שלום, חדש כאן+שאלה

iverson10

New member
שלום, חדש כאן+שאלה

שלום, שמי רועי ואני חדש כאן. אני שועמ את הלהקה אואזי לפני די הרבה זמן, אמנם הכרתי הרבה להקות בסגנון לפניהם אבל אני חייב לאמר שהם מעולים. רציתי לדעת משהו, יותר נכון להבהיר. קראתי בויקפדיה על הלהקה, ושם כתוב שהז'אנר הוא בריטפפופ אואזיס מעולם לא הייתי בריטפופם, אלא בריטרוק, כמו לדוגמה קולדפלי אם למישהו כאן יש הסבר ברור או קישור לז'אנר הזה אשמח לקרוא. ד"א- קולדפלי גם אחת הלהקות האהובות עליי, מהה אתם חשובים עליה?

NivSluzki

New member
ברוך הבא !!

אני ניב ! נקווה שתהנה פה, יש כאן אחלה אנשים :] אואזיס אכן מעולים ^^ בקשר לקולד פליי: אני אישית ממש אוהב אותם, בעיקר את השיר יאלוו[YELLOW]. יש גם ביצוע של ליב פוראבר מהופעה אקוסטיט ששם נואל [הגיטריסט של אואזיס ואחיו האהוב מאוד מאוד של הסולן ליאם] מנגן עם כריס מרטין, קבל לינק:

YOasis

New member
ברוך הבא!!!!

עזוב את כל הקטע של הקיטלוגים... אואזיס היו עד מורנינג גלורי להקת בריט פופ. ולא שאני רואה בזה דבר רע הם פשוט עשו כמה שירים שמתאימים להגדרה הזאת. חח גם את הוורב הגדירו כבריטפופ והם הכי לא אז לא צריך להתייחס הרבה להגדרות האלו - העיקר שאנחנו אוהבים את המוזיקה, לא?! אני אישית מחבבת את קולדפליי כי השירים יפים ונעימים אבל לא ברמה יותר מדי מוגזמת, הם אחלה להקה לדעתי. אני אוהבת את האלבום הראשון שלהם ואת השני במיוחד (הוא האהוב עליי שלהם). השלישי קצת הפך אותם למעיקים אז אני משתדלת להתעלם ממנו כמה שיותר. אל תסתבך עם הקטלוגים הא? תשאיר את זה למי שאכפת לו להתעסק בבולשיט הזה חח ואני יונת, מקווה שתהנה כאן :)

sok777

New member
אהלן רועי!

אני סער.
אואזיס הם בהחלט חלק עיקרי בפיתוח ז'אנר ה'בריט-פופ'. זהו ז'אנר יחודי מאוד והוא למעשה די נגמר בתחילת שנות ה2000. מה שיש עכשיו זה כבר מין חידוש לזה וכד' [כמו רייזורלייט וכאלו]. עד דה מאסטרפלן [98] הם היו ממש בריט-פופ. זה מין רוק אלטרנטיבי אבל עם משהו יחודי, אני בהזדמנות אסביר לך יותר. מהאלבום בשנת 2000 הם השתנו קצת לכיוון הרוק.. זה עדיין מין בריט-פופ אבל לא ממש. זה יותר רוק אלטרנטיבי.. קצת קשה להגדיר. אין כזה סגנון בריט-רוק. זה סתם. בריט-רוק זה אולי שם לקרוא ללהקות רוק בריטיות [כמו אואזיס וקולדפליי]. קולדפליי משתייכים לרוק כמובן ואני אישית הייתי מייחס אותך לרוק הרך, הקלאסי וגם האלטרנטיבי קצת. להקה מעולה קולדפליי. אני ממש אוהב אותה. אני בטוח שתהנה פה! סער

iverson10

New member
היי סער- אתה גדול

אהבתי את הצורת כתיבה שלך- נשמע אחלה בן אדם. אני עדיין חושב שהם רוק, רוק רך אויל זו הגדרה טובה, הם לא פופ. כריס מרטין הוא הסולן של קולדפלי?

sok777

New member
אתה מדבר על קולדפליי בתור רוק?

כן אתה צודק. קולדפליי הם לא מה שהתכוונתי כשאמרתי מחדשים את הבריט-פופ. הם רוק רך. ותודה רבה על המחמאות. גם אתה נשמע סבבה לגמרי. אכן- כריס מרטין [
] הוא הסולן של קולדפליי.

LetThereBeLove

New member
ברוך הבא! ../images/Emo24.gif

אני חושבת שקולדפליי מעולים, אני ממש אוהבת אותם.. תהנה פה!
(לא שאפשר שלא)

sha na na revol

New member
לדעתי

בריטרוק הוא בערך כמו שלוחה של בריטפופ, כמו שרוק (אתם יודעים, לא אקספירמנטל וכאלה אלא מה שאנחנו בד"כ שומעים) הוא בעצם עדיין מוזיקת פופ... אבל יש תמיד אנשים שחושבים שהם יותר אלטרנטיביים, ולהם אני אומר... שיבושם להם.
קולדפליי, אני לא מרוצה מאוד מהסטטוס שלהם, אני חושב שהם התנפחו לטו מאץ'... יש דברים אצלם שאני לא אוהב, ואם זאת שירים שאני אוהב, למשל אני אוהב את The Scientist...

sok777

New member
אין כזה סגנון בריט-רוק.

יש להקות רוק בריטיות אבל כידוע לי אין כזה סגנון..

sha na na revol

New member
תראה...

נעשה בו כבר שימוש בקרב קבוצת אוכלוסיה די גדולה, זה לא שנשאלה שאלה לגבי איזשהו מושג הזוי. מבחינתי אין גם ממש דבר כזה בריטפופ (זו היתה דרך לשווק להקות בריטיות לאמריקה), אבל עובדה שנעשה שימוש במונח (שלהקות הבריטפופ כביכול התנערט ממנו...) כמטבן שהשימוש במונח בריטרוק נעשה אחרי פריצת הבריטפופ, אז אני קצת חצוי אם משתמשים בו למשל לתאר להקות משנות השמונים... כמו קומונת בריטרוק.

פולי3

New member
ברוך הבא D:

אמ. קוראים לזה בריטפופ למרות שזה לא פופ. יאא. ואני לא אוהבת את קולדפליי ממש... היא בסדר. מה אתה עוד אוהב לשמוע? :)

iverson10

New member
תודה על הברכות, אשמח להנות פה.

אוקיי, אז ככה קראתי את התגובות והבנתי, אני די חדש בעניין של כל המוזיקה הזו, אחי התחיל איתה והוא בעצם שומע גראנג' פארל ג'אם, אליס אין צ'אינס, דרים ט'יאטר, נירונה וכו'. אני דווקא הלכתי על הצד של הבריטפופ או רוק איך שקראתם לזה, אני לא אוהב רוק כבד וזה אל הסגנון שלי, כמוש משיהו פה אמר זה בריט רך, אני נרגע ונהנה כל פעם מחדש שאני שומע את אואזיס או קולדפלי. אני משחק כדורסל 5 פעמים בשבוע מחוץ לעיר, כך שאין יל כ"כ הרבה זמן להעמיק במוזיקה, אבל אשמח לשוחח איתכם הרבה. רועי בורשטין=]

sok777

New member
ענק.. גם ניב!

רגערגע, בטח ניב אמר לך להצטרף והוא סתם עובד עלינו.

למעלה