שלום, יש לי כמה שאלות

hoolon

New member
שלום, יש לי כמה שאלות

יש איתי תלמיד בכיתה שהוא לא בדיוק מגמגם נראה לי הוא פשוט לוקח לו איזה 5-10 שניות להשלים חלק קטן מהמילים - את המילה האחרונה לרוב - הוא מתחיל אותה וממשיך את ההברה... עד שאומר את המילה. רציתי לדעת אם זה גמגום, והאם אתם חושבים שזה פוגע אם אני אשלים אותו כל פעם לפני שהוא מסיים לומר את המילה? עוד שאלה: האם אצל המגמגמים המילה בראש או שקשה לחשוב/להזכר במילה? ואם צריך לכתוב את המילים, בזה יש בעיה? או שזה רגיל ורצוף בלי בעיות? תודה.

אני לא יודע מה איתו..

אבל אותי זה מעצבן עם משלימים לי מילים... אם כבר אז אני מבקש ממשהו לדבר במקומי

כמה הבהרות ../images/Emo13.gif

יש כל מיני סוגי גמגום , המילה "גמגום" תמיד מפורשת כהתקעויות קשות וחזרה על הברות , אבל זה לא תמיד כך. הגמגום שלי למשל שונה , אני לא נתקעת בהברות , פשוט מדי פעם אומרת אההה...וזה... סביר להניח שחברך לכתה מגמגם , או יותר נכון לקוי דיבור. לגבי השלמת המילה - אני לא חושבת שכדאי לך לעשות את זה , זה מעיד על חוסר סבלנות מצידך , כאילו בוער לך שהוא יסיים את המילה. לי אישית לא מפריע שישלימו לי מילה , אבל רק אנשים קרובים , אם היה משלים אותי מישהו זר הייתי נפגעת מזה. אצל מגמגמים המילה או המשפט כבר בראש , הבעיה היא להוציא את זה החוצה , אין לנו בעית זיכרון (קצת הצחיק אותי שחשבת על זה כך
) אני בכתיבה קולחת שחבל על הזמן , לא מהססת לשניה , אולי זה הפיצוי שלי על האיטיות בדיבור

גם אצלי כשרון הכתיבה אדיר

ממש חיפוי על בעיית הגמגום , לעיתים אני חושבת שאם יכולתי להתבטא בע"פ כמו בכתב , אז . . .

shuky63

New member
לי זה נשמע כגימגום

אם הוא מאריך הברה לפני זה נראה כמו שיטה קלסית של מגמגמים להתגבר על תקיעה. השאלה אם להשלים משפט למגמגם היא מאד אינדיבדואלית.יש מגמגמים ששונאים את זה(כמוני למשל,אני משלים את המילה בעצמי גם אם בן שיחי השלים לי אותה) יש כאלה שאומרים שזה נוח להם שישלימו אותם מישפחה וחברים קרובים אבל לא זרים,ויש כאלה שרוצים דוקא שישלימו אותה תמיד במקום שיתקעו. אז אני מציע לך לדבר אם החבר ולשאול אותו. כתבתי כבר בפורום ואני כותב שוב שלמגמגמים אין שום בעיה אם יצירת המישפט במוח.המילים מוכנות במוח ורק קשה להפוך אותם לדיבור באופן שוטף.

חשוב מאוד להבהיר-

גמגום הוא בעיה בשטף הדיבור. פשוטו כמשמעו, זוהי בעיה טכנית של קצב דיבור! לא שום דבר מעבר! בהחלט לא קשור ולא מעיד על בעיות אחרות. אדם שמתקשה לשלוף את המילה הנכונה שמאוחסנת במח סובל מבעית שפה שנקראת קשיי שליפה או בעית שיום. וכמו שכבר ציינתי, זה כבר תחום אחר. בקשר להשלמת משפטים, כדאי להפגין סבלנות, אורך רוח, קשב ועינין- כלומר, בהחלט לא להשלים ולהמתין שהחבר המגמגם ישלים את דבריו בקצב שלו. מעניין אותי לדעת, מה הניע אותך לשאול על חברך לכיתה בפורום זה? אם אתם בכיתה לא בטוחים שהוא סובל מגמגום, למה חשוב לכם להדביק לו תוית כזאת?

hoolon

New member
תודה על התשובות

עכשיו אני מבין יותר טוב. ובתגובה לשאלותיך מה הניע אותי לשאול? כי לא הייתי בטוח ורציתי לדעת מה יהיה הכי נכון לעשות מבחינת שנינו להדביק לו תוית? על מה אתה בכלל מדבר? מה קשור? סה"כ ראיתי בפורום אחר שנפתח פורום חדש בנושא אז נכנסתי כי רציתי להבין יותר ואכן עכשיו אני מבין יותר בעקבות התשובות.

shuky63

New member
hoolon אני מאד מעריך אותך

כל מגמגם צריך אנשים כמוך בחוג חבריו

כל הכבוד על העינין שאתה מגלה

עכשיו כשהבהרת את הדברים אני מבינה שהעינין בה ממקום מאוד חיובי. לא היתה לי שום כוונה לפגוע ואני בהחלט מתנצלת אם דברי פגעו בך. בשאלתך הראשונה פתחת ואמרת "שיש איתך ילד בכיתה שלא בדיוק מגמגם.." הבנתי מדבריך 1. שאין בינכם יחסי חברות קרובים. 2. שאתם לא רואים בו מגמגם. מה שניסיתי לומר שבנוסף לכל ההמלצות שקיבלת חשוב מאוד שלא תתחילו לראות בו "הילד ההוא, המגמגם". אני מבקשת להאיר לתשומת ליבך שבגילאים שלכם (בני כמה בדיוק?) אותו ילד אולי עדיין איננו חי בשלום עם הגמגום ויש לו קשיים ורגישויות שאינכם יכולים להיות מודעים להם. כמו כן, יש הרבה סטיגמות ומיסקונספציות סביב הנושא של גמגום ובתור ילדים/נוער קל יותר "ליפול" אליהם. לכן, אני כן מאוד מעריכה את ההתעניינות שלך. ממקום של ידע, הבנה וקבלה נדע לגרש (כחברה) את אותן הסטיגמות המוטעות.

hoolon

New member
ועוד משהו

נורא מעליב שאתה חושב שאני רוצה להדביק למישהו "תוית". מה הבעיה שלך?

paraglider

New member
זה מצחיק אבל

אני מגלה על עצמי כי יש לי בעיה לכתוב לפעמים אותיות בתחילת מילה. אני מתכוון לשין או מם. . . ככה זה היה מאז ומתמיד . .לדעתם יש קשר לגמגום ? חוץ מזה , אסור להשלים מילים - זה נורא נעצבן !!!

למעלה