שלום, יש לי שאלה

soloartist

New member
שלום, יש לי שאלה

אני רוצה להגר עם חבר, לחבר אין דרכון אירופאי, לי יש. חשבנו על הולנד או דנמרק. 1. האם הוא יוכל לקבל דרכון בעזרתי. 2. אם כן איך הם מבקשים להוכיח שאנחנו בני זוג? 3. האם יעשו בעיות בגלל שאנחנו זוג מאותו המין? 4. האם החבר יכול לפנות שם ללשכת עבודה? תודה מראש.

soloartist

New member
עוד כמה שאלות. אני מאוד אשמח לתגובות :]

1. כמה זמן לוקח תהליך כזה? 2. האם אפשר לעשות אותו משם ולא מהארץ? 3. האם הוא מחייב לדעתכם סוכן הגירה? או שזה פשוט ואפשר להתמודד עם זה לבד תודה

בקר12

New member
אז ככה

אזרחות (וכתוצאה מזה) דרכון של מדינת איחוד אירופי הוא לא יוכל לקבל בגללך כל עוד אתם לא נשואים וגם אם כן, רוב המדינות לא מעניקות אזרחות לבני זוג על בסיס נשואין ללא קשר אם הזוג חד מיני או לא. מה שכן, אם אתם רוצים להגר אז ייתכן שבן הזוג שלך יוכל להגיש בקשה לויזת בן משפחה על בסיס היחסים ביניכם. בגדול יותר קל להשיג ויזה כזאת אם נשואים ומי שלא נשוי צריך להוכיח יחסים של בני זוג. באנגליה, לפחות דורשים הוכחה של יחסים שהתקיימו שנתיים לפחות. אני חושב שהחוקי האיחוד לא מפלים זוגות חד מיניים. את הבקשה מגישים מהארץ בשגרירות שצרישל המדינה אליה קוצים להגר ומומלץ להתחיל לברר שם בקשר לטופסולוגיה.

Nobilis

New member
לגבי המשפט האחרון

לא מדוייק. יש מדינות (לדוגמא - הולנד) בהן אפשר וצריך להתחיל את התהליך מתוך המדינה עצמה (מאחר שבעלי דרכון ישראלי אינם צריכים אשרת כניסה).

בקר12

New member
רגע, אבל בבכל מדינות אירופה בעל דרכון ישראלי

לא צריך אשרת כניסה (כתייר או איש עסקים). אני מבין שבהולנד (להבדיל מבריטניה) עושים את התהליך של בן זוג מחוץ למדינה אך לבטח זה לא בגלל העובדה הראשונה שהזכרת או שאני מחמיץ משהו.י

Nobilis

New member
תשובה

ברמת העיקרון בכל מדינות האיחוד האירופי אם אינך צריך ויזה אתה יכול להיכנס עם הדרכון הישראלי ואז לבקש אישור שהיה כבן זוג של אזרח האיחוד מתוך המדינה. ברוב המדינות בזה זה נגמר. בהולנד, לדוגמא, ההליך מחוץ למדינה (כולל בחינות בהולנדית, וכו') נועד לבני זוג של אזרחים הולנדים. לא לבני זוג של אזרחי האיחוד. ברמה התיאורית גם בבריטניה אמור להיות אפשרי להיכנס עם הדרכון ללא ויזה (למי שזה אפשרי עבורו - ישראלים, לדוגמא) ולבקש EEA2 לאחר מכן. אז למה בכל זאת ממליצים להוציא EEA Family Permit לפני? א) כדי שהחל מהיום הראשון בבריטניה יהיה מסמך שמראה שמותר לך לעבוד (אחרת צריך לחכות חודשים ארוכים לעיבוד של ה-EEA2 לפני שיש משהו בדרכון). ב) כי המערכת מצפה לזה, ומאד קל להוציא את זה, אז חבל להסתבך אחר כך בהסברים לפקידים לגבי למה לא הוצאת. בהולנד (ורוב המדינות) אין בכלל אפשרות להוציא משהו שמקביל ל-EEA Family Permit. הרשויות אמורות במפורש - אם אתה לא צריך ויזה, תגיע ותבקש אישור מתוך המדינה.

baleful

New member
נראה לי ששניכם עשיתם סלט ../images/Emo13.gif

בן זוגי הוא אזרח הולנדי, וכשהוא חידש את הדרכון שלו בשגרירות בר"ג, שאלנו על הדרך מה האופציות שלנו למעבר יחדיו (זוג חד מיני לא נשוי). נאמר לנו שמכיוון שחוקי הולנד הם אלה שתופסים, עלי לעבור מבחן בהולנדית (שפה וידע) ואחרי המעבר אצטרך לחיות על חשבון בן הזוג במשך שנה לפני שאוכל לקבל אשרת עבודה.. ויתרנו על התענוג והחלטנו בסופו של דבר לעבור לבריטניה. שם חלים עלינו חוקי האיחוד, שהם קלים יותר. כל מה שהיינו צריכים להוכיח: משק בית משותף של שנתיים לפחות. לגבי אזרחי האיחוד (לא הולנדים) שרוצים לעבור להולנד עם בני זוגם הישראלים: חלים עליה חוקי האיחוד (ולא חוקי ההגירה של הולנד), שוב, חוקים קלים יותר. בעיקרון בן הזוג הישראלי צריך קודם לעבור להולנד בתור תייר ומשם להגיש בקשה לויזת עבודה עבור בן זוג של אזרח האיחוד: Non-EU family members of EU nationals intending to stay in the Netherlands for more than three months need a visa to stay in the Netherlands. Once in the Netherlands they must register with the GBA. After three months they must submit an "Application for Verification Against Community Law" to the IND. Contact the IND for further information.

baleful

New member
אותי ואת soloartist?

יעני חברי הקהילה הגאה?
כן.. אבל נשבע שאנחנו ישויות שונות..

Nobilis

New member
סלט? איך?

איך זה שונה ממה שכתבתי למעלה? זאת בדיוק התשובה שנתתי.

baleful

New member
לא שונה. עד שהספקתי לשלוח את התגובה שלי

כבר כתבת את התגובה המפורטת שלך
בכל אופן, רק תוספת קטנה... חוקי האיחוד (הנוגעים לתנועה חופשית בין מדינות האיחוד) אינם מפלים בני זוג מאותו מין, אבל חשוב לציין שהמדינה שאליה מהגרים כן רשאית להגדיר בחוק שזוגיות היא רק בין גבר לאישה.. כך שזוגות חד מיניים (אחד אירופאי והשני לא) שינסו למשל להגר לפולין, לטביה או אפילו איטליה, ימצאו עצמם בבעיה..

בקר12

New member
רגע רגע

1. חוקי האיחוד הם לא מעל חוקי המדינה כשמדובר בבעל אזרחות (ובן זוגו) שאינן אזרחי המדינה? נגיד הולנדי ובן זוגו בפולין? 2. עדיין לא הבנתיאם יש קשר בינך ובין SOLOARTIST?

Nobilis

New member
למיטב הבנתי

חוק האיחוד אכן גובר, *אבל* - חוק האיחוד לא מגדיר מהו "בן זוג". ולכן המדינות יכולות לקבוע האם בני זוג מאותו המין, או בני זוג שאינם נשואים, נחשבים בני זוג.

baleful

New member
בדיוק. האיחוד לא מפלה ולכן לא מגדיר

מהי זוגיות. מדינות האיחוד השונות כן מגדירות מהי זוגיות, ולכן לאיטליה למשל, בן זוגי ההולנדי ואנוכי לא היינו יכולים לעבור יחדיו, כי ממשלת איטליה לא מכירה בזוגיות שלנו ולכן לא הייתה מנפיקה לי ויזה. ואם לא הייתי ברור קודם, אין לי שום קשר לשואל העונה לשם soloartist

Nobilis

New member
טיפ על הבית!

רק למקרה שלא ידעת - אם אי פעם תרצו לעבור (את ובן זוגך) להולנד, יחולו עליכם חוקי האיחוד המקלים ולא חוקי הולנד הנוקשים (לדוגמא - לא יהיה צורך במבחן שפה) למרות שהוא הולנדי. זאת בשל פסיקה (לא מוכרת במיוחד) של בית המשפט העליון של האיחוד, שקבע שלאחר פרק זמן מסויים במדינה אחרת (לא זוכר בדיוק כמה, נדמה לי שמדובר על חצי שנה או שנה) עם בן הזוג, רשאי אזרח אירופי לחזור למדינתו יחד עם בן זוגו תחת החקיקה העוסקת בבני זוג של אזרחי האיחוד.

למעלה