שלום, יש לי שאלה

אילןק91

New member
שלום, יש לי שאלה

אמא שלי פוטרה לפני כשנה מעבודתה עקב סגירת מקום העבודה של הבעלים. ע"פ חישובי עורך הדין שלנו סכום הפיצויים שלה אמור להיות כ25000. שני האחים שהיו לבעלי המקום הוכרזו כפושטי רגל. מה אנו יכולים לעשות כרגע כדי לקבל את הכסף? האם אנחנו צריכים לדבר איתם על הסדר כלשהו שהוא לא הסכום האמיתי אלא על סכום נמוך יותר? תודה על העזרה :)

aloni1609

New member
פיצויים מפושט רגל

עד כמה שידוע לי : במקרה שהמעסיק פושט הרגל היה עוסק מורשה ניתן לפנות לביטוח הלאומי עם אישור פשיטת הרגל שלו בנושא הפיצויים המגיעים. במידה והועסקה בחברה בע'מ אזי גם החברה צריכה להיות בפשיטת רגל בכדי שאפשר יהיה לפנות לביטוח הלאומי. בכל מקרה רצוי להגיש את התביעה לכונס הנכסים.

תשובה!

יש למהר ולהגיש תביעת חוב עובד על גבי טופס הביטוח הלאומי (בל/5305) - ניתן להוריד מאתר האינטרנט של הביטוח הלאומי. ככל שהמעסיק היה עוסק מורשה (לא חברה) יש להגיש את תביעת החוב לתיק הפש"ר. ככל שהמעסיק היה חברה יש להגיש את תביעת החוב לתיק הפירוק. לאחר שתביעת החוב תיבדק ותאושר על ידי בעל תפקיד, הביטוח הלאומי אמור לשלם את מה שאושר לה. מומלץ להיעזר בעו"ד.

תביעת חוב של עובד

תביעת שכר, פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, ביגוד ורכיבים דומים של עובד שפוטר עקב פשיטת רגל של המעביד דורשים הגשת תביעה על טפסים של המוסד לביטוח לאומי, שיעביר את הכספים בכפוף לאישור של נאמן או מפרק של החברה. כלומר: אם מדובר במעסיק שהוא חברה - על העובד לפנות בבקשה לפירוק החברה לבית המשפט המחוזי. אז ימונה מפרק או בעל תפקיד לבדיקת תביעות חוב עובדים. היות וההליך יקר קצת מבחינת אגרות, נהוג שכמה עובדים מתאגדים יחד ומגישים בקשה משותפת לפירוק החברה בה הועסקו. אם המדובר במעסיק שהוא עוסק מורשה, אפשר לפנות בהליך דומה, בקשה לפשיטת רגל כנגד המעביד, שוב, גם כאן, ניתן להתאגד כמה עובדים יחד על מנת להתחלק בסכום האגרה ולהנות מהתוצאה במשותף. לאחר מינוי בעל התפקיד לבדיקת תביעות החוב, הוא בודק את תביעת החוב שמוגשת על ידי העובד, בצירוף תלושי שכר ונספחים נוספים על מנת להוכיח את המגיע לו. ההכרעה נשלחת גם לעובד וגם למוסד לביטוח לאומי, שמעביר את הכספים (אם אכן הוחלט שמגיעים) לחשבון הבנק של העובד. ראוי להתייעץ עם גורם מקצועי על מנת לפנות להליך הנכון ולנהל אותו נכון ובמועד. בהצלחה

למעלה