כן,
שלושה סיפורים כתבת, מבין שהם נכתבו בסדר כרונולוגי, האחד ראשון אחריו השני והשלישי נכתב שלישי, יש שיפור עצום בין הסיפור הראשון לשלישי, בשלישי כשאת כותבת הייתי רוצה זה משתלב בסיפור, בראשון ובשני כשאת כותבת הייתי רוצה, זה להסתיר זהות, לכתוב בשם אחר, לגרוע מהוצאת הרגשות בכתיבה. כמות המילים שקטנה מסיפור לסיפור לא פוגעת, להיפך היא ממקדת את הההבנה שדברים שאת מכוונת אליהם. סיפור 1, לדעתי לא נכון, אני לא מומחה בעולם החרדי, אבל ידוע לי שאין "התייחדות" בין גבר לאישה (ותודה לרבי ומורי מספר הסיפורים שלמד איתי הרב חנן) של הישארות לבד בחדר. היה חסר לי הסבר למה בחורה דתיה (וזאת כי הבאת את הסיפור מפיה של בחורה דתיה) פתאום מתנגדת לדבר שגה מובנה בחיים שלה, בחברה בו היא נמצאת, שקורה לחברותיה, לאחיותיה לשכינותיה כדבר שבשיגרה. הניגוד בין חשיבה חרדית לחילונית המסופר בסיפור צריך לבוא גם מתוך בניית רקע לקונפליקט הנוצר אצל גיבור הסיפור, סיפור 2 מעודי לא הרגשתי אושר אמיתי מהו, יצאתי לחיפושים לראות איה אוכל למצאו . איך מחפשים משהו שלא מרגישים הולכים לשאול - נחמד הגעתי לבית השכן העשיר אך הוא לאחר ששמע את שאלתי, בהינף יד גרשני והורה לי לחזור אליו כשאמצא את נוסחת הפלא למבוקשי ... למה מבקש הוא שתחזרי כשתמצאי? - כי הוא לא מאושר בעצמו - טוב מאוד. הגעתי לשכן הגאה, זה שתמיד הולך בגב זקוף, אך הוא אפילו לא סובב ראשו לעברי ורק פלט, ספק לי ספק לעצמו: חוץ משחקן איני עוד כלום ... תיאור של גאה - טוב מאוד לפתע נזכרתי בשכנה שמביתה נשמעים תדיר קולות מצהלות של ילדים. מבלי להשתהות הישמתי פעמי לעבר ביתה, אך רק היטתי קמעא את אוזני ותיכף גמרתי אומר להסתלק לגומחתי... בכיה הרטיט את ליבי אך משום מה לא נגע אל לב בעלה הרוטן והעצבני... המאושר לא צריך לבכות על מר גורלו, כך חשבתי לעצמי . כאן זה מאולץ ולא אמין - את היטית את הסצינה לכיוון רצוי לך לסיפור ללא הצדקה, (תדיר מצהלות ילדים בבית כה עצוב? - לא הגיוני) ואולי בבית העסקן החכם והמצליח, שכנו של דודי אמצא את מבוקשי, תיכף ומיד יצאתי לדרכי אך גם שם הסתפקתי במשמע אוזני והחילותי לשוב לאחורי. מה שמעתי? מילים אשר תצילנה אוזניכם משומעם.. קללות נמרצות הטיח הוא על בן שיחו לטלפון. גם כאן בעייתי, - אולי הוא מוכיח פושע שעשק אלמנות וזקנים? - הטיית הסצינה לכיוון שלא הגיוני ללא הסבר מספק איש מאושר אשר טוב לו , אינו צריך לקלל את האחרים, לחש לי ליבי . הלב שלך מחליש את הלוגיקה המתבקשת, בחלק הזה של הסיפור את מבלבלת בין מחפשת לשופטת לדעתי את עדיין מחפשת כאן, עדיין לא במצב של לשפוט ישבתי על מיטתי ותהיתי, האם אכן דשא השכן תמיד ירוק יותר ולא קיים עלי חלד אדם מאושר באמת??? זהו נגמרו החיפושים? החלטת להחליט? זאת זכות הסופר לעשות סיום לחיפוש, רק שכאן שתי תוצאות החיפוש האחרונות שהיו מורסות בהחלטות שלך החלישו את המשפט הנכון הזה, ועשו אותו קצת ילדותי ופשטני, כאילו זהו החלטתי מהר מדי. מתוך מחשבות נרדמתי... והנה בחלומי ילדה לבושה בלויי סחבות קופצת וצוהלת ועל שפתיה מתרונן חיוך רחב וכובש . ילדתי, קראתי אליה . כן, היא השיבה . האם את מאושרת, שאלתיה . ודאי, השיבה היא . האם את עשירה, שאלתי תוך פזילה אל בגדיה . הילדה הנידה את ראשה לחיוב ולמראה תמיהתי השיבה את המשפט אותו שמעתי עוד בילדותי: "איזהו עשיר , השמח בחלקו" ... למשמע התשובה התעוררתי, התנערתי וקראתי אל אלוקי : אלוקים, תן לי את היכולת... לא להיות עשיר, לא להיות חכם ולא להיות גאה . תן לי היכולת להיות מאושר, להסתכל תמיד על הדשא שלי, להסתפק ולשמוח במה שכבר הענקת לי . תן לי טוב שאוכל לראות תמיד שהוא טוב ולהשאר מאושר . כאן קטע הסיום לא מובן, כאילו נלקח והודבק מסיפור חסידי מיסטי משהו, יש כאן כשל סיפורי, כשל לוגי. הרי בתחילת הסיפור לא ראית אושר, אז מאיפה את רוצה לראות טוב ולהשאר מאושר. הטוב - מאיפה צץ פתאום הטוב? מהיכן נלקחה ההבחנה ההבחנה שטוב ומאושר אחד הם? ובלויי סחבות הם הטוב? - למה? סיפור 3 יופי, יופי, באמת יופי... נקי פשוט ומהלב. משמח אותי שהוא השלישי, ולא הראשון, שכיוון כתיבה מתנקה שהמילים הפשוטות מתגלות ככל שאת כותבת תמשיכי לכתוב שבת שלום משה