שלום, חזרתי...

mash do

New member
שלום, חזרתי...

והפעם... בעיית גיוס! מתגייס בשלישי שבוע הבא. אני מיועד לשרת במקצועות האלקטרוניקה בצבא, והצבא שלנו כפי שאתם מכירים אותו לא תמיד מודע למה שהוא מבטיח ואני רוצה להתקשר ולברר שאני אכן משובץ כפי שהובטח לי. העניין הוא שבנוסף אני רוצה לקבל כמה הקלות בגלל סיבות משפחתיות, ביניהן לשרת קרוב לבית ולחזור כל יום לבית. אני לא יודע למי לפנות ומתי ואני לא יודע אם לדבר על זה לפני הבירור של האלקט' או אחרי. מצד אחד אני רוצה לחזור כל יום הביתה ויש לי סיכוי להיות זכאי לזה, אבל מצד שני אני לא רוצה שישללו ממני תפקיד מעניין ולו בקצת. אני לא רוצה לבלות את שארית הגיוס שלי בתפקיד זוטר במיוחד ולהצטער על כל רגע. אני לא יודע אם להעדיף הקלות על פני תפקיד סביר או להיפך. מה גם שאני לא אוהב אלקטרוניקה ואני טיפוס עצלן ויכול מאוד להיות שאצטער אח"כ שנכנסתי לזה, אבל גם קשה לי לוותר על הכל עוד לפני הגיוס בלי לדעת מה באמת מצפה לי.

אוריק3

New member
למתגייס היידד..

נראה שלי שבשלב זה רק בלשכת הגיוס יכולים לתת לך תשובות ונראה לי שגם מאוד בערבון מוגבל. חוצמזה ממש קח את השרות בסבבה. את שאר הברורים תוכל לעשות עם קצין המיון בבקום תצליח אחשלו

bridges

New member
בהצלחה

אני מזמין אותך להסתכל על המצב קצת אחרת, אולי כמו תייר שמגיע לארץ אקזוטית ולא נודעת... איך היית מרגיש בתור אותו תייר? ושיהיה לך שירות מעניין, מהנה ומהיר...

mash do

New member
חח תודה לשניכם...

אבל אני לא בטוח שיהיה חכם מצידי לשבת בחיבוק ידיים ולראות מה יהיה... כי אני חושב שאתחרט על הגיוס של אלקט', על היציאות הבלתי תכופות הביתה וכל מי שאני מכיר לא מרוצה להשירות שלו ואם יש לי הזדמנות לצאת כל יום הביתה, לא כדאי לנצל את זה?! זה שלוש שנים. אני חושב שכדאי לנצל את זה ולהתפשר על תפקיד פחות טוב. אבל אני עדיין לא יודע. אני לא חושב שמישהו יוכל לעזור לי בזה...

גלעד63

New member
שחק אותה על בטוח

לך על תפקיד משעמם קרוב לבית - להשקפתי, אם אתה ישן בבית כל לילה לא כל כך משנה מה אתה עושה - זה כמו כל עבודה באזרחות, מעבירים את זה. במקרה הכי גרוע תסתכל אחורה עוד כמה שנים ותתהה איך פיספסת ומיסמסת את התקופה הכי משמעותית בחייהם של אנשים צעירים בישראל - מה כבר יכול להיות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מבול עצות

במקום לתת מבול עצות כל אחד מניסיונו והשקפתו, כדאי שננסה לראות מה מתאים למתגייס הטרי. mash do - נסה לקפוץ בזמן לעוד 5 שנים. אם תסתכל אחורה משם - איזו עיצה היית נותן לעצמך? מה חשוב לך יותר היום? נוחיות? ענין? האם הצורך לצאת הביתה הוא כדי "לא לצאת פרייר" - אם אפשר למה לא, או שזה באמת חשוב לך? יש הרבה אנשים שהעדיפו תפקיד מעניין ורחוק ויש שהעדיפו תפקיד משעמם קרוב. ואולי יש עוד אופציות אטרקטיביות יותר? ועוד מחשבה - האם אפשר להפוך תפקיד קרוב למענין?

גלעד63

New member
שיפוטיות ענבל?

זה לא מנוגד לחוק כשמדובר באימון
? ורק לצורך הבהרה - 1. אני סבור שמאמן חייב להיכנס כל כולו לתהליך האימון ואם הוא אדם שיפוטי (ואני בהחלט אדם שיפוטי) אז גם הפן הזה באישיותו ראוי שיקבל ביטוי. 2. אני גם בעד לתת עצות - בסופו שלדבר זה מה שלדעתי מאמן, כל מאמן, עושה בדרך זו או אחרת ובצדק - בשביל זה משלמים לו. 3. בניגוד לאמור למעלה, מה שניסיתי לעשות לא היה לעוץ, יותר לקדם את התהליך בדרך הפרובוקציה (ואני רק יכול לקוות שמי שהיה אמור להבין את הקטע הזה הבין).

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה בעצם הייחוד של אימון אישי?

מה הופך את האימון למשהו שונה מייעוץ? אם מישהו שואל בפורום, מה ההבדל בין התגובות שיקבל כאן ובפורומים אחרים? כאשר חברים שואלים אותי משהו, לפעמים אני מייעצת. כאשר מתאמן שואל אותי משהו, אני מאמנת. אימון הוא בפירוש לא בענין עיצות. ולי למשל, לא משלמים בשביל עיצות. כאשר אנחנו עונים לשאלה בפורום, אני מבקשת שנהיה בכובע המאמן ולא בכובע החבר. וגם
- כנראה שהטון הפרובוקטיבי לא עבר

גלעד63

New member
לא סובל דיונים תיאורטיים

בואי ניקח, ברשותך, מקרה קונקרטי - בשרשור התעסוקה של דיאבלו5 הצעתי לו אבחנה מסויימת בקשר למקום שבו הוא נמצא. עשיתי את זה OUT OF THE BLUE, בלי שום בסיס למעט הפרטים המעטים שהוא מסר. נניח גם, לצורך הדיון שהאבחנה הזאת מקובלת עליו. נניח עכשיו שאת המאמנת שלו ושבתום תהליך ארוך אתם מגיעים לאותה אבחנה. במקרה הראשון הוא מקבל את האבחנה מכוח האוטוריטה האישית שלי במקרה השני מכוח השאלות שהצגת לו - בשני המקרים החלק של המאמן בתהליך הוא מכריע. עכשיו תסבירי לי בבקשה איפה ההבדל.

השאלה היא לא האם יעוץ עובד

או לא - יש הרבה יועצים שעושים עבודה מצויינת ואני אפילו מכיר כמה באופן אישי אילו היה פורום ששמו היה נניח - "פורום השאלות הגדול" בו מגיע אדם ומציג דילמה מחיי הזוגיות שלו ומבקש את מקצועני הפורום להתייחס איש איש על פי שיטתו, מקצועו ודרכו אזי היית מוצא שם יועץ זוגיות שמנחה את האדם כיצד עליו לנהוג עם אישתו מאמן ששואל את האדם לרצונתיו ולתפיסתו את הזוגיות פסיכולוג שמנסה לברר את יחסיו של האיש עם הוריו ובינהם מטפל הוליסטי שמעביר לו ולאישתו אנרגיות רב שמפנה אותו לקבלת קמע או קריאת פרקי תהילים יועץ מס שיסביר לו על החשיבות של תשלומי מס במועדם לטובת שלום בית ועוד כהנה וכהנה* (אלו דוגמאות סטראוטיפיות כמובן) מבטיח לך שלכל אחד מהמקצועות הללו ניתן למצוא דוגמאות שעובדות ודוגמאות שלא עובדות אין כאן נכון או לא נכון (אלא אם כן אתה אדם מקובע שלא לאמר יהיר שחושב שהוא פיצח את מסתרי היקום ומבין באופן מוחלט איך דברים באמת עובדים) ולכן יש מקום לכל אחד מהאנשים והתגובות ושומה על השואל לקחת את אשר ידבר אל ליבו יחד עם כל זה זהו לא פורום השאלות הגדול זהו פורום אימון אישי אנשים שנכנסים לפורום זה באים לשמוע את מה שיש למאמנים אישיים לתת להם כל שנותר לעשות לכל אחד ואחד הוא להחליט האם הוא מאמן אישי ולענות ככזה או הוא יועץ ולענות ככזה תוך הבהרה לשואל מאיזה כובע ניתנת התגובה. הגדרת האימון על כל שיטותיה היא מסתבר גמישה מאוד נכון להיום ועדיין לדעתי יש קונצנזוס לגבי זה שאדם המספק פתרונות מנסיונו ומתוקף סמכותו והשכלתו ללקוח הוא יועץ ולא מאמן. יום מבורך נ.ב. מקווה שהסכם השת"פ שלנו עדיין תקף

גלעד63

New member
לא דיברנו על עצות

איפה בדוגמא למעלה ראית שיעצתי משהו למישהו? הצעתי אבחנה מסויימת שיש סיכוי טוב שגם אתה בתור מאמן תגיע אליה. מה שביקשתי לברר זה, בהנחה שהתוצאה אותה תוצאה, איפה התהליך שלך עדיף על התהליך שלי ועל זה, בכל הכבוד, לא ענית.

אתה מניח שהתוצאה אותה תוצאה

אני טוען שלא אותה תוצאה דבר שני התהליך איננו עדיף יותר או פחות אבל הוא גם לא אימון ולעיניין האבחנה בא בחור חביב מציג דילמה ב 8 שורות שחוץ מזה אין לך מושג מי הוא, ומה עומד מאחורי 8 השורות הללו ואתה אומר לו "שחק אותה על בטוח,לך על תפקיד משעמם קרוב לבית..." אם זה לא יעוץ אז מה כן?

גלעד63

New member
סתם אי הבנה

אני התייחסתי לדוגמא שלי לענבל, לא לפותח השרשור. וגם לגביו - המטרה לא היתה ליעץ (אני בספק גדול אם כצנחן, רס"ן במיל' לשעבר אני מוסמך בכלל לתת עצה כזאת
) - אלא יותר הזמנה להסתכל על עצמו בעוד כמה שנים מביט לאחור על הסיטואציה הזאת ולגזור מכך תובנות מתבקשות.

גלעד63

New member
בוא ננסה לחשוב ביחד

המאמן שירת כחייל ומפקד זוטר בגדוד הנח"ל המוצנח וכמדריך בבית הספר לקצינים וקצין בנח"ל. חלק גדול משירותו עבר עליו בלבנון. במילואים שירת המאמן כקצין בפלס"ר שריון, השתחרר לאחרונה בדרגת רב סרן. רואה בשירות בצבא ערך חשוב ומקור להתפתחות והעצמה אישיים. רוצה לנסות לנחש על סמך האמור לעיל מה התובנות המתבקשות?

בדיוק!!!

התובנות של מי? אין לי ספק שיש לך תובנות ברורות ומוצקות על החיים ועל נושא זה, בפרט לאור הרזומה שלך אל חשש לרגע לא נחשדת בחוסר נסיון יחד עם זה האם בהכרח התובנות שלך טובות עבור השואל?

גלעד63

New member
ומה דעתך?

נניח שהיו שואלים בעצתך באופן אישי, לא כמאמן, במה צריך בן 19 לבחור - רחוק ומאתגר או קרוב ומשעמם - מה היית אומר?

תשובות

1. אם היו שואלים בעצתי מה צריך בן 19 לבחור ? הייתי אומר שאין דבר כזה, 2. אם היה בן 19 שואל לדעתי מה עליו לעשות?, כל אחד גם לא לקוח, הייתי עוזר לו להגיע לתשובה שלו, כך גם אני עושה בפועל. 3. אם היה שואל אותי אותו בן 19, מה הייתי עושה אני אילו אני הייתי נדרש לבחור הייתי אומר רחוק ומאתגר ומנסה להבין ממנו היכן זה שם אותו, האם התשובה שלי קידמה אותו לעבר קבלת החלטה? יום מבורך

גלעד63

New member
אז יש לך דעה בעניין

אבל אתה מתחמק ומתפתל ועושה כל מאמץ לא לחשוף אותה, כנראה כדי לא "לזהם" את התהליך. מה אתה מרוויח מהביטול העצמי המוחלט הזה מול עניין טכני בעיקרו? מה אתה מפסיד?

למעלה