שלום...חדשה עם שאלות...

ענתי לה

New member
שלום...חדשה עם שאלות...

שבוע טוב הפנו אותי מפורום מתגייסים ואמרו שתוכלו לעזור לי........ כולי תקווה. בני זומן כבר 5 פעמים (צו ראשון) על מנת לסכם פרופיל, והכל בשל דלקת פרקים שהתגלתה בגב התחתון. הבאנו את האישורים הדרושים ובפעם האחרונה - הרופא שבדק את האישורים - שממש לא הבין בעניין המחלה הספציפית הזאת - אמר לו שהפרופיל שנקבע לו הוא 21 רפואי ושההחלטה הסופית תתקבל על ידי וועדה רפואית. מאחר ובני מאד רוצה להתגייס אז שאלותיי הן: 1. האם בני אמור להופיע לבדו מול הוועדה הרפואית? (בן משפחה? עו"ד?) 2. איך מנהלים את עניין הערעור? 3. מי יושב בוועדה הרפואית? האם יש רופא מומחה שיבין בבעיה הרפואית הספציפית של בני? אודה לכם על הסברים על מנת שנוכל להמשיך ולהתקדם בעניין. ענתי

י רדן

New member
ענתי ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

תמתיני מעט מיד יגיעו חברי פורום שבודאי ידעו לתת תשובות בנושא שהעלת.. מצטערת שלא יכולתי לעזור אלא רק לברך אותך בברכת ברוכה הבאה ולספר לך שהגעת למקום חם תומך ועוזר.

ענתי לה

New member
תודה רבה רבה...

תגובתך כבר מעידה על התמיכה והחמימות. מעריכה זאת מאד מאד. מחכה בסבלנות....... ענתי

י רדן

New member
במהלך חודש ינואר יתארח בפורום

קצין רפואה ראשי, זה המקום להעלות את כל השאלות שעולות, אך אולי זה יהיה לך מעט מאוחר.. סמדר מנהלת הפורום עידכנה אותנו וזאת לאחר שאנו חברי הפורום ומנהליו המקסימים ניסחנו מכתב בנושא בעיות רפואיות שעלו כאן מהחברים..

ענתי לה

New member
נראה לי עד חודש ינואר....

תצטרכו להביא לכאן קרדיולוג להורים....... כיוון שאנחנו על סף התקפת לב מכל הסיפור המתמשך הזה.......... ענתי

oshiko

New member
למיטב ידיעתי - דעת מומחה היא החשובה

ועדה רפואית היא בדרך כלל "חותמת גומי" להמלצות שמובאות בפניה. היא תיכנס לעניין יותר לעומק רק במקרה שההמלצות מעורפלות ואינן חד משמעיות. לכן עצתי היא שתיגשו לרופא מומחה בתחום, רצוי גם אחד שמוכר ככזה. הסבירו לו את העניין, כולל הרצון של הבן להתגייס. הוא יוכל להתרשם באיזו מידה הבעייה מפריעה, ולהמליץ על פרופיל בהתאם. את המלצתו יש להביא לרופא של לשכת גיוס. אם הנ"ל עדין חושש, אפשר לנסות אפילו לגרום להם לדבר זה עם זה. רופא לשכת הגיוס צריך לזמן ועדה רפואית בעקבות המלצות הרופא המומחה. זה נותן סיכוי כמעט ודאי שהועדה הרפואית תקבע פרופיל שתואם את המלצות הרופא המומחה. אם לא - אפשר להגיש ערעור.

ענתי לה

New member
היינו אצל ראומטולוגית מומחית...

לטענתה אין מתפקידה להמליץ להתגייס או להשתחרר. היא כותבת את מצבו של הילד והוועדה הרפואית מחליטה. ענתי

oshiko

New member
אולי כדאי מומחה שמבין יותר בצבא

יש כאלה שמבינים בפרופילים ובועדות, ויכולים לכתוב באופן שישיג את הפרופיל האפשרי לדעתם. כדאי לברר. האם בהמלצתה יש התייחסות לעניין פעילות גופנית? לגבי נוכחות בועדה - בדרך כלל החייל לבדו. כשהועדה תיקבע, נסי לטלפן ליחידה הרלוונטית, ולברר אם מישהו יכול להצטרף אליו.

ענתי לה

New member
איך מבררים...

איך מבררים על רופא - ראומטולוג המבין בענייני צבא ופרופילים? ענתי

oshiko

New member
אני מקווה שמישהו מהפורום מכיר

מתוך ההורים הרבים שגולשים כאן - יש סיכוי טוב שמישהו יודע על עוד ראומטולוג מומחה. ניתן לזה יום-יומים.

י רדן

New member
לנסות לפנות לד"ר אורי אלקיים

מנהלת פורום ראומטולוגיה בתפוז, אישה מדהימה. מבית חולים איכילוב.

paulika

New member
ראומטולוג בכיר

פרופסור שאול סוקניק, בית חולים סורוקה בבאר שבע

סמדר בנ

New member
ברוכה הבאה

עד כמה שאני יודעת, בוועדות הרפואיות יושבים רופאים מומחים שאמורים להיות מהתחום הנדון. לדוגמא, אני נתקלתי אישית בקרדיולוג שטיפל בביתי ואמר לי שהוא יושב בועדות וקובע פרופיל לנושאים שקשורים ללב. אני לא יודעת כיצד מבררים לאיזה רופא כדאי לגשת, אני משערת שזו אינה אינפורמציה נגישה לציבור. מה שאני הייתי עושה, הייתי פונה לרופא בכיר בתחום להתייעצות נוספת - אולי הוא יידע להפנות אותך או לכתוב המלצה יותר חד משמעית. בכל מקרה, את מודעת אני משערת לאפשרות שגם אם הבן מקבל פרופיל 21 הוא יכול להתנדב לצבא ובד"כ למתנדבים מציעים תפקידים מאוד מענינים (אני מכירה בחור מתנדב בביטאון ח"א, אחר בשייטת (לא לוחם כמובן...) וכו').בהצלחה.

למעלה