שלום, יש לי שאלה קטנה..

hen182

New member
שלום, יש לי שאלה קטנה..

המ...חיפשתי תשובה, אבל לא מצאתי בדיוק... אז...ממ... איך אפשר לשים ת'ישירם באיי פוד מיני בתיקיות?? מצטער שזה קצת דיבלי, פשוט, לא ראיתי שמישהו שאל , אם מישהו שאל , אני אודה לכם אם תקשרו אותי להודעה :) תודה רבה!

LinkTree

New member
אין תיקיות ב IPOD - תיקיות זה מעפן!

כן - כן זה מעפן, ועכשיו לפני שכל מי שאין לו IPOD יקפוץ עלי אני גם אסביר למה זה מעפן, תוך כדי כך אני אסביר איך APPLE ניגשו לעניין סידור השירים ב IPOD ואז גם תבין למה IPOD הרבה יותר מוצלח מהרבה נגנים אחרים שהם גם יותר זולים וגם עמוסים ביותר פיצרים (וזו רק סיבה אחת) כולנו יודעים שלסדר זה באסה - אף אחד לא אוהב לסדר (לא את הבית/חדר/משרד - ובטח לא את המחשב ששם בדרכ הכי מבולגן) אמנם יש אנשים שאצלהם דווקא כן מסודר בתיקיות וכו' - אבל זה דורש מהם סוג של עבודה... APPLE באו ואמרו - אתם לא צריכים לסדר כלום - אנחנו נסדר הכל בישבילכם ואיך? בקלות. בכל קובץ שיש במחשב (אם זה MP3 AAC ושאר) ישנו מקום מיוחד שבו מאוחסן מידע על השיר (כולל סוג המוסיקה / האמן / השנה / האלבום וכו') ה IPOD מסגר את השירים בקלות לפי הנתונים האילו ככה שאוטומטית כל שיר שנכנס ל IPOD ממוין אוטומטית לפי הנתונים האילו וכך כל השירים שיש לך של אמן מסויים יהיו ביחד ותוכך להגיע אליהם תוך גג שני סיבובי גלגלת ולחיצה אחת. כמובן שהמיון שה IPOD נותן הוא רק לפי סוג המוסיקה -> אמן -> אלבום ולפעמים אנחנו רוצים גם סידורים אחרים (למשל שירים שאני אוהב במיוחד - שירים שסבתא שלי אוהבת או סתם שירים שמזמן לא שמעתי אבל מתחילים באות A) כאן באה לידי ביטוי באפשרות של רשימות השמעה - בקיצור רק אומר שאפשר ב IPOD ליצור רשימות השמעה פשוטות (בהן אתה פשוט מוסיף שירים מסויימים לרשימה ומקבץ אותם תחת שם מסויים - (למשל שירים שסבתא אוהבת במיוחד) מצד שני יש רשימות השמעה חכמות שבהן אתה פשוט מגדיר תנאים ששיר מסויים צריך לעמוד בהן על מנת להכנס לרשימה וה IPOD (יותר נכון ה ITUNES) בודק איזה שירים מתאימים לתנאים ומוסיף אותם לבד ודואג שהם יהיו מעודכנים (כאן נכנסים כל מיני תנאים שאתה יכול לדמיין כמו שירים משנת 1998 ששם האמן כולל את האותיות GU וסוג המוסיקה היא JAZZ או BLUES ובנוסף שהשירים יהיו שירים שלא שמעתי לפחות שבוע... - מגניב אהה!?) אבל - עכשיו תורך לומר - איך אני מוסיף את כל הנתונים האילו לקבצים?!?! רק זה יקח לי שבוע?! אההה - גם כאן עזרו לנו החברים מ APPLE כאשר תיקח את הדיסקים שלך ותכניס אותם למחשב ה ITUNES יעשה חיפוש ברשת וימצא שם את כל הנתונים - וכשהוא יהפוך לך את הדיסקים לפורמט מכווץ יותר (לבחירתך MP3 / AAC או אפילו ללא כיווץ) הנתונים כבר יהיו שם! מה לגבי MP3 שאין לך נתונים שלהם כי אין לך דיסק מקורי?! אני מניח שמדובר בשירים שרכשת באתרים לגיטימיים כמו SONGS.CO.IL וכו'... ישנה תוכנה קטנה ומצויינת שיכולה לעזור גם בזה קוראים לה the godfather התוכנה יכולה להוסיף במהירות למלא MP3 וכו' תאגים לפי מיליות צורות ודרכים כולל לעזור לך לחפש ברשת את הנתונים החסרים. מקווה שהיה ממצא - אני לפחות מיציתי. יום טוב - ושיהיה בכיף.

hen182

New member
ואו, תודה רבה...

אוח, מוזר שאין תקיות |: טוב, אני רגיל לנגן של גרירה |: חחח תודה רבה לך איש! \אישה? ו...אני בטוח שסבתא שלי תהיה ממש מאושרת.

JustThomas

New member
../images/Emo31.gif

קודם כל ה"עניין של אף אחד לא אוהב לסדר" זה סובייקטיבי בלבד. אתה אומר את זה רק לפי דעתך וזהו. למען האמת המחשב שלי יותר מסודר משאר הדברים בחיים שלי. הגישה של התיקיות היא יותר אוניבסרלית. (אתה יכול לגשת לכל מחשב עם הנגן בלי בעיה) יהיה לך קשה לגשת לכונן קשיח ולחפש שיר מסוים של אמן מסוים אם הוא מסומן לך כ Track01. מבין? (אלא אם אתה משתמש באייפוד כנגן מוזיקה נטו) השירים שלי מסודרים קודם כל לפי סגנון, אחרי זה תיקיות אמן, תיקיות אלבום\שיר, ואחרי זה טאגים. לדעתי (או לפחות לנוחיותי) זה הכי פשוט, אני מסוגל להגיע לשיר אחד מתוך אלפים תוך שניות. וחוץ מזה, אני מאמין שלהרבה אנשים אין שירים עם טאגים מסודרים, (שלא קנו אותם, ובתוכנות כמו קאזה או שאר ירקות זה לא כזה מסודר. בדוק.) או שאין להם זמן לסדר אותם במדויק. זה שטויות, המנוע חיפוש של האלבומים לא מזהה כל אלבום, (כן, אני משתמש בכאלה, הם טובים - לא תמיד) ותוכנות למיון טאגים טובות אבל לא יעילות ב100% אחוז. בתור אחד שאוהב לסדר. (לפחות בנגן שלו...) ופלייליסט אפשר להכניס כמעט בכל נגן מבוסס הארד דיסק, אני לא רואה פה יתרון משמעותי של האייפוד (בסדר, אז בחלק אין Playlist-on-the-go אבל לכל נגן יש את היתרונות והחסרונות שלו.)

LinkTree

New member
../images/Emo18.gif - כואב הלב?!

אני עניתי למישהו על שאלה. עשיתי את זה בצורה הכי מעניינת שאני יכול - ולפי התגובה שלו הוא גם מאוד נהנה לקרוא את התגובה שלי, אני לא ממש מבין מה כואב לך הלב שאני אוהב את את ה IPOD שלי והדרך שבא הוא ניגש לסידור שירים?! ועכשיו לתגובה העניינית שלי. הגישה של תיקיות היא גישה אוניברסלית ואני מסכים איתך - גם ה IPOD עובד בגישה הזו והקבצים בו מסודרים בצורת תיקיות - אבל כניראה שחסר לך ההבדל המהותי (והחשוב) בין שני קונספטים שונים - איך המידע מסודר על הדיסק ואיך המידע נגיש למשתמש - אולי אתה איש מחשבים מיומן (תאמת אני בטוח שאתה כזה) ויש רבים מאוד שהם גם כאילו ולהם המבנה של סיפריות הוא לא רק הגיוני אלה אפילו טבע שני ואני יכול מאוד להבין את זה - אבל הסוד בממשק משתמש הוא לא להתאים אותו לאנשי מחשבים - נראה אותך מסביר לסבתא שלך איך לנווט בתוך ספריות - או להסביר בכלל מה זה ספריה - אלה להתאים אותו לאנשים שאין להם בכלל מושג מה זה ספריה... ה IPOD עושה בדיוק את זה - הוא אומר לך "עזוב איך אני מסדר את זה כמחשב - אני אסדר לך את זה כמו שאתה היית מסדר את זה על המדף!" וזו גישה של תוכנה שחושבת על המשתמש - התוכנה צריכה להתאים אליך ולא אתה אליה. אגב - השירים ב IPOD בכלל לא נקראים TRACK01 וכו - הם נקראים בדיוק בשמות שלהם - ואם אצלך במחשב המסודר הם נקראים <מספר> - <אמן> - <אלבום> - <שיר>.MP3 אז השיר נשאר ככה גם ב IPOD. - אבל זה בכלל לא מעניין אף אחד - כי גם אם אתה רוצה להוציא את השירים מה IPOD במחשב אחר אתה בכלל לא צריך את זה - כי שוב - יש לך תוכנה קטנה שכתבו אנשים חביבים (חינמית אגב) שכל גודלה כ 750KB ואפשר לשים אותה בתוך ה IPOD (הוא גם HD כמו שאתה יודע) וכשהיא רצה היא קוראת את ה DB של ה IPOD ונותנת לך אפשרות לחפש / להעתיק / לנגן וכו על כל השירים שב IPOD - בקלות. ו... אההה PLAY LIST מה רע שאני מדגיש את זה? אתה לא חושב שזה רעיון גדול?! אתה ראית באיזה שהוא מקום שאני אמרתי שמשהו מבין הדברים שהזכרתי לא קיים אצל המתחרים? אני לא הזכרתי אותם בכלל רק אמרתי שבגלל הגישה של APPLE היא מצליחה עם ה IPOD - זה הכל. אני שמח מאוד להסכים שהסידור שלך (שאתה מוצא שיר תוך שניות!!!! "השירים שלי מסודרים קודם כל לפי סגנון, אחרי זה תיקיות אמן, תיקיות אלבום\שיר" ) הוא פשוט סידור גאוני ומאוד הגיוני - ככה בדיוק ה IPOD מסודר - ואני אומר גם עוד משהו - אני לא צריך לסדר את זה ככה - הוא עושה את זה לבד! (אגב אני כבר חוזר על עצמי אבל זה בדיוק מה שממשק משתמש חכם צריך להיות - לעשות את העבודה בישבילך - אני לא צריך לעבוד בישביל הנגן שלי ולסדר את השירים שלו - הוא צריך לעשות את זה בישבילי. עכשיו לעניין סידור התאגים - לא יודע מה לומר לך - מתוך כל הדיסקים שיש לי בבית (ויש לי הרבה) אולי 2 לא זוהו על ידי ה ITUNES (ואחד זוהה - פשוט נתן שמות בעיברית אז החלפתי לאנגלית) וגם אם אתה מוריד שירים בקאזה - אפשר להוריד שירים עם התאגים מסודרים. לסיכום: הכוונה לא היתה לריב ולא לומר שה IPOD יותר טוב - זה יש לנו מליון טראדים כאן - הכוונה היתה לספר לבחור ששאל שאלה את דעתי האישית על ה IPOD - אתה יכול להיות בטוח שהידע שלי והשליטה שלי במחשבים מאפשרת לי לא רק לסדר שירים לפי טאגים או לפי ספריות אלה גם הרבה יותר מזה (ואני לא עושה עליך דווינים אני רק רוצה להבהיר נק') ודווקא בגלל זה אני יודע מאוד להעריך עבודה שנעשת היטב - ולטעמי הממשק של ה IPOD הוא עבודה שנעשת היטב הוא הוא (הממשק) הסיבה שבגללה אני קניתי IPOD ובגללה אני ממליץ לקנות IPOD. מממ.... נראה לי סיימתי לבינתיים.

JustThomas

New member
חס וכרפס,

לא באתי בגישה לריב. הכל ברוח טובה =) רק הצעתי את דעתי, לצערי סבתא שלי לא משתמשת בנגנים ניידם למינהם (חחח..) אז אני נשאר בשיטה שאני אוה, וכך - כל אחד יבחור את מה שהוא מעדיף. וברמה העקרונית של האלבומים האלבומים שלי אולי יותר "נידחים" (הביטוי לא הכי מתאים) אז התוכנות השונות לא זיהו אותם. את האלבומים שכן הן זיהו הן עשו בצורה מעולה אני חייב להגיד וחסכו לי הרבה טרחה.

finding nemo AB

New member
האם תוכל להגיד לנו מה התוכנה?

דיברת על תוכנה חינמת שנותנת את האפשרות לעתיק מהאיפוד למחשב, האם תוכל לשתף אותנו? בברכה נימו

LinkTree

New member
ברור

תאמת כבר נתתי כאן את הקישור מליון פעם - עוד פעם אחת לא תזיק
PODPLAYER

לי לא כואב שום דבר

רק רוצה להגיד שמאוד הזדהתי עם המשפט: "למען האמת המחשב שלי יותר מסודר משאר הדברים בחיים שלי". סידור תיקיות זה תחביב מאוד משמעותי בחיי, זה כולל גם סיווג לפי ליבל ושנת הוצאה. זהו, סתם התחשק לי לשתף :)

למעלה