שלום חדשה פה ..

saras11

New member
שלום חדשה פה ..

אני אמנם לא גרושה אולם אני פונה אליכם בנוגע לדוד שלי . הוא היה נשוי כעשרים שנה ויש לו ארבע בנות מגיל 21 ועד 6 . לאחרונה הוא התגרש אישתו קיבלה את הקטנה אליה והוא נשאר עם השלישית ( בת 13 ) ועם השניה (19) שמימלא בקושי בבית . הגדולה נסעה ללונדון . אין ספק שהנישואים שלהם לא היו מוצלחים וכי לשניהם היה חלק בכך . העיניין הוא שדודי עכשיו מתעורר ומבין שחלי במעין בועה עד עכשיו . וכעת הוא צריך לטפל בדברים של יומיום עם בתו בת ה13 וכמו כן הוא מאוד דואג לקטנה יותר שנמצאת אצל אמה מאחר הוא לא ממש סומך על אימה (לצערי אני מסכימה איתו היא עושה כל מיני טעויות שעדיף לא לפרט אולם מספיק לומר שהיא לא מספיק שם בשביל הקטנה אפילו על הגירושים היא בקושי סיפרה לה ופשוט העבירה אותה דירה בלי הכנה מוקדמת ) המשמורת על הקטנה היא משותפת כך שהוא איתה בכל יום שלישי אחה"צ וכן בכל סופ"ש ובחגים (כן כן האמא לא נמצאת עם הבנות שלה בחגים ) יש לציין כי האב דתי ובהסכם הם החליטו על חינוך דתי (אולם הוא לא חרדי אלא מאוד ליברלי יחסית ) והיא מעדיפה את החיים החילוניים לכן נוח לה כשהבת לא אצלה . בקיצור לאחר נאום ארוך זה רציתי לשמוע אם יש לכם עצות בשבילו כאב חד הורי המתמודד לראשונה עם נושא מעין זה וכן אם יש לכם מאמרים או ספרים שאוכל להפנותו אליהם (אני מאמינה מאוד בספרים ומאמרים ) זה מאוד יעזור . תודה מראש

deena

New member
לגבי המונח משמורת

משותפת- נדמה לי שאת טועה, לפי מה רשמת, (ורשמת מעט מאוד) זה נשמע כמו משמורת רגילה. בדרך כלל (ויש הרבה יוצא מהכלל) הסדרי ראיה הם פעמיים בשבוע אח''צ וסופי שבוע וחגים לסירוגין. וזה לא סוף העולם אם ילד חוגג רק עם הורה אחד את החגים, בייחוד במקרים שהורה אחד דתי והשני לא, זה אפילו נשמע מאוד הגיוני אם החינוך אמור להיות דתי. לגבי ספרים/מאמרים וכו', כדאי לעיין בקישורים של הפורום ובדף הראשי.

צרם לי

"(כן כן האמא לא נמצאת עם הבנות שלה בחגים) " אז מה אם האמא לא עם הבנות בחגים? ואולי זה מוסכם עליה ועל הגרוש שלה? אז מה היא מעדיפה שבחגים הבת שלה לא איתה, אלא איתו ואולי היא לא יכולה לתת לילדה את מה שהאבא נותן, מבחינת ערכי החג? אולי בגלל שהוא דתי, שם הילדה תוכל לחוות את החגים כמו שצריך? אני חילונית, הפרוד שלי דתי (עאלק), ואני מעדיפה שהילדים שלי יחגגו את החגים דוקא איתו ומשפחתו, כי אני לא מקפידה בחגים ולא יכולה לתת לילדים שלי את חווית החג כמו אצל האבא ומשפחתו הדתית. תסתכלי על חצי הכוס המלאה, ולא הריקה

saras11

New member
צודקת ..

לא ראיתי את זה ככה . אצלי פשוט חג בלי אימא זה לא יתואר ..
(גם הורי גרושים ואבי מעולם לא רצה שנהיה איתו בחג אולם אצלו זה יותר בגלל העובדה שהוא חגג אצל הורי אישתו..) בנוגע למשמורת המשותפת ייתכן והמונח בו השתמשתי לא מתאים . בכל מקרה חיפשתי בקישורים ולא ראיתי מאמר או ספר שאוכל להמליץ עליו לדודי (הוא לא איש מחשבים ) אשמח אם יש פה אולי אב חד הורי שיוכל לתרום מניסיונו . ועוד שאלה לדיון מדוע אין ספרים על האב החד הורי ? כל מה שמצאתי היו רק אם חד הוריות . אז נכון שאם חד הורית היא יותר נפוצה אולם עדיין יש פלח אוכלוסייה שכמעט לא שומעים עליו . (או שרק אני לא שומעת ?) תודה על התגובות

deena

New member
תבדקי

שוב בקישורים, באתרים שמיועדים ספציפית לעזרת גברים. שם בוודאי תוכלי למצוא מידע והצעות, או לפחות כיוון לאן לפנות כדי למצוא חומר.

למעלה