שלום, יש לי שאלה

refish

New member
שלום, יש לי שאלה ../images/Emo8.gif

איך בונים משחק ????

someboddy

New member
שלום, יש לי תשובה

לוקחים קרטון דק וחותכים אותו למלבנים שווים. אחרי זה לוקחים עוד קרטון דק וחותכים גם אותו למלבנים באותו גודל כמו בקרטון הראשון, וכך הלאה עד שיש לך הרבה הרבה מלבנים. כותבים על כל מלבן כזה הוראות, ושמים את כולם בערמה. לוקחים קרטון עבה וגדול, ומציירים עליו מסלול שמחולק להרבה משבצות. על חלק מהמשבצות רושמים הוראות, על חלק מהמשבצות רושמים "קח קלף", וחלק מהמשבצות משאירים ריקות. בוחרים משבצת אחת שתהיה נקודת ההתחלה, ורושמים עליה "התחלה". בוחרים את כיוון התנועה במסלול, ומציירים חץ מתאים על משבצת ההתחלה. מסמנים מלבן במרכז הקרטון העבה, ושמים על אותו מלבן את ערמת מלבני הקרטון הדק שהכנו קודם. מחייכים חיוך גדול ורחב, ורצים לתוך קיר. אוספים ארבע שיניים, וצובעים כל שן בצבע אחר. מחברים לכל שן דיסקית פלסטיק קטנה באותו צבע שתשמש בסיס. שמים את כל ארבעת השיניים כשהבסיס למטה על משבצת ההתחלה. הולכים לחנות צעצועים, וקונים מונופול. מוציאים את הקוביות מקופסת המונופול, ושמים אותן על הלוח. את שאר הקופסה שמים בשירותים, ומורידים את המים. אם זה לא יורד בקלות, אפשר להשתמש בפומפה. מביאים שלושה חברים, ומתחילים לשחק!

phrizer

New member
בעיקרון

צריך תוכנה בשביל זה. יש את ויז'ואל בייסיק אם אתה יודע שפת C (זאת שפת תכנות). יש את GAME MAKER שגם עושה שימוש בשפת C אבל אפשר להשתמש בה גם בלי לדעת את השפה כי היא גם עורכת את הקוד על פי פקודות שאתה נותן לה, אני עצמי משתמש בה והיא טובה, תוכל להוריד אותה חינם ולקרוא מדריך ויזואלי מפורט עלייה בכתובת הזאת: http://he.wikibooks.org/wiki/%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%A6%D7%A2%D7%95%D7%AA_Game_Maker . יש גם את פלאש שמכינים דרכה אנימציות אינטראקטיביות בעיקר לאינטרנט ואפשר למצוא חיקויים חינמיים שלה באינטרנט בשפע. אם אתה רוצה תבנה אחד בפווארפוינט שמתבסס על היפר קישורים ושתסיים תגיד לי ואני יגיד לך מאיפה להוריד תוסף חינמי לפווארפוינט שממיר את המצגת מPPS לSWF
. אישית אני ממליץ לך להשתמש בGAME MAKER.

למעלה