שלום חדשה עם 2 שאלות

נ מחיפה

New member
שלום חדשה עם 2 שאלות

בני בן 5 . ביום ב´ הקרוב אני לוקחת אותו לאיבחון דרך קופ"ח הכללית בנוגע למוטוריקה עדינה (לא אוחז נכון את העיפרון למרות הסברים חוזרים ולכן לא כותב ומצייר טוב)וכן בגלל שכשהוא לא מצליח לעשות משהו הוא מתייאש ולא מוכן לנסות שוב (הוא גם תינוקי בהתנהותו). ולשאלותי : 1. מה להגיד לו לגבי הפגישה עם הרופא שיאבחן ? 2. מה כדאי לעשות מנסיונכם ,שיעזור לו לאחוז נכון את העיפרון ולכתוב אותיות וצורות כפי שצריך .

ayagu

New member
לדעתי, ילד בן 5 מסוגל להבין

למה הולכים לאבחון.- לכן את יכולה להסביר לו למה את שולחת אותו לאבחון. לגבי האחיזה הנכונה בעיפרון- תרגול נכון על ידי אנשי מקצוע- מרפאה בעיסוק או מורה למוטוריקה עדינה. לגבי מוטוריקה עדינה יש תרגילים נחמדים שאפשר לבצע בבית למשל: לאסוף את תוכנה של קופסת גפרורים מהשטיח. חוץ מזה הפשוש שלך רק בן 5 מותר לו לא להצליח ומותר לו להיות תינוקי. כדאי לנסות ולאפשר לו לחוות הצלחות ולעודד אותו כאשר הוא מצליח. בהצלחה! דווקא בחיפה יש לכם יופי של אפשרויות גןם לאבחון וגם לטיפול. בהצלחה.

אפשר להסביר לו לגבי העיפרון.

אתם רוצים שהרופא יבדוק למה קשה לו להחזיק את העיפרון.

דליה.ד

New member
אני אומרת שהוא יפגש

עם אשה אחת שקוראים לה....והוא ישחק איתה בכל מיני משחקים. בדרך כלל זה מספיק והם אכן עושים זאת בדרך משחקית ולא מאימת. לילד בן 5 אני לא משתמשת במילה אבחון, היא לא אומרת לו דבר. גם כשבני היה בן 4.5 הלכנו לאבחון ריפוי בעיסוק. הוא קיבל במשך שנה 27 טיפולים במחיר כמעט אפסי, ונכנס לכתה א´ ללא סיוע בכלל. בכל מקרה טוב שאת שמה לב לדברים ויש מספיק זמן לטפל לפני כתה א´.

רותי הכ

New member
לני יש מקרה דומה

לבן שלי באמת סיפרתי כמו שדליה אמרה שהולכים לאשה בשם.... וכשהוא שאל למה צריך ללכת אליה (כי הוא תמיד שואל) הסברתי לו - נכון שקשה לך לצייר-האשה הזו תעזור לך. לנו נתנו שני תרגילים טובים לאחיזה - אחד לשים מקל כביסה על העיפרון והילד מחזיק את העיפרון עם המקל ואין לו ברירה אלא להחזיק נכון - מעולה וחוץ מזה הציעו לנו לוח מחיק גדול תלוי על הקיר(או דף נייר או כל דבר אחר העיקר שזה עומד במאונך) והילד מצייר על זה-גם מחזק את חגורת הכתפיים וגם לא מאפשר אחיזה לא נכונה. בכל מקרה צריך לפנות מרפאה בעיסוק.

למעלה