שלום, יש לי שאלה...

• פותח הנושא lize
  • פורסם בתאריך

lize

New member
שלום, יש לי שאלה...

עד עכשיו ציירתי עם צבעי שמן על בסיס מים, והלך לי טוב ויפה ולא ממזמן התחלתי לצייר עם צבעי שמן (רגילים, על בסיס שמן) אבל כשאני מציירת עם הצבעי שמן (על בסיס שמן) הצבע מאוד דליל, וכשאני מורחת את הצבע על הבד אפשר לראות קצת את הבד.... הם כאילו חצי שקופים. וזה מאוד מקשה עלי לצייר ככה, במיוחד כשאני מער בבת בין הצבעים על הבד. רציתי לשאול אם ככה הם צבעי שמן, או שאולי קניתי חברה עם איכות גרועה (קניתי של van gogh , וזה נראה לי חברה טובה) או שצריך למרוח כמה שכבות לפני שממש מציירים או אם אפשר משהו אחר לעשות??? תודה

ראשית כל

אין דבר כזה ציבעי שמן על בסיס מים, שמן לא מדללים במים פשוט בגלל שהם לא מתערבבים, אתה כנראה ציירת באקריליק לפניי כן, או בציבעי מים. אני מניח שהבעיה בצבעים שלך היא שפשוט לא דיללת אותם כראוי. אני לא מתמצא מאוד בציבעי שמן אז קח את העצה שלי בערבון מוגבל. לפניי שמציירים בשמן צריך לדלל את הצבעים, אם אתה מוסיף לצבע יותר מידיי חומר דילול הוא נהיה דליל מידיי ואז הוא נהיה "חצי שקוף" כהגדרתך. פשוט מה שאתה צריך לעשות זה להשתמש בפחות חומר דילול כדי לקבל תערובת סמיכה, יפה ונוחה לשימוש.

lize

New member
אני לא משתמשת בחומר דילול

הצבעים יוצאים ככה מהשפורפרת. ולא, לא ציירתי עם אקריליק או עם צבעי מים, יש כזה דבר צבעי שמן על בסיס מים הם בדיוק כמו צבעי שמן רגילים רק שלוקח להם פחות זמן להתייבש ואפשר לשטוף אותם עם מים ולא צריך טרפנטין.

לצבעים על בסיס מים

שהם בדיקו כמו שמן רק שלוקח להם פחות זמן להתיבש ואפשר לשטוף עם מים ולא צריך טרפנטין קוראים צבעי אקריליק!!! לא קימים צבעי שמן על בסיס מים- זה אקריליק!

moti80

New member
זה חוק פיזיקלי, ששמן ומים לא>

מתערבבים לעולם...מה לעשות :) אני מכיר את הצבעים שציינת - גם אני מצייר בהם והם לא שקופים. מה שכן יכול להיות שמכרו לך צבעים ישנים (?!) שמש מוטי

lize

New member
לא זה לא

יש לי אקריליק בבית ואני יודעת מה זה אקריליק וזה לא זה! לשמן על בסיס מים לוקח יומיים-שלושה להתייבש לאקריליק 10 דקות. אני יודעת מה אני אומרת, תאמין לי קיימים צבעים כאלה. כנראה הכניסו לצבעי שמן האלה חומר שיהייה אפשר לערבב עם אותם עם מים או משהו כזה....... אם אתה לא מאמין לי תלך לחנות שמבינה באומנות ותבקש שמן על בסיס מים ותראה.

shookiti

New member
אמממ

אני לא חושבת שזה מים. אני חושבת הנוזל שיוצא מהשפורפרת הוא שמן אולי?? כי גם לי יוצא נוזל שכזה מהצבעי שמן שלי . ואין מצב שזה מים כי מים ושמן לא יכולים להתערבב מניסיון מר- למרות כל החוקים הפיזיקלים האלה, ניסיתי וכן צבעי שמן ומים בהחלט לא מתערבבים צבעי שמן הופכים לשקופים כאשר מדללים אותם עם מעט טרפנטין. צבעי שמן יכולים להיות מאד שקופים. וזה כל העיינין כי ככה עובדים שכבות שכבות שכבות יש לי ציור עם איזה 10 שכבות והוא לא גמור. ככל שעושים יותר שכבות ככה פחות מדללים את הצבע.

SC

New member
צבעי שמן על בסיס מים, יש כזו חיה ?

כן, יש כזו חיה והיא נקראת ארטיסן
ארטיסן זהו צבע שמן על בסיס מים, אלא שפה יש חומר מגשר. לארטיסן יש שתי סדרות וניתן להשיג אותן בחנויות במחיר ממוצע של 22.5 ש"ח לטיובה. ועכשיו, lize
ברוכה הבאה אל הפורום, ישנם צבעי שמן שקופים ויש אטומים. סדרת van gogh היא סדרה טובה אבל לא האיכותית ביותר. אם את לא מעוניינת בשקיפות הזו, את יכולה לרכוש את אותו הגוון מחברה אחרת או להכין שכבות רקע, או לצבוע עם אותו הגוון כמה פעמים עד שיתקבל הטון הדרוש. יש גוון של ירוק שנקרא sap green שהוא שקוף מאוד אבל יחד עם זאת גוון מעולה ולמרות שקיפותו אני מוצא לו שימושים רבים, השקיפות הזו לעיתים טובה לי מאוד.

SC

New member
ויש עוד חברה שמייצרת צבעי שמן

על בסיס מים והיא נקראת גרומבחר, הלוא היא החברה המייצרת את המכחולים שאני מדבר מהלל ומשבח כל הזמן
וגם סוג חומר זה ניתן להשיג בחנויות לחומרי אומנות.

למעלה