שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

לדודה שלי יש אלצהיימר במצב די מתקדם. היא בת קרוב ל - 80 וגרה בביתה ביחד עם בעלה. הבעיה לדעתי היא יותר בעלה. הוא מטפל בה מעל ומעבר, ונמצא כמובן באפיסת כוחות. הוא לא מוכן לקבל עזרה, לא מוכן ללכת לקבוצות תמיכה. הוא טוען שהוא 'יודע הכל' והוא זה שיכול ללמד את כולם מה עושים - מה שממש לא נכון. מעבר לאפיסת כוחות פיזית ונפשית, הוא חושב שהיא עושה דברים בכוונה, הוא מתווכח איתה, חושב שצריך לשבת ולהסביר לה שהיא חולה וכו'. יש להם 2 בנות בוגרות, שכבר ניסו כל דרך אפשרית כדי לשכנע אותו להביא עזרה. ההתחלה הכי אופטימית היתה, ששלושתם התמנו כאפוטרופוסים על דודתי, כדי שכשיגיע היום, יוכלו להביא עזרה הביתה, מבלי לשאול אותה. לטענתו, היום הזה עדין לא הגיע, למרות אפיסת הכוחות שלו. כ"כ קשה לעזור למי שלא רוצה עזרה, כאשר בעצם העקשן והקשה הוא הבריא ולא דודתי החולה. למישהו יש רעיונות יצירתיים?

../images/Emo105.gif

קפיץ קפוץ - מישהו

נילי41

New member
הי תמי 4 ברוכה הבאה לפורום

אכן, קשה מאוד לעזור למי שלא רוצה עזרה. נראה לי שדודך וגם הבנות צריכים להתעדכן קצת על המחלה. יש באתר הרבה חומר במאמרים ובקישורים שכדאי לעיין בו ואפילו לעבור אחורה בפורום ולעיין בכל הנושאים שעולים בו. לגבי הדוד בן ה-80 שאולי אינו מיומן במחשב ובאינטרנט, יש ספרים בנושא שכדאי לו לעיין בהם ואז הוא יקבל עוד מושג על המחלה ועל דרכי הטיפול ועל קבלת עזרה וכו'. בנוסף, כדאי מאוד להתעניין על קבוצת תמיכה באזור מגוריכם. לעמותת אלצהיימר יש קבוצות תמיכה במקומות רבים בארץ. השתתפות בקבוצה כזו תורמת המון גם לידע וגם להרגשת השייכות וגם להבנה של המחלה. כתובת האתר של העמותה היא http://www.alz-il.net/. תיכנסי לאתר, תוכלי למצוא בו הרבה חומר ועזרה ופרטים על קבוצות התמיכה ועל ספרים בנושא. כמו כן אפשר להעזר בקו החם של העמותה שמספרו הוא 8889* ולקבל שם אוזן קשבת וגם פתרונות. מאחלת לכם הרבה סבלנות וכוחות נפש להתמודד עם החולה וגם עם הבריא.

תמי , אין כנראה הרבה מה לעשות

כמו שכתבת הם כבר ניסו הכל. הורי בריאים בני 85 ו 89 ועקשנים מאד ולא רוצים עזרה. לא משנה מה שאני ואחי אומרים , הם חושבים שהם יודעים הכי טוב ולא סומכים על אף אחד שינקה להם ואנחנו כבר וויתרנו. אבי רץ לכל מקום ולא רוצה עזרה , זה מין דור כזה שלא רוצים להזדקק לילדים, בקושי עושים טובה אם מבקשים ממני קצת קניות, אך הרוב קונים לבד. אני כבר הרמתי ידיים כי כמה אפשר להלחם. בכל זאת אם הוא עדיין מבין , אפשר אולי לחזור שוב על כך שאם הוא יתמוטט יצטרכו לטפל בשניהם , אולי זה יעזור לו להבין שהוא זקוק לעזרה. אולי למצוא גבר אחר במצב דומה שיוכל לדבר איתו כי הוא באותו מצב. באופו כללי גברים מתקשים יותר לשתף ולדבר על בעיותיהם, הם רוצים להראות חזקים. מאחלת לכם שבכל זאת תצליחו לעזור לו להבין ושרק יחזיק מעמד, כל טוב, טובה

למעלה