שלום, יש לי בקשה

Veledryn

New member
שלום, יש לי בקשה

קראתי לא מזמן את הספר "זכרונותיה של גיישה" שאתם בטוח מכירים, ומאז ממש עניין אותי כל התקופה הזאת ביפן, במיוחד גיישות ודברים בסגנון.. יש לכם אולי המלצות לספרים על סיפורי גיישות או דברים מתקופה דומה זו? תודה, וחג שמח

Yoko Shishi

New member
יש לי כמה המלצות לספרים ולסרטים!

גם אני מאוד מתעניינת בעולם הגיישות ורובע השעשועים אז יש לי כמה המלצות בנושא: * Geisha of Gion - מאת Mineko Iwasaki. זו הגיישה שתבעה את ארתור גולדן על זה שהזכיר את עזרתה בכתיבת הספר שלו (למרות דרישתה המפורשת שלא יזכיר את שמה) ובגלל שגרם לאנשים לחשוב שסיפור חייה השערורייתי של סאיורי הם חייה שלה. לכן היא כותבת איך בדיוק נראו זכרונותיה בליווי תמונות. * Geisha - מאת Liza Dalby. זהו ספר מחקר על עולם הגיישות מאת סוציולוגית שחייה באוקיה יחד עם גיישות אמיתיות, והיא מספרת על העבר וההווה של המקצוע הזה. מאוד מעמיק! * Autobiography of a Geisha - מאת Sayo Masuda. זהו סיפור חייה של גיישת מעיינות חמים, שהיא במעמד הנחות ביותר (מבחינת גיישות "מן השורה", גיישות מעיינות חמים אינן גיישות אמיתיות בכלל). הכותבת מספרת על חייה הקשים בעיסוק בזנות (שוב להזכירכם, היא לא נחשבת לגיישה סטנדרטית ביפן!). חוץ מזה, אם את מעוניינת בכלל בעולם רובע השעשועים ומה נחשב באמת לזנות ביפן (ועם הרבה טאצ' של יפן הישנה והיפה), אני ממליצה על המנגה Sakuran מאת Moyoco Anno, ועל הסרט באותו השם (שמבוסס על המנגה) בכיכובה הראשי של Anna Tsuchiya. שם מסופר על חייה של קורטיזנה מהמעמד הגבוה ביותר (יש שם גם כמה גיישות בסרט שרוקדות למען האורחים). מבחינתי, אם כבר לראות סרט על רובעי השעשועים, אז זה רק Sakuran, שמוכיח שבעזרת בימוי ומשחק יפני ניתן להכין יצירת מופת, גם אם נתנו לסרט סגנון מודרני (כמו מוזיקת רוק ברקע, ואובי בהדפס זברה).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sakuran

למעלה