שלום. יש לי שאלה

אפפ

New member
למה הייתה לך טראומה? אם זה בסדר שאני שואלת

ותנאי הקבלה באוניברסיטה כן מחמירים, או לפחות לגביי. כי חייב פסיכומטרי

Lir האחת

New member
פסיכומטרי

זה לא בהכרח מדד המשקף על מטפל טוב. יש עוד הרבה אלמנטים שנכנסים במשוואה הזאת.

אפפ

New member
היי

קודם כל, לא אין לי פסיכומטרי. ודבר שני אני בהחלט לא מסכימה עם הדברים שאמרת. אני לא חושבת שמי שאין לו פסיכומטרי נחשב לפחות. יש לי ממוצע בגרויות של 90 בלי בונוסים ואני ממש לא חושבת שאני פחות ממי שיש לו פסיכומטרי גבוהה. פשוט צריך לחרוש בשביל זה ולא כ"כ בא לי על זה. זה הכל.. ואני חושבת שמכללת עמק יזרעל היא מכללה טובה. אם את פריקית גאונה ויש לך פסיכומטרי גבוהה אז מצידי תלמדי בטכניון כל אחד לפי יכולתו. וזה ממש לא קשור ללחנטרש שום דבר. בכל מקום צריך ללמוד ויש מטלות. אולי לא שוות בכל המקומות, אבל בכל זאת. ובכלל אני לא חושבת שיש לך את הזכות לקבוע מי ראוי יותר ומי ראוי פחות להיות מטפל. אין לך מושג לגביי בכלום, ואת לא יודעת אם יש לי את הכישורים המתאימים. אז להבא, אני מציעה לך לא לשפוט סתם, ולא לענות אלא אם כן יש לך משהו חכם להוסיף...

עליזה יקרה

חבל שאת ממהרת לשפוט. אני לא מכירה את "אפפ" ולא אותך אבל מכירה את הכלי שנקרא "המבחן הפסיכומטרי". הרי ידוע שהפסיכומטרי אינו כלי מיון מושלם אך נכון לעכשיו הוא הטוב ביותר שנמצא ביחס להשקעה (הרי לא יעשו מרכזי הערכה לאלפי אנשים תואר ראשון...). בנוסף על כך חוסר רצון להשקיע בפסיכומטרי לא מעיד על חוסר רצון להשקיע בתואר. הפסיכומטרי מפלה לרעה אנשים עם לקויות למידה כאלה ואחרות ואנשים שידם אינה משגת להרשם לקורס והלמידה אליו לא באמת תורמת משהו (חוץ משיפור זמני באוצר המילים). לכן, חבל לשפוט מישהי על שמעדיפה לא להשקיע כמה אלפי שקלים וחודשים רבים על הבחינה הזו. ועד כמה שידוע לי (ותקני אותי אם אני טועה) בוגרי מסלולי "מדעי התנהגות" אינם נרשמים בפנקס המטפלים. כל טוב, פרבולה (לא, אני לא מפרסמת מכללה זו או אחרת, אני לומדת במוסד אחר והעברתי את שירותי הצבאי ביחידה פסיכולוגית צה"לית ובשיחות אין ספור עם אנשים שתפקידת למיין ולהעריך אנשים בצבא ובאזרחות)

אפפ

New member
אז ככה:

אני ממש לא מפרסמת סמויה. מאיפה זה בא לך אין לי מושג. ושנית, לא אכפת לי מה את יכולה להסיק ע"פ התנהלותי פה בפורום כי, התנהלותי פה מופעלת ע"י עצבים בדיוק בגלל אנשים כמוך! שמחשיבים את עצמם יותר מדיי. אז שיהיה לך באמת בהצלחה עם התואר השלישי שלך. ואני ממש לא משקפת שום צעירים אלא את עצמי בלבד. וממש לא אכפת לי מה דעתך לגביי "הלא בא לי" מה שאני יודעת זה, שממש לא הייתי רוצה שתהיי הפסיכולוגית שלי. אומנם שאיפה לשלמות ולמצוינות היא טובה, אבל לא ע"י רמיסת אחרים. ומבלי שאני מכירה אותך כלל, רק לפי מה שאת כותבת, והדרך בה את כותבת את הדברים אני חושבת שאת פשוט מלאת אגו. ואני בטוחה שאת אחת כזו שההצלחה שלהבאה על חשבון רמיסה של אחרים. כי אולי לדעתך המטרה מקדשת את האמצעים. אבל לדעתי, גם בכדי להגיע למטרה האמצעים יכולים להיות קצת יותר סימפטיים, כלפי הזולת!

Columbina

New member
זה ממש טיפשי,

אני הייתי בוטחת יותר במטפל/ת שלא עשתה פסיכומטרי מאשר במטפלת שמזלזלת בקלות כזאת באנשים ללא שום ידע קודם או מושג. "חרישה" היא לא תנאי הכרחי על מנת שהמטפל יהיה טוב. יש הרבה קרטריונים שהופכים בן אדם למטפל טוב ונבון - זאת גם אחת הסיבות שהסינון הוא נורא קשה. לא כל אחד מתאים ויכול לטפל באנשים, גם אם יש לו פסיכומטרי בשמים וממוצע 100. לא משנה אם האדם עשה פסיכומטרי או לא, התואר הראשון מורכב מהרבה קורסים, חלקם מתבססים בעיקר על הבנה וחלקם על חרישה ושינון. מי שמוציא ממוצע המאפשר לו להתקבל לתואר שני, כבר הוכיח את הרצינות שלו. לא שזה בהכרח יהפוך אותו למטפל טוב. פסיכומטרי נולד מכיוון שרוב האוניברסיטאות מוגבלות במקום וצריך איכשהו לבחור מי הולך להתקבל ומי לא. אז אפשר להתייחס למבחן הזה כמדד רצינות, בהחלט (כי מי שמשקיע להוציא ציון גבוה בפסיכו' הוא רציני - אבל לא כל מי שלא עשה פסיכו הוא לא רציני. הלימודים עצמם ומבחן המתא"ם הם מדד מספיק גבוה כשלעצמם בנושא הזה).

אפפ

New member
אין לי מושג על מה את מדברת. זה מגוחך אפילו חח

אני ממש לא מפרסמת סמוייה ואני לא חייבת לך או למישהו בכלל שום הסברים. וחוץ מזה אפפ זה הניק שלי מאז שאני רשומה לתפוז משנת 2005

Columbina

New member
קודם כל זאת קולומבינה* לא קולומביה

ואני נקבה. אני הבנתי את הכוונה שלה, בן אדם שלא בראש שלו לעשות פסיכומטרי עדיין יצטרך "לחרוש" במהלך התואר אם הוא רוצה להתקבל לתואר שני. בקשר לתואר נחשב או לא, תלוי במוסד, פסיכומטרי לא בהכרח מדד ליוקרתיות המוסד והנקודה התחתונה היא שפסיכומטרי הוא לא מדד לשום דבר.

Columbina

New member
לא אמרתי אם המכללה יוקרתית או לא

או משהו בנוגע למכללות ספציפית (אני לא לומדת במכללה אז אין לי מושג). התייחסתי אך ורק לעניין הפסיכומטרי כמדד ל"טיב" המטפל.

אפפ

New member
אני מסכימה איתך לגביי הפסיכומטרי

זה גם לדעתי לא כלי מיון כפי שאמרת, שמכסה את כל הרבדים השונים. ואני ממש לא חושבת שמי שלא עשה פסיכומטרי זה מעיד על חוסר רצון להשקעה בהמשך, בתואר.

אפפ

New member
ובוגרי מדעי ההתנהגות לא נרשמים בפנקס המטפלים

אני רוצה אולי להמשיך לתואר שני במקצוע טיפולי.

שי טל

New member
ברור שיש ויש אבל ברצינות רגע..

אם היית צריכה לבחור על הנייר בוגר אוניברסיטה או בוגר מכללה את מי היית בוחרת? אני הייתי בוחר בוגר אוניברסיטה.

אפפ

New member
שלום. יש לי שאלה

יש פי מישהו שלומד במכללת עמק יזרעאל אולי? אני רוצה לדעת איך המעונות שם, ובכלל איך המקום? אני רוצה ללמוד שם מדעי ההתנהגות, ומחר אני נוסעת ליום הפתוח תודה, והמשך ערב נעים. אה, ואפשר לצטרף גם לפורום הזה?

שי טל

New member
גם אני עם עליזה! אפפ עשית לעצמך חיים קלים ו..

עכשיו את מנסה להצדיק את זה. אני גם הייתי מעדיף מטפל שכל מה שהוא עושה הוא עושה ביסודיות ולא מישהו שעושה בחירות קלות ואחר כך מתאמץ להצדיק אותם. וזה בלי קשר לאפקטיביות של הפסיכומטרי.

Columbina

New member
אם הייתי צריכה לבחור על הנייר

הייתי מן הסתם יודעת איזו תוכניות לימוד מציעות האוניברסיטאות והמכללות ואיזה צוות מלמד את הסטונדטים מה שהיה נכלל בשיקול.

Lir האחת

New member
אפשר להצטרף בשמחה../images/Emo20.gif

ברוכה הבאה
נשמח לשמוע את התרשמותך מהיום הפתוח

אפפ

New member
היי

האמת שהתרשמתי לטובה מאד. הצוות היה נחמד ואדיב, המקום נראה מסודר ומטופח, חיי החברה תוססים, המעונות ממש קרובים למכללה, וישנה תחבורה ציבורית והסעות מהמעונות. ובכלל מה שאני בחרתי ללמוד (מדעי ההתנהגות) נראה תחום מעניין עם מרצים טובים מאוד. לסיכום, אני בהחלט חושבת ללמוד שם.

למעלה