שלום, יש לי שאלה קטנה

שלום, יש לי שאלה קטנה

יש לי שאלה קטנה. ככל שעוברות השנים ואני יותר ויותר לומדת על עצמי אני מוצאת שאני פחות ופחות זקוקה לאנשים, ויותר מזה, אני פחות ופחות רוצה אנשים סביבי. חלק גדול מאוד מכך נובע לדעתי מרגישות גבוהה מאוד שלי לאנשים, לאנרגיות שלהם, רגישות מאוד מאוד גבוהה לפגיעה שלהם בי - למילים שאינן במקום, ל"התבדחויות" על חשבוני בחברה, ל"ירידות" בעבודה, לצעקות של בוסים, לליחשושים של בנות שעובדות איתי באותה עבודה, כל הזמן עסוקה במה חושבים עליי ומנתחת התנהגויות של אנשים כלפיי - החל משפת גוף וכלה בגוון הטון על מנת להבין מה הם זוממים נגדי. לא זו בלבד שההעלבויות שלי בנקל מאנשים מביאות עליי פורענויות גופניות ללא סוף, החל מכאבים פיזיים בלב, נשירה וכאבי בטן עצומים - אשר ודאי לכולם השלכות קשות לאורך זמן על בריאותי, כך גם אנרגיה רבה מושקעת בנסיון לשרוד על ידי ניתוח מעשיהם ומהלכיהם של בני אדם, דבר שלא מאפשר לרכז את כוחותיי בעבודה עצמה / בכל עיסוק אחר באותו רגע. האם זה בסדר / תקין שכאישה באמצע החיים, עדיין ללא ילדים אך עם בן זוג שאני מאוד אוהבת להיות איתו כמה שיותר, אני מנדה, מרצון, את עצמי מהדבר הזה שנקרא חברת בני אדם על מנת לשמור על שלמות נפשי ? האם עליי לנסות להכניס מאיזו שהיא סיבה את עצמי לסד של שהייה במחיצת אנשים "ויהי מה" ?

אורלי_ל

New member
הי (-:

אני די מזדהה עם מה שכתבת, אז אני אנסה לענות מהמקום שלי ואולי זה יעזור. האם זה בסדר "להתבודד"? כן, זה בסדר גמור, אבל יש לזה מחיר. והמחיר הוא הצד שני של חרב הפיפיות הזו, וזו בדידות. אם אינך זקוקה לאינטראקציות עם אנשים אחרים חוץ מבן זוגך זה בסדר, אבל אם לא היית זקוקה לזה אולי לא היית שואלת את השאלה... אני חושבת שהמפתח נמצא בפסקה: "לא זו בלבד שההעלבויות שלי בנקל מאנשים מביאות עליי פורענויות גופניות ללא סוף, החל מכאבים פיזיים בלב, נשירה וכאבי בטן עצומים - אשר ודאי לכולם השלכות קשות לאורך זמן על בריאותי, כך גם אנרגיה רבה מושקעת בנסיון לשרוד על ידי ניתוח מעשיהם ומהלכיהם של בני אדם, דבר שלא מאפשר לרכז את כוחותיי בעבודה עצמה / בכל עיסוק אחר באותו רגע" זאת אומרת שהפידבקים שאת חווה מהסביבה - באיזשהו מקום זה בידייך.

זה מצב לא אידיאלי ולא סביר

בעבודתי,בשטח ההוראה,אני נפגש עם מצבים דומים של ילדים מתבודדים או שהחברה `דאגה` לבודדם.בכל מקרה שנבדק נמצאה `בעיה`.לכן איני מהמר על אופטימיות של גב. אורלי מחד גיסא, אולם יש מקום לפנות ליעוץ כדי לשלול בעיה, בדיוק כפי הנוהל בעבודתי.

ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

אני לא חושבת שאת צריכה להכניס את עצמך בכוח לשהייה ממושכת יותר בקרבת אנשים. אין טעם בכך, כי את סובלת כיום מהמצב הזה. זה לא מרגיש לי שיביא תוצאות מקדמות. אם את רוצה לעשות פעולה כלשהי (זה מה שהבנתי מהודעתך, שאת תוהה אם את אמורה לשנות משהו בחייך) - הייתי מפנה את האנרגיה לריפוי פנימי, לעשייה של תהליך כלשהו בעזרת מדריך/ה/מרפא/הילר/ית/מטפל/ת. מה דעתך?

minac

New member
שלום לך יקרה

שלום לך יקרה, כשקראתי את שכתבת ראיתי מולי אישה עם עוצמות ריגשיות ומודעות עצמית גבוהה. אני חשה מדברייך את המחיר הנפשי והפיזי שאת משלמת כשאת בסביבה של אנשים ויחד עם זאת את ההתלבטות אם נכון לך להמנע מימנה. ראשית, לכל אחד מאיתנו יש שלושה מעגלי התייחסות : המשפחתי, המקצועי והחברתי ולא תמיד אנו בוחרים לפתח אינטראקציות בכל אחד מהם - מה שנכון לכל גיל ויכול להשתנות בתקופות שונות בחיים. יחד עם זאת לאור ההתלבטות שאת מעלה נראה לי שכדאי לבחון את הרווח שאת מרוויחה ואת המחיר שאת משלמת בהדרה העצמית שלך. האם היא נכונה לך באופן מוחלט - ואם כן מדוע היא ממשיכה להטריד אותך ? בדברייך את מתארת את מערכת היחסים שלך עם בן -זוגך, המוכיחה שיש לך יכולות המאפשרות לך להיות בתוך מערכת יחסים מוצלחת. היכולות הללו הן שלך ועשויות לבוא לידי ביטוי גם במערכות יחסים אחרות. אם תירצי, בתהליך האימון או בפורום נוכל לעסוק בשאלות הללו ולברר מהי ההתנהלות המתאימה לך בשלב הנוכחי בחייך - אם כיוון ההדרה העצמית בהרמוניה או יצירת אינטראקציות עם הסובבים אותך באחד מהמעגלים שצויינו לעיל (או יותר) על פי בחירתך. בשבילך, מינה כהן- משה מאמנת אישית

למעלה