שלום , יש לי משפט מחר

שלום , יש לי משפט מחר

רציתי להתייעץ איתכם , בנוסף שכרתי עו"ד. ליד המושב בו אני גר הוצב מחסום .... נסעתי במהירות המותרת לעבר המחסום ולקראת המחסום האטתי (כדי לא לעשות שיקיין ב80...) ועברתי את המחסום , מה שלא ראיתי , זה את השוטר מסמן לי לעצור עם פנס. המשכתי לכביש הגישה למושב באותה מהירות....אחרי דקה או שתיים ראיתי ניידות נוסעות גם בכביש גישה , הנחתי שזה קשור אליי ועצרתי בצד חיכיתי להם דקה שתיים משהו כזה. איך שהם הגיעו משכו אותי מהאוטו , לקחו את המפתחות והתחילו לחפש ברכב. תוך כדי כל זה אני מסביר בלשון יפה שלא עשיתי כלום ושהנה חיכיתי להם וביקשתי להיכנס לאוטו להוציא את הארנק שלי על מנת להזדהות ולהראות רשיונות שלי + רשיונות רכב. השוטרים מצידם התייחסו אליי חרא קראו לי נרקומן ושלחו טנדר לחפש שקית שמים "שזרקתי תוך כדי הבריחה" (!!!). אחרי שעה בערך הגיע עוד רכב משטרה ושם רשמו לי זימון למשפט על "אי ציות לשוטר" אני בטוח שהצדק עמי. ואוכל גם להוכיח את זה בבית המשפט. אבל מי ישלם את הוצאות המשפט? למה אני צריך לסבול את זה?

ariegur

New member
לא נעים לי להיות גס רוח, אבל לא

נראה כל כך שהצדק איתך. מקווה ששכרת עו"ד טוב. אם לא אכפת לך, עדכן אותנו - נשמע סיפור מעניין. אריה

Agent5

New member
וטוב שלא שמו אותך שופט בישראל

זה נפוץ מאוד ודברים כאלה קורים, חוויה דומה קרתה לאבא שלי שהיה רכוב על אופנוע, במחסום ליד מעלה-אדומים הוא טעה וחשב שהסימון של השוטר שעשה עם היד "תבוא אלי" היה סימון של "תתקדם וסע". כמעט פתחו עליו באש ועצרו אותו ליד הגבעה הצרפתית, קצת הסברים והכל הסתדר, אבל הלקח נלמד, חייבים לוודא ב100% שאפשר להמשיך. אם תסביר לשופט את הנסיבות ושעצרת בצד וחיכית לשוטר כאשר הבנת מה קורה, אני חושב שבנסיבות כאלה (לדעתי הלא מקצועית) השופט יהיה חייב להתחשב בהם. אי אפשר להוכיח שבזדון לא רצית לציית לשוטר, לפחות לא לפי הסיפור שלך.

ariegur

New member
אני למשל, לעומת אבא שלך, עצרתי

במחסום למרות שתברר שהשוטר סימן לי ליסוע ואני חשבתי שהוא מסמן לי לעצור. כל אחד עם המחשבות שלו והתנהגות שלו. שים לב שבתאור שפתח את השרשור הזה, מציין הכותב שהוא התקרב למחסום ובכלל לא הבחין בשוטר - לי זה נראה מסוכן ואיני רואה הבדל בין התאור שלו עם הדגש לכך שהתקרב למחסום לבין תאור של מישהו שיספר שהוא התקרב לצומת ולא הבחין למשל בתמרור עצור. אריה

שי ז.

New member
תמרור עצור לא מתחבא בשיחים

ושם על עצמו צבעי הסוואה.

be_roo

New member
תמרור עצור לא, אבל אתה תגלה שאין

אחידות בסימוני הידיים של שוטרי ישראל. מי שיחפש טוב בתקנות התעבורה ימצא אומנם הוראות לגבי סימונים אלה, אבל הן חלקיות בלבד. לדוגמה: "האות "התקדם" יינתן בהושטת זרוע או שתיהן במקביל לכיוון התנועה כשכף היד פתוחה, או על ידי אור לבן בזמן תאורה". קרא שוב את החלק המוגדש. מה אור לבן? מי אור לבן, איך מסמן אור לבן לנהג לעצור? הרי שאלומת אור שמתנופפת לך מול הפנים (לרוב השוטרים אין את כיסוי הפלסטיק האדום שהופך את הפנס ל"לפיד") ממש לא מובנת. עוד דוגמה: "האות "עמוד" יינתן בהרמת היד כשכף היד פתוחה לכיוון התנועה, או על ידי סימון באור אדום בזמן תאורה; האות "עמוד" יכול להינתן גם בהרמת היד-או הידיים אפקית לצדדים כשכף היד פתוחה לכיוון התנועה; על הנוהגים ברכב, הבאים מהכיוון שאליו מופנית היד או מהכיוון שאליו מופנה גבו של השוטר או של הפקח העירוני, לעצור את רכבם." כמו שציינתי, במעט מהמקרים יש לשוטרים את הכיסוי האדום לפנס, וגם אם הוא קיים, איך מסמנים בו לעצור? סתם להחזיק אותו סטטי? מי יבין מזה משהו?!לנפנף בו? בקיצור, כל ענין הסימונים לקוי, והתקשורת לנהגים כמעט ולא קיימת, ומהכרות אישית לא חסרים מקרים כמו שתוארו בשרשור.

שי ז.

New member
בזה אני מסכים איתך אבל במקרה שיש

ספק אז מאיטים ואפילו עוצרים.

be_roo

New member
ואם אין ספק? אם אתה בטוח שסימנו לך

להמשיך לנסוע?

be_roo

New member
רוב הנהגים מאטים כשהם מתקרבים

למחסום בלי קשר לסימונים, ואז אם הם בטוחים שסימנו להם להמשיך הם נוסעים. מהכרות אישית עם הבעיה, שום דבר לא פשוט כל כך.

שי ז.

New member
והיום בדרך חזרה מדימונה

עוצר אותי שוטר, מבקש את רשיון הנהיגה ומספר הטלפון הנייד. כששאלתי מה המטרה נאמר לי שזה כדי שיוכלו לשאול אותי איך היה המפגש עם השוטר.

The Experience

New member
או שיטה חדשה לתפוס "עבריינים"?

הנהג ממשיך בנסיעתו...במשך הנסיעה השוטר נוסע אחריו ומתקשר אליו לפל' ובודק האם הנהג עונה בדיבורית או מדבר תוך כדי.... גאוני

כרמית.

New member
דווקא בפעם היחידה בחיי

שחטפתי דוח תנועה (לפני עשר שנים בערך...) זה היה על אי ציות לתמרור עצור שהתחבא בתוך צמרת עץ סבוך וגדול מאוד. ניידת משטרה עמדה ליד העץ ופשוט חילקה דוחות לכל מכונית שעברה שם. שוטר אחד רושם דוחות, ושוטר שני מלווה את הנהג ההמום לתוך העץ ומראה לו את התמרור המוסווה. אף אחד לא עצר שם, כי אף אחד לא ראה את התמרור (אם כי כולם האטו, לדעתי). היתה סצינה הזויה. אני עד היום לא מבינה למה פשוט לא *גזמו* את העץ כדי שנהגים יראו את התמרור ויעצרו. מצד שני, ככה לא היו יכולים להרוויח עלינו אלפי שקלים בדוחות ובנקודות.

Metheny

Member
מזכיר לי...

מזכיר לי את כל המשטרות המושחתות בעיירות הנידחות בארה"ב שמראים בסרטים, שתמיד מנסים לסדר את העוברים ושבים כדי לסחוט מהם כסף.

TomaC

New member
"לא הבחנתי בשוטר שמסמן לי לעצור"

לא נראה לי שהוא התכוון לזה שלא הבחין בשוטר, אלא לא הבחין בסימונו של השוטר לעצור. לא קרה לי, אבל אני לא פוסל שיקרה (במיוחד לאור הסימונים הלא ברורים של השוטרים)

The Experience

New member
היה לי קטע דומה בצומת גדולה

זוכר את היום הזה,שבו היה את הפיגוע השני בשווארמה "ראש העיר" בתחנה המרכזית בבוקר נסעתי עם חברים ללונה פארק בת"א...זה היה אגב פסח אם אני לא טועה כי הייתי מת לאכול איזו לאפה ולא היה,אז חשבתי לקפוץ ליפו לנשנוש ובגלל הפיגוע הכל היה כל כך פקוק וניידות עמדו בהרבה צמתים ובדקו רכבים. באחד הצמתים התקרבתי וראיתי 4 ניידות העומדות על כל נתיב של הצומת כאילו בכל כיון נסיעה יש ניידת וכשהתקרבתי לצומת ראיתי שהרמזור אדום אבל השוטר שעמד שם סימן לי להמשיך לנסוע....זה לפחות מה שהבנתי לפי תנועות היד שלו ובאתי להמשיך לנסוע ואז שוטר אחר קפץ עלי והתחיל לצעוק "עצור עצור" ואז ראיתי שהמכוניות בכביש משמאלי התחיל לנסוע והבנתי שהשוטר התבלבל כנראה בסימון ונעצרתי. השוטר הגיע אליי ושאל אותי "לא חבל על ה1000 שקל שאנחנו עובדים בשבילם כל כך קשה?" הנהנתי לו..אמרתי שחברו כנראה התבלבל בסימון ובזה הסתיים האירוע הלא נעים והקצר הזה.

למעלה