שלום, יש לי שאלה

python 4

New member
שלום, יש לי שאלה../images/Emo24.gif

איפה אפשר לקנות בולים? אני אגיד למה אני שואל. בשבוע האחרון די נכנסתי לכל הקטע הזה של ה- E-bay בעקבות ממצא מדהים של טל. אני אספר אליו כשאקבל אותו, לא נפתח פה לשטן; אני רק מקווה שגורל ה- 5$ ששלחתי לאסטוניה לא יהיה כגורל ה- 80 ש"ח ששלחתי לאלה מהאגודה שמקבלים צ'ק ואומרים "אוֹלה! יאללה לארוז ת'מזוודות" (איל"ת). הקיצר, מצאתי כמה דברים נפלאים וקניתי 3 פריטים שקשורים לנושא שאני לא אזכיר כאן כדי שלא תחשבו שאני מוזר יותר ממה שאני (ואף מילה על יוני, אוויל ליהי). אבל ב- e-bay יש שתי בעיות עיקריות: 1. כרטיס אשראי בנלאומי נדרש לקניות בעזרת pay-pal, אין לי כזה, אמא שלי הזמינה במקומי ואני צריך להחזיר לה מזומן. ולהוציא כרטיס אשראי בנלאומי עולה המון כסף (יותר מ- 80 ש"ח). 2. דמי המשלוח לכל פריט שמזמינים. וזו הבעיה. יש מספר פריטים שהייתי רוצה להזמין, בואו נקרא להם בשם קוד "בולים משוודיה" (בומ"ש בקיצור). מדובר על מספר סדרות בולים וכמה FDC ממדינה סקנדינבית מסויימת. מצאתי אותם באי-ביי, אבל כל פריט אצל מישהו אחר, ולכן דמי המשלוח מצטברים וזה חבל על הכסף. בטוח יש מקום אחד שבו ניתן לקנות בומ"שים ולשלם דמי משלוח על הכל פעם אחת. אז השאלה שלי היא - האם? ואיפה? (וכן, ניסיתי את האתר של השרות הבולאי השוודי, הם לא שולחים לארץ). מקווה להתערות בפורום!

evilihi

New member
יוני! (טוב נו הייתי חייבת) ותשובה

בעיקרון אחרי חמש וחצי שנים באיביי אתה לומד עם הזמן מה זה שיפיניג נורמלי ומה זה לא נורמלי - למשל אני יודעת שעל בובה של דיסני אני משלמת 5$ בממוצע, ואני יודעת שהאדיוט שרצה 32$ לבובה הוא כנראה מתגייס יוני (אבל חמדן!) בכל מקרה..עצתי היא כשאתה מקבל את החבילות שים לב למחיר הבולים שהודבק זה יכול לתת לך אינדיקציה לכמה זה באמת עולה..מי שעובדים עליו פעם אחת נזהר בפעמים הבאות - מנסיון! ד"א..משלוח משבדיה זה יקר בצורה מפחידה! משלוח של 4 בקבוקים ריקים שלמתי 34 דולר ומשלוח של מלאים מישהו רצה 50 דולר. פייפאל - אכן כרטיס בינ"ל זו חובה. אני משתמשת בכרטיס של אבא שלי ואני פשוט מחזירה לו פעם בחודש (הם עשו את זה נורא נוח - בסוף החודש בהודעת חיוב של ויזה הם רושמים PAYPAL*USERNAME וככה אתה יכול לעקוב ממי החיוב) . להרשמה לאיביי לא חובה כרטיס בינ"ל, הכרטיס הישראלי עובד מצוין (שערי המרה פלוס אחוזים גבוהים לויזה, אבל זה די משתלם וגם אין לי ממש ברירה). ועוד משהו - בגלל המחירים הגבוהים של המשלוח, מה שאני עושה זה לקנות מוצרים זולים אז זה מתקזז לי עם המשלוח...יש לי גם חברה בארה"ב שאני שולחת לה לפעמים והיא שולחת לי חבילה גדולה פעם בכמה חודשים ושמה את הדברים שלי בפנים. זה גם טוב למוכרים שלא שולחים מחוץ לארה"ב. כמו שמישהי ענתה לי היום לשאלתי על משלוח "הכוסות כבר ארוזות אבל לא למשלוח מחוץ ארה"ב, ואני מתארת שזה יעלה הרבה אבל אני לא יודעת כמה"..טמטום בפעולה!

תמיר1991

New member
חחח... זה מוזר -

אנשים רוצים למכור דברים אבל לא באים מוכנים. אז למה הם מנסים למכור..? תמיר.

elcool

New member
אותו דבר אני עושה עם דודתי

שגרה בארצות ארה"ב כשאני קונה מרצ'נדייז. המשלוחים לארץ באמת נורא יקרים.

טיטניום

New member
את לא התכוונת במקרה למתגייס במאי?

מכאן בא הביטוי מחזור מאו מאו עד כמה שזכור לי

evilihi

New member
ששש פיתי

אל תצעק את זה בקול רם מדי...יש אנשים שעוד לא שמעו את זה

python 4

New member
נצל"ש../images/Emo9.gif

אל תכעסו על זה שאני מנצל"ש כל כך מהר - מותר לנצל"ש לשאלה דבילית (חוק מס' 12/ג' לחוקת הפורום, בדקתי). רציתי להגיד - ת"ת! על המעטפה עם בולי ג'רסי הנהדרים. אוסף חדש! ובאותה הזדמנות - החלטתי בזה הרגע (אחרי התדיינות רצינית ומעמיקה עם מר ת') על אוסף חדש של בומ"שים. כל מיני, לא רק כאלה שמציגים להקות שהתפרקו לפני 20 שנה וסופרות שוודיות ז"ל.

תמיר1991

New member
שבדיה!

כבר דיברנו על זה במסנג'ר , אבל בכל זאת - צפה פגיעה! תמיר.

יש לי רעיון:

למה שלא תנסה לפנות לסוחר בולים שוודי (יש כאלו), או אספנים משבדיה, שבוודאי ישמחו לשלוח לאספן קולגה בולים, בלי לקרוע אותו במחיר. אה... אספן קולגה. פה קבור הכלב. טוב, לא משנה.

בבקשה, לאיש הכי חכם, נדיב, למדן,

מדען, חביב ובעל חוש הומור דק ומלכותי משהו בכרמיאל: קישור במיוחד בשבילך.

doroni10

New member
מוזילריר- בול בניין הפרלמנט-איסלנד

חושב שהם יתנדבו לשלוח לי את הבול בתור מתנה?
חזרתי ממילואים- אם לא ראיתם אותי יומיים- זו הסיבה.. דורון,

python 4

New member
תודה אריק!

חבל שהמגוון שלהם כזה קטן.. יש להם אולי 10 בומ"שים, וכמובן אף אחד ממה שרציתי..

למעלה