שלום חרים, אז ככה:

שלום חרים, אז ככה:

השגתי גיטרה והתחלתי ללמוד מהספר "שירים וגיטרה", למרות כל המלצותיו של קורט, אבל מה לעשות, לא היה להם במרום ברמת גן את "לנגן בגיטרה" של אוואנס, והם אפילו לא שמעו על זה. מצחיק שזו מתיימרת להיות ספריית התווים הגדולה בארץ. אז בכל מקרה התחלתי ללמוד ונתקלתי בכל מיני שטויות כמו פריטת ארפג´ו, ראסגדו וולס.תגידו לי, אני באמת צריך את כל החרטא הזה? ודרך אגב, איך אני אמור לנגן בדרך כלל, עם מפרט? אני פשוט לא יודע

NKstuff

New member
אם תקרא לזה חרא עוד פעם אחת... ../images/Emo46.gif

כל הדברים האלה זה טכניקה! מי שלא יודע אתזה (וזה הבסיס) הוא לא נגן!!! הדבר היחיד שיש "טוב" (בלשון מליצה) בספרים של "שירים וגיטרה" זה שיש להם תרגילים בכלל לא רעים בשביל טכניקה. תעשה אותם - עד שתוכל לעשות אותם עם עיניים עצומות - ולאלתר עליהם

מצטער אם פגעתי בציפור נפשך

אבל אני פשוט לא מבין בגרוש בכל הדברים האלה. יש לי שאלה. כשאני פורט עם היד הצליל של האקורדים יוצא מ´זה חלש, אין לי שום מושג אם זה אני המוגבל או הגיטרה.

NKstuff

New member
איך הגיטרה יכולה להיות אשמה? ../images/Emo4.gif ../images/Emo3.gif ../images/Emo8.gif

קודם כל - זה היה בצחוק, לא נעלבתי או משהו. סתם נראה לי אבסורד לשאול אם צריך טכניקה.......... ובקשר לנגינה - לגיטרה קשה מאוד להיות אשמה בדברים כאלה - בגלל שהיא דוממת (פיזיקה פשוטה...). ה"אשם" (כביכול) יכול להיות רק בך. זה דורש טכניקה - כמובן ועם הזמן זה מסתדר... אבל - אולי כן יש משהו בגיטרה.
תסתכל טוב-טוב בגיטרה - בעיקר בתיבת תהודה (אל תתעצל - זה חשוב), וחפש סדקים. הסדק הכי קטן, במקום הלא נכון - יכול לגרום לצליל לצאת (בניסוח עדין) חרא. בהצלחה - והאמת, אני מקווה שאתה אשם - כי אז תוכל ללמוד ולא לקנות חדש....

KamikazA

New member
זה כן קשור לציפורניים

בשאין ציפורניים הצליל שיוצא כשמנגנים עם האצבעות הרבה יותר נמוך מאשר אם היה ציפורניים תחשבו מה מוציא צליל חזק יותר? דבר רך או דבר קשה?

לא קרה לי...

אבל כמובן זה תלוי במיתרים שלך. אני משתמש באגוסטין כחולים ושאני מחליף אני דואג שלא יהיו יותר מידי מתוחים.

ואללה אני לא מבין במיתרים

אתה יכול להסביר לי קצת על מיתרים? וכל כמה זמן כדאי לי להחליף אותם? אגב, בנוגע לפריטה באצבעות - אני פורט מספיק חזק, אבל האקורדים לא נשמעים ברורים, כלומר, קשה לזהות שזה אותו אקורד במפרט ובאצבעות - אתה שומע פשוט פריטה, אבל כל האקורדים נשמעים כמעט אותו דבר.

תשובות

אני לא ממש יכול להסביר אבל אני יודע שהצבעים של אגוסטין זה קשור לרמת קשיחות או מתיחות או משו כזה של המיתרים (יש כחול, סגול ושחור אם אני זוכר נכון). אני מחליף מיתרים כל שלושה חודשים (את כל הסט). ותבדוק שאתה לא פורט על אותו מיתר פעמיים (קורה הרבה) תנסה גם את הפריטה הבאה עם מפרט ועם אצבעות (בנפרד): בס, 3,2,1,2,3

למעלה