שלום, חזרתי..

מיכל ט

New member
שלום, חזרתי..

כתבתי פה פעם על זה שקשה לי לכתוב כל מני דברים ומישהו כתב לי לי שאולי זה קשור לאחד ה"דיסים". אז חזרתי למאבחנת שלי שהסבירה לי שזה קשור לדיסגרפיה, העברה של מחשבות לתחום הויזומוטורי. ניסיתי לקרוא על דיסגרפיה אבל מדברים שם יותר על החלק המוטורי ועיצוב אותיות. הייתי רוצה לדעת אם משהו יודע על זה קצת יותר. דרך אגב דברתי על זה עם אימא שלי שהייתה שוב בשוק ואמרה "אבל מיכלי בבית ספר לא הייתה לך שום בעיה לכתוב.." האמת שגם לי יש הרגשה שבתחום הזה מאז שהתחלתי לעבוד בעבודה שלי יותר קשה לי. מענין למה. בגדול אני הולכת לבקש באוניברסיטה הארכת זמן ושכתוב, מקווה שזה יסתדר שבת קרירה ונעימה מיכל

zivadina

New member
אבל מיכלי....

כנראה שיש הורים שלא רוצים להאמין שלילד שלהם יש בעיה, ואז צריך לפנות למומחה. כשאני מנסה לדבר על קשיים עם אמא שלי, אני שומעת את אותו המשפט. כמובן שהיחס הזה שלה לא נתן לי יותר בטחון עצמי בחיים, כי אי אפשר לתעתע בבן אדם ולהגיד לו שאין בעיה כאשר הוא מרגיש שיש בעיה. להיפך, היחס הזה גורם לנו להרגיש "דפוקים". במקום זה, עדיף לזהות את הבעיה וללמוד לעקוף אותה. ואם את מרגישה את הבעיה רק עכשיו, כנראה שזה מאוד מפריע רק עכשיו, כי קודם הכתיבה לא הייתה משמעותית כל כך בחיים שלך כמו עכשיו. (אם אני זוכרת נכון, יש לך תפקיד ניהולי, ואת צריכה לכתוב דו"חות). אז, מיכלי, נשאיר את אמא עם ההרגשה שיש לה את הילדה הכי מוצלחת בעולם (מה שנכון, כמובן) ונלך לחפש פתרון לבעיה. ואגב, יכול להיות שמאז בית הספר לא הרבית להשתמש בכתיבה, ולכן איבדת חלק מכשר הכתיבה שלך, ואת פשוט צריכה לחזור לזה. (וגם יכול להיות שלא הרבית לכתוב כי זה היה לך קשה....) ותמיד לשאול בעצת אנשי מקצוע, כי להם יש הצעות קונקרטיות לפתרון. שבת שלום והצלחה בכל

zivadina

New member
ועוד תשובה, שקיבלתי מ"ר איריס מנור:

"כנראה שהיו לך יכולות גבוהות אחרות שעזרו לך לעקוף את הקושי הזה".

poshumakom

New member
מהנסיון הפרטי שלי זה יותר קשור

לקושי בהיתארגנות, גם במקרה שלי המאבחנים נטו להתמקד ב"דיסים", אולי כי זה יותר קל מבחינה מקצועית, אבל היום אני נוטה יותר להאמין ,במיוחד לאחר שעשיתי את האבחון של הADHD, שהקושי לכתוב קשור יותר בקושי לארגן את המחשבות ולהתרכז הנושא אחד לאורך זמן.

שלום יקירה וברוכה השבה../images/Emo140.gif

כמו ששמתי לב, אמא שלך לא מוסגלת להפנים את העובדה שאת מתמודדת עם בעיה. כנראה קשה לה לראות אותך סובלת אל תכעסי עליה. לגבי חומר על דיסלקציה - כבר ביקרת בקישורים שלנו?

מיכל ט

New member
היי אפרת

בטח שביקרתי אבל זה היה בלילה מאוחר ולא כל כך הצלחתי להבין אז אני אנסה שוב. לא תאמיני מה קרה לי בעבודה. הייתה צריכה להיות לי ישיבת סיכום שנה שהיה ברור לי שהיא הולכת להיות נוראית, ארוכה, משעממת, מיותרת ומתישה. דוקא היו לי כמה הצעות יעול אבל הייתי בטוחה שאף אחד ובעיקר לא המנהלת שלי שיש לנו היסטוריה של תקלים ירצה להקשיב. אחרי שיחת מוטבציה שהייתה לי עם משהי מהצוות החלטתי בכל זאת להציע. אבל!! הפעם תכננתי אייך לעשות את זה (שזה אומר לרסן את ההערות הציניות הביקורתיות) ולא תאמיני זה התקבל!!! כל כך שמחתי. אני חושבת שאני ממש מתחילה להתנהג כמו בן אדם (כל הכבוד לי) לגביי אימא, היא דוקא משתדלת. אני חושבת שזה בגלל שהסברתי לה שליקויי למידה יכולים לבוא עם מחוננות ושאני בעצם מחוננת שלא אותרה (סתם המצאה שלי) היא אפילו הציעה שאני אכתיב לה את העבודות שלי שנה הבאה. ביי בנתיים מיכל

spidergirl

New member
גם לי היתה בעיה בכתיבה

אני תמיד מתבלבלת בין האותיות וזה מאוד מעכב, כי אני תופסת את הטעויות מיד אחרי שאני כותבת את המילה. הריטלין פתר לי את זה לגמרי.

יכול להיות שרכשת את זה מאוחר

האם היית חשופה לדלקות אוזניים? האם התחלת לקחת תרופות חדשות? אגב, באוניברסיטה יש הרבה יותר מה לעשות עם זה מאשר רק לקבל הארכות זמן. יכולים גם לתת לך שם, בין השאר, תוכנות שיקלו עליך את עיבוד התמלילים בזמן כתיבת עבודות ואולי אפילו לכתוב מבחנים על מחשב. לאיזו אוניברסיטה את מתכוונת ללכת ומתי? בנתיים, עד שתלכי, האם העבודה שלך מצריכה אותך לכתוב הרבה? האם את יכולה להשתמש במעבד תמלילים? אם כן, יש מה לעשות לשפר את מעבד התמלילים ולהתאים אותו אל הקשיים הדיסגרפיים האישיים שלך. יצא ספר חדש שמדריך כיצד לעשות זאת.

לא אני כתבתי את הספר הזה.

אני בסך הכל גמרתי לתרגם טיוטה ראשונית שלו ואני לא יכול להבטיח שהיא תצא אי פעם לאור.

קשר עובדתי מהשטח שמגובה גם

גם בתיאוריה. עובדתית, כל רופא אוזניים יודע שדלקות אוזניים יכולות לגרום ללקויות למידה וריכוז. הרופא שלי מאמין שלקויות למידה וריכוז הן בעיה של אברי חישת המרחב באוזן הפנימית ושל הצרבלום. לדעתו, זו לא בעיה של אזורי השפה, לא של האונה הקידמית, לא של האיזון בין החצי הימני של המח לשמאלי ובטח שלא בעיה פסיכולוגית. הצלחת הטיפול של אנשי האסכולה שלו מחזק השארות אלה.

gideonb

New member
היסטוריה

שכחת לציין היסטוריה האם היתה בעיה בעבר או לא ? נראה לי שתחשבי אחורה אם היתה הבעיה בעבר או לא אני פתאום נקלעתי לבעיה וכתבתי להפתיח במקום להבטיח אבל אל תתבישי לבקש הארכת זמן אפשר וצריך לנצל כל יתרון המטרה היא ידע ולא מהירות ועל כן הזמן לא אמור להיות פונקציה ועל כן אל תתבישי לבקש ארכת זמן וזה לא קשה לרוב להשיג

דליה.ד

New member
עדו

לפי ההגיון הזה, טיפול בדלקות אזניים = פתרון להפרעת קשב וללקויות למידה. לצערי זה נשמע לי קצת פשטני מידי, ועובדתית, האם זה נתמך במחקרים? בתי סבלה מדלקות אזניים כרוניות, עברה ניתוחים וכו´ הדיסלקסיה ובעית הקשב - כשהיו.

בעיה בפילוסופיה של הרפואה.

הרבה ממה שהיום הפיך, היה פעם בלתי הפיך. הרבה ממה שהיום בלתי הפיך יהיה הפיך בעתיד. ליקויי למידה, נכון להיום, אפשר לצמצם. אי אפשר להעלים.

טופלתי בתרופות למחלות אוזן פנימית

זה צימצם לי את ליקויי הלמידה. זה מגובה מחקרית ואשמח להפנות אותך לספרים ומאמרים. לגבי ביתך, יתכן שהטיפולים מנעו החרפה בלקות ויתכן שהדלקות של ביתך לא נגעו ללקות כלל. לא כל דלקת אוזניים גורמת ללקות למידה וריכוז כשם שלא כל דלקת אוזנים גורמת לאובדני שמיעה. יש דלקות אוזנים שגורמות לאובדני שמיעה. יש דלקות אוזנים שגורמות לליקויי למידה. יש דלקות אוזנים שגורמות לשני הדברים ויש דלקות אוזנים שלא גורמות לאף אחד מהם. אולי זה נשמע פשטני אבל היום כמעט כל רופא אוזניים יודע שדלקות אוזנים עלולות לגרום לליקויי למידה.

למעלה