שלום, חדש כאן...

זיו25

New member
שלום, חדש כאן...

אני זיו, והגעתי לכאן ע"י המלצה חמה ממישהי שכותבת כאן, אבל לא נעסוק בזה כרגע... מישהי שאלה לעצתי, ואני שואל בעצתכן/כם. נניח שמישהי, (בואו נקרא לה ... שירה) יש לה חברה נורא טובה (שבמקום לקרוא לה חברה טובה לאורך כל הסיפור, פשוט לא נקרא לה, אלא ניתן לה שם... למשל... אלישבע). לאלישבע יש ידיד נורא טוב, שהיא קצת דלוקה עליו. כמובן , שלא נשאיר אותו לוטה בערפל ונקרא לו אליעזר. אלישבע הייתה דיי דלוקה על אליעזר, אבל עד היום לא ממש נגעה לו בגזר...היא לא הייתה מוכנה ששירה תכיר אותו... מהפחד שהיא תחטוף אותו אליה... כמובן, שיום בהיר אחד שטוף שמש, ירד גשם. דלתות נטרקו בעוז (סדרת טלויזיה מצויינת) ציפורים לא צייצו ושה לא פעה (כי הוא היה על המנגל). למחרת, שירה באה אל אלישבע, ופגשה את את אליעזר (אבל עדיין לא ראתה לו את הגזר). מפה לשם דברים התפתחו , ושירה ואליעזר נפגשו שנית (הם בסך הכל חלקו הביתה מונית ) (אוי שירה, היא כל כך תחמנית...) ועלו לדירה - שתו כוס קפה ואליעזר הראה לה כמה הוא יפה. נוצר מצב, והיא כמעט נגעה לו בגזר, אך הוא כל כך התלהב, והתחיל להתפרץ לכל עבר... בכל מקרה, זה קרה לפחות עוד פעם אחת,ואז הקשר נדם. שירה ואליעזר , כבר לא מושכים בגזר. השאלה היא כעת, האם שירה צריכה לספר לאלישבע, שבנתה על אליעזר (והגזר?) . שירה חושבת, שאם היא תספר - היא תאלץ לשכוח מאלישבע לתמיד. הרי יחסים בין חברות זה לא חלב עמיד. מה דעתכם? לספר או להשאיר באפילה? אליעזר לא אמר על זה אפילו חצי מילה. שיהיה חג סוכות שמח! זיו.

inbale

New member
רגע למה לא נעסוק בזה כרגע?

אולי באמת תספר לנו על הממליצה?
והתשובה שלי היא...לא לספר. מה שלא יודעים לא פוגע. קצר ולענין לא? אגב לא הבנתי כלום מהסיפור שלך. רק לידע כללי.

jeb

New member
first things first

קודם כל ברוך הבא לפורומנו הקט. להלן אייקונך:
בקשר לשאלתך, אני צריך לקרוא את זה עוד כמה פעמים בשביל להבין מה אתה אומר, ואין לי זמן עכשיו. אז נטפל בזה יותר מאוחר.

הבה ואתרגם לעברית מודרנית

שירה ואלישבע חברות טובות. אלישבע סוג של דלוקה על אליעזר. שירה, לעומת זאת, נדלקה ואף מימשה את הדליקה. שירה ואליעזר סיימו את המשיכה הגיזרית. שירה לא יודעת אם לספר לאלישבע מחשש לתום הידידות. וכעת לדעתי שלי: אתה טוען ששירה ואלישבע חברות נורא טובות (כהגדרתך). לעומת זאת אלישבע עדיין בקשר עם אליעזר, ללא ידיעת ההיסטוריה המשותפת שלו עם שירה. להלן מתכון לסוד גדול, חשאי ונצור, שהסיכוי שהוא לא ייפלט לעולם - קלוש הוא. אני סבורה שאם חברותן אמיתית היא, אין טעם לשקר ו/או להסתיר. אני מאמינה שהסוד הזה יתגלה, בין אם בטעות ובין אם במכוון (נא לא לשכוח שאליעזר עדיין בסביבה). לא הייתי רוצה לבחון את חברותן כאשר הסוד, שנשמר בקפדנות, יתגלה, ואז על אלמנט ה"בגידה" המסוים, יתווסף עם אלמנט הסתרת האמת מהחברה הטובה. כמו שאנוכי רואה את זה, שירה בהחלט יכולה לספר לאלישבע. נכון, היא ידעה שיש לאלישבע איזושהיא חולשה לאליעזר. נכון, היא לא שלטה ביצריה וטחנה הגזר, אבל בסופו של דבר העניין נגמר, ובל נשכח שלא רק היא האשמה אלא גם אליעזר בעצמו היה לו יד ושורש בעניין. לא יודעת איך אלישבע תגיב, היא בהחלט זכאית לכעוס, ולאבד אמון מסוים בשירה, אבל מה אומר לך? גברים באים והולכים - חברות טובות הוא משהו שכדאי שיהיה אמיתי ונקי בכל שלב שהוא. ייתכן והיא תאבד אותה, זה ברור, אבל האמת, במקרה הזה, גם אם לא תצא, תהיה כחרב פיפיות תלויה מעל ראשה של שירה, וזו לא דרך טובה להמשיך בחברות אמת. אם אלישבע חשובה לה מספיק, היא יכולה לנסות להסביר, להתנצל, לתת לזמן לעשות את שלו. אולי זה גם ירמוז לאלישבע שאליעזר, בסופו של דבר, למרות הכרותם ארוכת השנים, בחר לנסות את מזלו עם שירה, מה שאולי אומר על חוסר-המשיכה המסוים שלו לאלישבע. אולי זה הדבר שיוציא אותה סופית מהאובססיה לגביו? ועכשיו: מי הבין משהו מהתשובה שלי?

זיו25

New member
למיטב ידיעתי

שירה די פוחדת שאלישבע תעלם לה לתמיד ואז לקשר שלהן ישאר עבר, ללא עתיד היא די מוטרדת מהנושא באופן כללי כי היא לא רוצה שהיא ואלישבע יהפכו לחולה סופני. היא יודעת שאלישבע עשויה להגיב באופן חריף ממש כמו חזרת שירה מעדיפה כרגע לשתוק כמו דג ולקשט מלמעלה עם גזר, בתור עליי כותרת (גפילטעפיש, למי שלא הבין!) שירה נסתה פעמים מספר לרמוז על מהות הקשר אך אלישבע לא הבינה את הפשר המשיכה לרמוז על מיניותו של אליעזר איך אפשר להסביר... שהוא לא מעוניין בה, הגבר? בברכה, זיו.

jeb

New member
אז מה שאת אומרת בעצם זה:

או שכן או שלא, מה שבטוח - אולי, וגם זה מוטל בספק. ואם לא לזה התכוונת, אז אני מסכים עם כל מילה. האמת עדיפה על השקר, שכנראה יתגלה בכל מקרה, ואז נוסף מימד ההסתרה. נוסף על כך, הוא אמר שאלישבע פחדה להפגיש בין אליעזר לשירה, מחשש שהיא תגנוב אותו ממנה. והנה, החשש התבדה. נכון, הם ממשו את הדליקה, אך זה נגמר, ועכשיו הוא כל כולו של אלישבע, בלי ספקות או חששות. אי לכך ובהתאם לזאת, אם אלישבע באמת רוצה אותו, אז קדימה, שתעשה משהו בנידון. אם היא תמשיך לחכות, אז בסוף תבוא מישהי אחרת ותגנוב אותו.

לילךLilach

New member
צודקת - לשקר יש רגליים ../images/Emo88.gif

ואז...המצב יהיה פי כמה חמור. גם אני בעד גילוי האמת ,שווה לקחת את הסיכון ,משום שאם המשברון יחלוף למרות גילוי האמת אז החברות של שירה ואלישבע תשאר איתנה מתמיד ושום שקר בארון לא יסכן אותה.

../images/Emo45.gif מסכימה

קודם כל, בל נשכח שלאליעזר, המודע לגמרי להתרחשות העניינים, אין שום אינטרס לשמור על הסוד של שירה (שם יפה אגב). כלומר, במוקדם או במאוחר, הוא ידבר עם ידידתו הטובה אלישבע ויזכיר, כדרך אגב, את ליל ההרפתקאות שלו עם שירה. ואז, לא רק שאלישבע תגלה ותרגיש נבגדת, גם לא יהיה לשירה הזדמנות להציג את העניין מנקודת הראות שלה, ואולי לרכך את העניים. "סודות נועדו כדי להתגלות". סוד הכולל יותר מאדם אחד, ונשמר בין אנשים הקרובים זה לזה, יצא לאוויר העולם בזמן זה או אחר. ייתכן שיתמזל מזלה של שירה והוא יתגלה כאשר אלישבע תהיה מאוהבת עד מעל הראש בבחור אחר ולא יעניין אותה עברם המפוקפק של חבריה. אבל יכול להיות שהוא יתגלה כשהאוסבססיה של אלישבע תעמיק, או אפילו כשיתפתח קשר בין אליעזר ובת שבע. אז כמובן, עוצמת הסוד תהיה גדולה בהרבה. השורה התחתונה היא, לספר. הין כה וכה זה יתגלה, אז עדיף שזה יהיה עכשיו, על ידי שירה ולא ע"י מישהו אחר...

jahnon

New member
סיפור מעניין

ופשוט, לדעתי, מסיפורך נובע כי אלישבע לא סיפרה לשירה על כמיהתה למיץ גזר אז במקרה שכזה שירה יוצאת בסדר. במקרה ושירה ידעה, דבר שמעיד על "חברותה" הטובה עם אלישבע, שירה יכולה להסתיר את הדבר כדי שתוכל להמשיך את החברות המזויפת. אבל כמו שאומרים לשקר אין רגליים (ולאמת אין שדיים אבל זה סיפור אחר) אז במקום שאיזה נשמה טובה תספר לאלישבע על המקרה שקרה, עדיף שאלישבע תשמע זאת ממקור ראשון (או כנף ימנית). אבל זו רק דעתי.

maayan15

New member
יהרוג אותך לכתוב שמות נורמליים???

אוף..השמות ביבלו אותי..רגע...אז שנייה...אלישבע היא זאת שדלוקה על אליעזר ושירה היא זאת שהייתה עם אליעזר?...כן?....טוב...ככה אני מתייחסת לזה... לדעתי שירה צריכה להחליט...בעצם להחליט בקשר לעצמה..אם היא טיפוס שיתחיל לגמגם כל פעם שהיא תראה את אלישבע...או שהיא טיפוס שנוטה לסבול מרגשות אשמה איומים (כמוני..)...אז שתספר... ואם היא יכולה להציל את הידידות עם אלישבע בכך שהיא תסתום את הפה...אז שתסתום את הפה...בסך הכל..הידיעה רק תפגע באלישבע...אז עדיף לא לדבר...

זיו25

New member
אם...

הייתי קורא לאליעזר דון קישוט ולגזר, סנצו פ´נצה את חושבת שזה היה טוב יותר? כאילו, זה די ברור שדון קישוט סמך על סנצו פ´נצה,אבל הוא איכזב - ובגדול ופשוט ירה מוקדם מדיי. עדיף שנשאר עם אליעזר והגזר, סיפור ילדים חביב, על פני מלחמות בתחנות רוח. חג שמח, זיו.

"לשקר אין רגליים" ../images/Emo13.gif

אם החברות היא כ"כ טובה, היא תוכל לעמוד בטלטלה. ועדיפה טלטלה קטנה על פני מערכת יחסים בה צד אחד מרגיש אשם

למעלה