שלום יש לי שאלה אליכם

patishh

New member
שלום יש לי שאלה אליכם

המשפחה שלי רוצה רכב נוסף, והחלטנו ללכת על רכב שטח כדי שנוכל לעשות מדי פעם טיולים לשטח, אבל רוב הזמן הוא יבלה על הכביש. ראיתי ליד הבית שלי למכירה דיהטסו רוקי ROCKY 4X4 שנת 1985, מנוע 2000 של טויוטה (זה מה שאומר הבעלים) השאלות: כמה אמור לעלות רכב כזה? (מצב מכני מעולה, אחרי אוברול והרבה חלקים חדשים, דורש טיפול קוסמטי חיצוני) האם הוא יתאים למטרה האם הוא בעייתי, למה לא רואים הרבה כאלה בארץ? ומה בכלל אתם יכולים לספר לי על הרכב הזה? תודה מראש

הגיל

New member
למה להסתבך?

אם אתם חדשים בתחום רכבי השטח, ולא ממש מבינים במכונאות, עדיף לקנות משהו יותר חדיש. לא מכיר את הרכב מבחינת הביצועים, אבל כפי שכתבת הוא לא נפוץ והוא בן 18 שנה. אם הייתם מחפשים רכב זול, על מנת לשפר אולי הוא היה מתאים, אבל אם אתם מחפשים רכב שיסע רוב הזמן על הכביש, ישמש כרכב שני במשפחה, ויעשה טיולי שטח ממוצעים, יש בחירות יותר סטנדרטיות. אני לא אחזור על כל הרשימה, אבל תקרא את התשובה של רון לשאלה של סקניה. גיל

ronbs

New member
רכב שטח שני במשפחה

קודם כל מה התקציב כמה נפשות צריכות לנסוע ברכב כמה קילומטר יעבור הרכב בשנה אוטומטי או רגיל 4 דלתות או 2 דלתות

hagail

New member
לדעתי

לא לגעת ברכב הנ"ל !!!! לרוקי אין מספיק חלקי חילוף בארץ לכן חלקים מיוחדים צריך להזמין במיוחד דרך היבואן של טויוטה וזה עלול לקחת כמה ימים ויותר. הרוקי הוא רכב קשוח ביותר שיובא לישראל רק ב 85. לדעתי עדיף פורוזה ,ויטרה או אפילו CJ (תלוי בתקציב).

patishh

New member
זהו רכב שני ולכן חייב להיות זול

והאמת היא שבעלים רוצה על הרוקי 14000 שזה בגדר האפשרי ברכב יסעו רוב הזמן 1 - 2 אנשים, אבל נגיד לאיזה טיולון בטח הוא יהיה מלא. הענין הוא שבעל הרכב הראה לי קבלות מקוריות על הרבה טיפולים שעשה, למשל אוברול לפני 4 שנים החלפת בולמים, קפיצים, בלמים לפני כשנה החלפת קרבורטור, משאבת מים, קלאץ´ ומשאבת שמן טיפולים שוטפים וכ"ו כפי שהוא הסביר לי, הרכב היה רכב עבודה ולכן אסור היה להרשות שיתקע בדרך. הוא אמנם לא השקיע ברכב מבחוץ אבל... זה רכב שטח לא? כל היופי שיהיה מלוכלך כזה חלקי חילוף... כפי שאמרתי זהו מנוע של טויוטה וכל השאר באמת שאני לא יודע. אני גם לא יודע מה ניתן לקנות בתקציב של 15000 ש"ח. אז אם תגידו מה האופציות... בשום פנים ואופן לא נתקעתי עם הרוקי, פשוט זה רכב שלא רואים כל יום. ושוב, למה? למה הוא נדיר כ"כ? ואיך הוא בשטח? תודה

patishh

New member
הא כן ושכחתי עוד משהו

הרוקי ידני כמובן וזה בסדר, יש לו גם את המוט הזה שמחלק כח בין הגלגלים כמה ק"מ בשנה? או 7000 לא יותר. אנחנו דווקא לא אוהבים אוטומאט.

הגיל

New member
שוב חוזרים ל CJ או סמוראי

במחיר הזה הרכב שיתן את התמורה הגבוהה ביותר הוא CJ. אני לא אחזור על פרוט היתרונות והחסרונות, תעשה חפוש פה בפורום או תחפש באתר WWW.geepolog.co.il ויש אפילו כתבה בהגה שטח. היתרון הברור ב CJ הוא מחיר קניה נמוך, ותמורה גבוהה בשטח. החסרון צריכת דלק גבוהה וקילקולים קטנים שיכולים לשגע משהו שאין לו רקע טכני מינימלי. מכיוון שזה רכב שני אז זה לא נורא, והחלקים זמינים וזולים. לעומתו הסמוראי יקר יותר בקנייה אבל זול באחזקה השוטפת, נוח יותר בכביש, ומספק את הסחורה בשטח. הבעיה העקרית היא שתזדקק לפחות ל 20000 שח על מנת לקנות סמוראי במצב סביר מהשנה של הרוקי. בקיצור תחפש מידע בפורום לגבי הרכבים הללו. גיל

למעלה