שלום, חדשה כאן.

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

ymz

New member
שלום, חדשה כאן.

אשמח לקבל עזרה איך להתמודד עם הבוס שנותן משימות שלא קשורות לתפקידי. למשל אתמול הוא ביקש שאלך להביא לו משהו, עניתי לו שזה לא חלק מתפקידי ובסוף הוא הלך בעצמו. הייתי בטוחה שהוא הבין את הנקודה אך הבוקר הוא ביקש ממני ללכת להחזיר את החפץ שהוא לקח בעצמו.

meytab

New member
רעיון

אולי כדאי לך ליזום איתו פגישה מסודרת בה תעברו ותרשמו מה נכנס תחת תחומי אחריותך תבהירי לו באותה פגישה שחשוב לך לדעת מה מצופה ממך ובאותה מידה - מה לא בהצלחה

ymz

New member
התפקיד שלי מוגדר באופן מאוד ברור

אני עובדת בתחום התוכנה שלא משאיר מקום "לדמיון" הוא מבקש בקשות דומות גם מעובדים אחרים, רק שהרוב בוחרים לא לסרב לכן עד עכשיו הוא קיבל ליגיטימציה לבקש בקשות כאלה. בלי שום קשר, מדובר בבן אדם כנראה עם בעיה באינטלגנציה רגשית, הוא לא זוכר את הבקשות של העובדים, יכול באמצע השיחה עם העובד לענות לטלפון ולקום וללכת וכד'

meytab

New member
אם כך, סביר שאותו את לא תשני

נשארו שני פרמטרים במצב - ראייתך את הדברים וראייתך את המציאות ואלו שני פרמטרים מאוד קריטיים כי לא תמיד ניתן לשנות את הסיטואציה או האדם שמולנו אבל אפשר הרבה פעמים לשנות את הצורה שבה אנחנו מסתכלים על הסיטואציה או את הצורה בה אנחנו בוחרים להגיב לסיטואציה למשל - את יכולה לבחור למלא את בקשותיו את יכולה לבחור לא למלא את בקשותיו אבל לא להתעצבן. פשוט להגיד בטון שקט - זה לא חלק מתפקידי. השאלה היא - עד כמה את אוהבת את מקום העבודה ואת שאר הדברים שאת חווה שם עד כמה זה קריטי לך ההתנהגות הזו של המנהל לעומת כמה את אוהבת את מקום העבודה? יש עוד המון שאלות שאפשר לשאול אבל לא הייתי רוצה להציף אותך
מירב

ymz

New member
אם הבנתי אותך נכון

במילים אחרות את מציעה לי להשלים עם העובדה? אני אוהבת את המקום הזה ובמיוד שכרגע הוא מאוד נוח לי עם זאת לא רואה סיבה לבצע משימות שלא קשורות לתפקידי ולהבליג על כך.

meytab

New member
למעשה הרעיון שניסיתי להעביר

הוא שיש לך הרבה אופציות למעשה אופציות לתגובה, אופציות לפעולה מה שקובע הוא כמובן מה חשוב לך ומה המטרה אותה את רוצה להשיג לפי מה שאני מבינה את מאוד רוצה להישאר במקום העבודה הייתי מציעה לך לנסות ולעשות לעצמך רשימה של אופציות לתגובה למצב תרשמי גם את התגובות הכי מופרכות או משוגעות שאת יכולה לחשוב עליהן אולי משהו יצירתי יעלה בראשך בעקבות הרשימה נסי לחשוב מה הכי מרגיז אותך בסיטואציה. ממה בעצם בבקשות האלה של המנהל שלך הכי מקפיץ אותך מה התחושות שעולות לך כשהבקשות עולות אולי משם תעלה תשובה מתאימה.

bridges

New member
לנהל את הבוס

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו. יש משהו שאני רוצה להדגיש, כדי שתוכלי להתרם מהמאמנים בפורום בצורה המיטבית. ברוב המקרים האימון לא עוסק במתן טיפים ספציפיים אלא בשאלת שאלות שיביאו אותך לפתרון המתאים לך. זה דורש מאמץ מחשבתי, אבל זו המטרה, לאמן את המוח לחשוב אחרת. כנראה את לא תצליחי לשנות את הבוס שלך, אבל יש דרך שתוכלי לנהל אותו. אני מזמין אותך לתרגיל קטן שמשתמשים בו לפעמים בקורס ניהול. אני מזמין אותך לתרגיל מוחי קצר, בואי תיכנסי למוח של הבוס שלך ותתארי מה הוא חושב ומרגיש כשהוא מבקש להביא את הדבר הזה ואת מסרבת. תנסי לחשוב על זה מהצד שלו, לא ממה שאת אומרת על הצד שלו. למה הוא מבקש ממך להביא את הדבר הזה? מה הוא מרגיש שאת מסרבת? מה המטרות שלו? להיכן הוא שואף? רונן

ymz

New member
אהבתי

וניסיתי להיכנס לראש שלו אבל לא ממש הצלחתי. יש אחד המשפטים שהוא נוהג לומר במצבים שונים (מעניין את הסבתא שלי) וזה בעצם הדבר היחידי שכל הזמן צף לי במחשבה.

bridges

New member
מעניין אותי

לא הייתי כ-24 שעות בפורום והנה אני רואה את התגובה שלך ואותי זה כן מעניין. בואי ננסה כיוון אחר. כשהוא אומר את המשפט "מעניין את הסבתא שלי", מה זה אומר לך? איך זה משפיע עלייך? למה את הופכת כשהוא אומר את המשפט הזה? רונן

ymz

New member
זה אומר

שלא מעניין אותו מה הצד השני חושב או מרגיש ומה שחשוב לו זה להשיג את שלו. מה שקורה שמצד אחד האווירה בצוות מאוד נחמדה וחברית והוא לא יושב לך על הראש ולא מבקר ולא בודק אותך כל דקה, אם יש משימה דחופה הוא מציין זאת מראש וכו' מה שיוצר סביבת עבודה נוחה. עם זאת כאשר אנשים מבקשים ימי חופש או מתקשרים להודיע שהם חולים הוא יוצר הרגשה לא נעימה. אני למדתי שבמקרים כאלה אני פשוט קובעת לו עובדה ולא באה ממקום של לבקש.

isaacm

New member
אני קורא את ההודעות בשירשור

ואיכשהו ברור לי שלשפוט או למקם את הבוס שלך במקום כזה או אחר לא מקדם אותך בהרבה. ואז חשבתי שוב לעצמי: מה בעצם את שואלת? קראתי שוב את השירשור. ואני קורא שאת מבקשת עצה איך לומר לא בלי להרגיש לא טוב. הסיבה שאני חוזר לכאן זה שאני רואה שנפתחו כאן הרבה כיוונים. האם זו אכן הייתה השאלה שלך? האם את מרגישה שקיבלת עליה תשובה? איך יכולה להישמע תשובה שתספק אותך? סקרן
איציק

ymz

New member
התשובה שאני מחפשת

איך להעביר לו את המסר באופן חד משמעי ושהבקשות הלא רלוונטיות לא יחזרו על עצמן. עם זאת לא לגרום לקונפליקט מיותר.

isaacm

New member
קיימת אפשרות ואת תצטרכי לקחת אותה בחשבון

שאין לך ברירה אלא להגיב בכבוד ובאסרטיביות כאשר הוא מבקש דברים שחורגים מתחום העיסוק המוגדר שלך. בכל מקרה שווה לך לפעול בצורה עקבית. כאשר את מגיבה בצורה מכבדת ואסרטיבית כל פעם מחדש, לאט לאט ייוצרו הגבולות והוא ילמד להכיר אותם. ככל שתקפידי להגיב בצורה מכבדת ואסרטיבית, כך יהיה לך יותר קל בפעמים הבאות, וגם לו יהיה יותר קל לקבל את התגובה. (הכבוד חשוב מאד - וחשוב שהוא יבין שאת מכבדת אותו עם זה שאת מסרבת באסרטיביות). הייתי ממליץ לך לרכוש ספר - אם יעניין אותך אשתף. תצליחי איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מסלול התנגשות

נשמע שהבוס מרגיז אותך עם הדרישות שלו, ואת מחזירה בהתנגדות. מסלול כזה יכול להוביל להתנגשות שלא בהכרח תשרת אותך. האם יש דרך לשמור על עקרונותייך ללא התנגשות חזיתית? המשפט שעולה לי הוא ברוח זו: "אני עוסקת כרגע בנושא חשוב בתחום המשימה שהוטלה עלי, כאשר אסיים אוכל להתפנות למשימה נוספת". מה דעתך? אילו עוד אפשרויות יש?

ymz

New member
בעבר ניסיתי גם את זה

כפי שאת רואה לא עזר ולכן בחרתי בדרך יותר תקפה שגם היא לא ממש תרמה. לכן אני מחפשת פתרון אחר שלא יוביל לקונפליקט מיותר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני תוהה

מה בעצם מפריע לך בבקשה שלו? הוא מבקש, את אומרת לא באיזה אופן שנוח לך. מה גורם לך להיות כל כך מוטרדת מזה? (זה לא שאני לא יכולה לנחש, אבל השאלה היא מה מוקד הענין בשבילך).

מנהלים חלשים נוהגים יחס שתלטני כלפי עובדיהם

מכמה סיבות שהמרכזית בהן היא העדר ביטחון עצמי מה שמנחה אותם הוא הצורך לחוש את השליטה בעובדים את יכולת ההנעה על ידי דרישות לא רלוונטיות המטרה לשוב ולהראות להם בכל רגע נתון מי כאן המחזיק במושכות וגם אם זה יפגע במהלך ההעבודה של העובד ויוציא אותו כדי לעשות או להביא משהו שלא בתחום העשייה המקצועי עדיין יחוש המנהל שהכל תקין כי כולם ממושמעים. עיינו בספר "אנשים מרעילים" בהוצאת פוקוס.

blixa

New member
מסכים איתך

מנסיוני, מנהלים חלשים נוהגים לעיתים להטיל משימות קפריזיות, וליהנות לראות את הכפופים להם מבצעים משימות שאינם אמורים לעשות. אכן, לא כדאי להביא את המצב לכדי פיצוץ, זה מיותר, ומאידך, לא צריך לספק את גחמותיו של האיש (הכנראה) האטום הזה. זה הולך להיות מייגע, אבל סירוב אדיב, פעם אחר פעם, נראה לי כרגע הפתרון המתאים.

למעלה