסיכולוג אבל בינתיים זה קצת לא אפשרי אז אני רק אצל היועצת של השכבה וזה עוזר לי מאוד כי אני מרגישה איתה חופשי והכל.. עוד משהו ומאוד חשוב הוא שאני בכיתת מב"ר וזו כיתה על פי משרד החינוך, וזה לא בכל הבתיי ספר לפי מה שהבנתי אבל אני מכירה כמה שיש את הכיתה הזאת שם.. בכל שיכבה יש כיתה כזאת, ומזרימים אליה הרבה מאוד כספים, (בניגוד לכיתות הרגילות) היא כיתה שאסור שיהיה בה למעלמה מ25 תלמידים וזה מאוד טוב.. כל השאר זה פשוט יש לנו יחס יותר טוב, יותר עוזרים לנו למשל - מכתיבים לנו הרבה,מסכמים לנו, עושים הרבה תרשימי זרימה וכאלה דברים שגם מאוד עוזרים.. ולפי מה שהבנתי זה לא נקראת כיתה של חינוך מיוחד אבל לא משנה בקיצור זה כיתה שמאוד עוזרת.. ואנחנו ילדים רגילים לגמרי כמובן.. לא לכולם שם יש הפרעות של ריכוז או קשב או כל דבר אחר.. ואנחנו עושים בגדרות מלאה ועד היום יצא גם שלנו יש את הציונים הכי גבואים כל שנה מכיוון שאנחנו גם צריכים להתחייב שאנחנו משקיעים המון וגם המורים משקיעים בנו הרבה..ככה שביחד-אנחנו מרוויחים. בין היתר יום בשבוע אנחנו לומדים 4 שעות רצוף אסטרטגיות למידה (רק הכיתה שלנו) וזהו בינתיים

תיקון- בגדרות=בגרות , גבואים=גבוהים

חחח..לא יודעת מה קרה לי אני אף פעם לא עושה שגיאות, כנראה מרוב התרגשות..:) אה שכחתי להוסיף גם שיש לי הקלות, כמו: תוספת זמן מבחנים בעל פה + הקראה (מורה מקריא לי את המטלות) התעלמות משגיאות באנגלית והתעלמות מהחלפת אותיות בעיברית שהם קראו לזה גם שגיאות.. מילונית באנגלית

Siriusnip

New member
גם לי יש בעיות קשב וריכוז../images/Emo15.gif

רק עכשיו ראיתי שיש כזה פורום. אבל בכל זאת את רוצה לדעת מה זה טובה?- עשיתי את זה לפני איזה שנתיים...

michal shahar

New member
לילדונת ולמנהלות הפורום ../images/Emo91.gif

בקישורים למעלה יש קטגוריית מאמרים ושם יש גם הסברים על הרטלין ועל השפעות הלוואי שלו (בטיפול התרופתי). לגבי TOVA משהו בעבר נתן קישור לאתר שמדבר על המבחן הזה האתר באנגלית ומקושר כאן. הצעה לי למנהלות הפורום. אולי כדאי גם להוסיף מאמר על מבחן TOVA מכיוון שהיו כבר הרבה שאלות בנוגע למבחן זה. ואולי כדאי גם לעשות אסופת תשובות שנתנו פה על שאלות שחוזרות כמו על רטלין, מבחן TOVA, תרופות אחרות ועוד. תודה מראש, מיכל

דליה.ד

New member
לילדונת היחידה, ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

שאלת שאלות חשובות ונבונות. אני מאוד שמחה שאת בכיתת מב"ר כי בכתה הזו נותנת תשובה הולמת לתלמידים עם קשיים שרוצים ללמוד, להצליח בבגרות ולהבטיח את העתיד שלהם. גם לי יש ילדה שלומדת במב"ר כבר שנה שניה (היא בי"א) וגם לה ציונים נהדרים והיא מאוד מצליחה! דרך אגב, גם היא לוקחת ריטלין וכל מה שהכדור עושה לה זה רק דברים טובים: היא יכולה, סוף סוף, לשבת בכיתה ולא להסתובב, לפטפט ולהפריע כל הזמן (וזה לא בגלל שהיא ילדה לא טובה, אלא בגלל הקושי שלה). היא יכולה להקשיב בשיעורים, לענות לשאלות ולהשתתף בדיונים. היא מכינה שיעורי בית ומתכוננת למבחנים כמו שצריך. אין לה שום תופעות לוואי והיא עצמה מודעת כמה הכדור מאפשר לה ללמוד ולהתקדם. אז שלא ילחיצו אותך עם הריטלין. תקראי קצת על התרופה ממקורות רציניים ולא משמועות, תבדקי מה זה עושה לך, איך זה משפר את התפקוד שלך ואז תחליטי! בנוגע למבחן טובה (מבחן קשה מתמשך), זהו מבחן ממוחשב: את יושבת מול מחשב ולוחצת על העכבר בכל פעם שצורה מסוימת מופיעה על המסך. המבחן מועבר פעמיים, פעם אחת בלי ריטלין ופעם אחת עם ריטלין, כל פעם נמשכת 20 דקות בלבד. וככה בודקים האם הריטלין משפר את הקשב והריכוז שלך. מקווה שעכשיו עניתי לך. בהצלחה!

דליה.ד

New member
למיכל, בנוגע להצעתך

כן, יש בתכניתי להוסיף מאמר על מבחן טובה, ונכון שיש שאלות שחוזרות על עצמן ואנחנו משתדלות להכניס מאמרים ולחדש. העובדה שהפורום הוא לא עיסוקינו היחיד בחיים, קצת מקשה, אבל עם קצת סבלנות נגיע לכל מה שאנחנו מתכננות ויש לנו הרבה רעיונות.

תודה רבה לכל מי שענה!היה לי חשוב :)

דליה, שמחתי לקרוא שאת יודעת איזו כיתה זו כיתת מב"ר ואם הבת שלך נמצאת שם אז בכלל מצויין :) מה שעוד יותר נמחד בכיתות האלה זה שמאוד מגובשים שם.. אצלינו כל השכבות בכיתת מב"ר זה ילדים כל כך מגובשים וגם הכיתה שלנו ואנחנו מכירים רק מהשנה חלק.. וזה פשוט כיף!! וממש אני שמחה שאני שם בקיצור.. מכל הבחינות!

למעלה