שלום...חדשה כאן.

שלום...חדשה כאן.

אני בת 21 (וחצי.) אני סובלת כבר שבע שנים מהפרעות אכילה.ביום ראשון הייתי במחלקה להפרעות אכילה בתל-השומר,בדרך חזרה לכיוון ת"א איבדתי את ההכרה. אני זוכרת את עצמי באוטובוס ואז פוקחת עיניים במיון של תה"ש.עברתי בדיקות והתברר שזה היה התקף אפילפסיה.יש לי כמה שאלות... א.האם זה הגיוני שחוטפים התקף ראשון בגיל כזה? ב.האם יש איזשהו קשר לתזונה?יש מאכלים מסויימים שיכולים למנוע התקפים? ג.אם ההתקף הראשון היה יום ראשון,מה הסיכוי שאצטרך להתמודד עם עוד התקף?יש מצב שההתקפים לא יחזרו? ד.מישהו יכול לעביר לי קורס קצר לאפילטי המתחיל?ממה כדאי להמנע,מה כדאי לעשות וכו`? סליחה אם השאלות מבולבלות ויצאתי דפוקה בטירוף אני פשוט מאד לחוצה ובמיון לא שאלתי את הרופאים כלום. הייתי בהלם... שיהיה יום מדהים.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ראשית אפשר לקבל התקף ראשון בכל גיל. הסיכוי להתקפים נוספים במידה ולא לוקחים תרופות קיים בהחלט. למעשה גם כשלוקחים תרופות לוקח זמן עד שמוצאים את התרופה המתאימה ועד שהגוף מתרגל.. קורס קצר לאפילפטי המתחיל
או כל מה שרצית לדעת על אפילפסיה ולא העזת לשאול אפשר למצוא במילון המונחים של הפורום (בשורה הכחולה למעלה) ובפרק הראשון של ספרו של ד"ר שילר הנמצא כאן http://www.medbook.co.il/medbookweb/Example_Chapter/6223chp.pdf אני לא מתמצא בתזונה. יש פה אחרים שמתמצאים ויוכלו לעזור לך. תשמרי על עצמך ותשתפי אותנו. האנשים כאן מאוד נחמדים.

aerox

New member
ברוכה הבאה אופטימית

זאת רק אפילפסיה תשארי אופטימית !!!! נשמח לעזור לך בכל שאלה בכל נושא אנחנו הרבה חבר שמגובשים הכי חשוב לא להתבייש פה אף אחד לא מתבייש לשאול אף שאלה . בהצלחה ותהני כמובן

תודה!

לא להתבייש...אה? אני פוחדת,מתה מפחד.אין לי מושג מה זה חוץ מזה שאמא שלי ביקשה לא לספר לאף אחד...מצחיק,כאילו גנבתי או רצחתי...

aerox

New member
ת'חלס אמא שלך צודקת ....

את המחלה לא צריך לחשוף לאף אחד זה עסק פרטי שלך במידה וזה יעבור לך פעם...תשאר לך סטיגמה שאת חולה וירחמו עלייך לא צריך את זה עדיף להיות אנונימי וזהו
גם אני כזה אף אחד מהמשפחה לא יודע רק ההורים שלי אפילו חברים קרובים לא יודעים ,

חייםלוי

Member
מנהל
על הנושא הזה כבר נשפכו הרבה

ביטים בפורום ויש דעות לכאן ולכאן. יש כאן כאלה שלא חוששים לספר לאף אחד ויש כמוך שלא מספרים. שתי הדעות מקובלות והן לשיפוטו של כל אדם.

ברוכה הבאה

(ורפואה שלמה) הגיוני לקבל התקף ראשון בגיל כזה לגבי תזונה אני לא יודעת, אני אוכלת הכול... יש מצב שלא יהיה לה יותר התקף... לי יש את זה כל החיים, התקף אחרון לפני שנתיים, אני בת 18. אין לי מושג איך מוניעים.. ישנים טוב, אוכלים טוב, עושים ספורט, לא מתפרעים מידי.. פשוט לחיות טוב

חייםלוי

Member
מנהל
אני כבר למעלה מ-40 שנה בלי

התקפים אבל עם תרופות וגם דינה שותפתי היקרה כבר מאוזנת הרבה מאוד שנים. יש פה עוד אחריםשלא קיבלו התקף זמן רב. אבל צריך להקפיד על שינה, תרופות, לא לשתות אלכוהול (כי האלכוהול לא מסתדר טוב עם התרופות). חוץ מזה אפשר לעשות הכל.

באמת?!40 שנה?!

אין לך מושג כמה הרגעת אותי עכשיו! זה מצריך גם תזונה מסויימת?זה מצריך משהו מיוחד חוץ מהתרופות ומה שציינת? האמת,במשך כל היום אני מרגישה עקצוצים בכל חלקי הגוף וזה כאילו שהגוף שלי רדום לגמרי...מוכר?

DesertVoise

New member
הכל נכון

תיראי , יש מצב , במיוחד בגיל צעיר שמרפאים אפילפסיה בעזרת דיאטה (קטגונית) שהיא דיאטת שומנים. יש סוגי טבלינים שמעודדים התקף. לא היתי פוסל שביגלל בעיות תזונה יתעורר התקף. במיקרה כזה יש אפשרות , לאחר טיפול של תזונה תקינה ותרופות, לאחר שנתים ניתן יהיה להפסיק תרופות ולשכוח מאפילפסיה.

aerox

New member
לא בדיוק שנתיים

ולא צריך למהר להוריד תרופות אני 3.5 שנים ללא התקף ולא ירדתי בחצי כדור אפשר לחיות עם הכדורים זה לא כזה נורא ....ואפשר לנהוג ולעשות הכל שמאוזנים לא צריך למהר

DesertVoise

New member
בפורום הזה אולי זה לא מורגש

אבל בהתאם לנתונים יש למעלה מחצי שחווים ארוע אפילפטי , שמפסיקים טיפול כעבור שנה עד שנתים. בי

dragon4u

New member
ברוכה הבאה לפורום!!!

אני קיבלתי את ההתקף הראשון בגיל 17, את השני בגיל 24 ואת האחרון בגיל 32 . יש שני סוגי אפילפסיה: כללית ומוקדית, שלי ניא כללית והנוירולוג אמר לי שאי אפשר לדעת ממה היא התחילה, אז אני פשוט חי איתה. התגייסיתי לצבא, עשיתי רשיון נהיגה, התחתנתי ונולדה לי ילדה. כלומר חיים לגמרי נורמליים!!! ההבדל היחידי הוא שאני לוקח כדור קטן כל יום. אז שיהיה לך בהצלחה.

למעלה