שלום, חדש פה..

F a l k o r

New member
שלום, חדש פה..

היי ושבת שלום לכולם. רציתי לשאול- שמעתי פעם על תיאוריה שאני מניח שהיא לא נפוצה במיוחד, הטוענת(אני זוכר קווים כלליים אז לא לתפוס אותי במילה), שהעולם הזה שאנו חיים בו הוא בעצם הגיהנום, במובנו כעולם הבא. כלומר, הנשמות שמגיעות לכאן הן אלו הנענשות על חטאיהן בעולם קודם. לכן לפי אותה התיאוריה יש ציווי דתי האוסר על התאבדות, שכן לכאורה זהו ניסיון בריחה לפני שמספר השנים לעונש מוצה, או משהו בדומה. יצא לי מבולבל, אני יודע ומתנצל, ובכל זאת- האם מישהו שמע/מכיר/יודע משהו לגבי התיאוריה הזו? מי הגה, האם נכתב עליה משהו בעבר... אשמח לכל קצה חוט, אני מכין על הנושא בכלליותו עבודה ולכן זה די חשוב לי!! תודה רבה.

Lu Tze

New member
יש ספר מד"ב בשם "מטרופוליטן"

שבו אחת מהדמויות האמינה בדבר כזה (כאשר שם העולם היה די דיסטופי, כך שזה היה יותר הגיוני). לא שמעתי שדת כזאת באמת קיימת.

F a l k o r

New member
אוקיי... ובכל זאת..

קראתי פעם איזושהי מסה פילוסופית שהאמונה הזו הוזכרה בה, כמשהו קיים... תודה רבה על התשובה המהירה, ואשמח אם יועלו פרטים נוספים. אגב- מה דעתכם בנושא?

Lu Tze

New member
עוד פרטים? הספר היה ממש גרוע.

אפילו לא סיימתי לקרוא אותו, למרות שקראתי יותר מחצי. חוץ מזה, לא הורחב בנושא (לפחות, עד לחלק שהגעתי אליו)

Grimsom

New member
מיתוסים אפלטוניים

אני לא בטוח שלזה התכוונת, אבל זו הגירסה המוקדמת ביותר שאני מכיר לרעיון: אפלטון, אחד המבקרים המוקדמים של התבונה ומגבלותיה, הרבה להשתמש במיתוסים כדי להביע רעיונות מופשטים. אחד המיתוסים, המובא בדיאלוג פיידון, מסביר מדוע אל לנו להתאבד - על אף שהצפוי לנו אחרי מותנו אולי עדיף על החיים הללו (בדיאלוג סוקרטס עומד לפני הוצאתו להורג ומנסה לשכנע את ידידיו שגורלו אינו נורא כל כך - שהמוות ככל הנראה אינו רע כפי שנוטים לחשוב). מכל מקום, ההסבר שמובא שם, הוא שאנו שייכים לאלים הטובים והצודקים, והם שמו אותנו, מסיבה כלשהי, בעולם אכזרי וחסר הגיון זה. התאבדות תהא לכן כמו בריחה של עבד מאדונו הצודק, או של אסיר מבית הסוהר בו הושם כחוק. קיימת דרך לצאת מן העולם הזה - המערבת אהבה אפלטונית, אבל זה כבר סיפור אחר. מכל מקום, כמו שאמרתי, אפלטון משתמש במיתוסים בצורה מודעת (לדעתי), ולכן אין להבין אותם (לפחות על פי הדרך בו אני מפרש אותו) כפשוטם.

Grimsom

New member
נ"ב

הרעיון קיים גם בזרמים דתיים שונים - בעיקר בתורות גנוסטיות, הטוענות כי עולם זה הוא רע ואכזר, אולם התאבדות איננה הימלטות לגיטימית ממנו. פעם (בתחילת שנות התשעים העליזות) היה גם משחק תפקידים בשם Kult, שהנושא עמד במרכזו.

ל נ צ ח

New member
האמת ורק האמת ומאיש האמת ../images/Emo47.gif

רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' תקום. כשנולדים אליו העולם כבר נוהג כמנהגו וכך הוא כדרכו ינהג לפי רצון מנהיגו שמחכמתו הכבירה כך ולא אחרת ברא אותו דרך תוכניתו הקדושה המושלמת התמידית, תוכנית של צדק דין חסד ורחמים-גדולים להכל לנשמה. הוא השופט את כל הארץ הוא יעשה משפט! ממנו הדין ממנו הישועה! וממנו החוכמה לאדם ונכון לאלה הזמנים חוכמתו של האדם תואר מדברי-חכמים שבין היתר טוב מבינים שחכמת האדם כחוכמת-הקוף בפני האלוהים: אדם מסמל את כלל האדם, וחווה מסמלת חווית האדם 22/6/2001 23:15 לנצח [email protected] ----------------------- תשובות לעידנים על הגנום האנושי גן-עדן או גיהינום? 11/1/2000 23:55 לנצח ----------------------- (א) גן עדן = העולם הזה (ראה אור-חדש). (ב) עץ הדעת = הידע הנלמד (ג) עץ החיים = הידע האסור! (האנושות לקראת חציית קו גבול המותר). (ד) השמועות עליו והופעתו הפומבית והמדהימה של המשיח- המבשר (ה) התגלות השם בעולם זמני מלך-המשיח וכל המשתמע מכך! (ו) כשהאדם ידע יותר מדי(מגדל בבל) ויסכן בזה תוכנית האל = החורבן! (ז) הסתר פניו של האל (ח)גיהינום לאנושות מחורבן העולם. (ט) כולם בפנים. בשאול הנוראות! בגהינום כל אחד משלם על עוונותיו, החשבון נורא ומתמשך כאילו וכך ללא הפוגה לנצח. (י) גמר החשבון. בחסד וברחמים גדולים שלו אלוהים-אדירים הבורא השמים והארץ וכל, ישלח לנו את משיחו משיח-אלוהים המשיח הגואל שימלא בקפידה את הציווי כלפיו של אדונו אלוהי-ישראל האלוהים. - זאת תהיה עת תחיית המתים בה יושיע מהתופת את כל-הנשמה לארץ החיים היא הארץ המובטחת. הוא העולם החדש! והוא העולם הנברא החדש, כמנהג הקודם-לו, וכמותם שהיו מלפניו, כמנהגו ינהג! שבת-שלום * _____ * ל נ צ ח * _____ *

F a l k o r

New member
הסבר לגבי השאלה שלי..

אני צריך לענות על שאלה- "האם יש בעיניך משמעות דתית או מוסרית לשואה?" במסגרת עבודה שאני מגיש. ולכן אני מנסה לשמוע ולהבין כמה שיותר צורות ניתוח וחשיבה שיכולות לתת איזשהו מענה, מעורפל והזוי ככל שיהיה, לשאלה הזו, כדי לגבש דרך כל האמיתות אמת אחת שלי.. אז תודה רבה לכל העונים, אשמח גם לשמוע את דעתכם הכללית בנושא השאלה. שימו לב- אני לא מחפש שיכתיבו לי תשובה, אלא לשמוע מכלול של דיעות, וכן להשמיע את שלי.. אבל שלי תישמר לסוף, אני עדיין לא מגובש מספיק כדי לכתוב את זה פה. המון תודה ויום שבת נפלא לכם!!

rty11

New member
יש אימרה כזו של רבי נחמן

יש אימרה כזו של רבי נחמן מברצלב, שרחוקה מלהיות תורתו, ורחוקה מאוד, כך נראה לי, מההקשר שאתה מחפש, אבל בכל מקרה, היא הולכת משהו כזה: גן עדן אני לא יודע אם יש, אבל גיהנום יש בעולם הזה. (בניסוח המקורי זה הולך יותר טוב)

ל נ צ ח

New member
ויעשם כצל אשר מי יגיד לאדם מה יהיה

כי מי יודע מה טוב לאדם בחיים מספר ימי חיי הבלו ויעשם כצל אשר מי יגיד לאדם מה יהיה אחריו תחת השמש: *ישעיה כט* (יג) וַיֹּאמֶר אֲדֹנָי יַעַן כִּי נִגַּשׁ הָעָם הַזֶּה בְּפִיו וּבִשְׂפָתָיו כִּבְּדוּנִי וְלִבּוֹ רִחַק מִמֶּנִּי וַתְּהִי יִרְאָתָם אֹתִי מִצְוַת אֲנָשִׁים מְלֻמָּדָה: (יד) לָכֵן הִנְנִי יוֹסִף לְהַפְלִיא אֶת הָעָם הַזֶּה הַפְלֵא וָפֶלֶא וְאָבְדָה חָכְמַת חֲכָמָיו וּבִינַת נְבֹנָיו תִּסְתַּתָּר: *קהלת ו* (יב) כִּי מִי יוֹדֵעַ מַה טּוֹב לָאָדָם בַּחַיִּים מִסְפַּר יְמֵי חַיֵּי הֶבְלוֹ וְיַעֲשֵׂם כַּצֵּל אֲשֶׁר מִי יַגִּיד לָאָדָם מַה יִּהְיֶה אַחֲרָיו תַּחַת הַשָּׁמש: תשובה: לנצח!
~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~

למעלה