שלום, יש לי שאלה

061271

New member
שלום, יש לי שאלה

הבת הגדולה שלי בעוד חודש בת 6, יש לה תחביב אהוב, כבר שנתיים בערך, היא לוקחת ספר ושואלת לשמו, ואז מתחילה לדפדף ומחברת סיפור משלה, מאוד יפה בהתאם לשם הסיפור ולתמונות.
לפני כמה ימים היא אמרה לי שהיא רוצה לכתוב סיפור משלה, יש לה כבר נושא לסיפור ושם לגיבורת הספר. האם זה אופייני לגילאים האלו? והאם כדאי לכתוב את הסיפור ולהביא לגננת? מה כדאי לעשות ?

061271

New member
תוספת - היא כבר כתבה סיפור קצר...

על ילד שהיתה לו יומולדת ובני המשפחה קנו לו מתנות, היא פירטה כל אחד מה הביא כולל ציורים בעצמה, ואת הסיפור כתבה לבד, היא כבר יודעת לכתוב ולקרוא כמעט הכל. היא בעקרון בגן חובה .

מקסים ומבורך, אני הייתי שמחה לקבל כזה

וכן, יש ילדים שמתחברים לספרות באופן מיוחד ובגיל 6 בהחלט יכולים ל"המציא " סיפור.
הייתי מעודדת ושואלת א הגננת אם מתאים לה שאביא לגן ואולי להציג בפני הילדים. אני כגננת הייתי נענית בשמחה. יתרה מזו הייתי ממנפת את נושא הסיפורים ומעודדת את יתר הילדים לנסות להכתיב לי/ לכתוב את הסיפור שלהם.
יכול להיות שהנושא כבר עובד בגן , הרבה גננות עוסקות עכשיו בביאליק ומכאן החקירה עם הילדים לגבי מאיפה מגיעים סיפורים. וביתך הקשיבה והבינה והחליטה שגם היא יכולה. יכול מאד להיות שהגננת כבר מעודדת אותם לכך.
תהני ותרווי נחת
זה כיף

061271

New member
הבת שלי התאהבה בנושא הזה עוד מגיל 4, וכמו

שכתבתי כשהצעתי לגננת היא לא ממש האמינה לי , וגם קצת זילזלה. לפני כמה ימים היא ממש ביקשה לכתוב ספר ולכן אני שואלת, לדעתי אין קשר לביאליק - תודה על המחמאות !

למעלה