שלום חדשה כאן

sigi99

New member
שלום חדשה כאן../images/Emo140.gif

נכנסת בפעם הראשונה ומוקסמת מידע הנפלא. אני מעונינת לקבל מרשם של תערובת נגד עקיצות
יתושים למרוח על הילדים שלי לפני השינה. תודה סיגל

0 אור 0

New member
תלוי באיזה גיל הילדים

מתחת לגיל שנה לא מומלץ להשתמש בשמנים אתריים - כדאי להיעזר בכילה. ככלל, אני ממליצה להיעזר בתוך הבית ברשתות, מטאטא (שהורגים אתו את היתושים שמתיישבים על התקרה) והקפדה על סגירת דלתות. בנוסף, יש גם איזה מכשיר שמשדר קול מעל לתדר השמיעה שלנו ומרחיק את היתושים - אני לא לגמרי משוכנעת עד כמה הוא אפקטיבי, אבל בכל זאת מביאה אותו לאיזורים נגועים. אם אין ברירה וכל האמצעים המכניים לא עובדים (לילדים גדולים יותר): לקוחים שמן נשא (אני מעדיפה חוחובה) בכף היד או בצלוחית, מטפטפים לתוכו 2-4 טיפות גרניום, 2-4 טיפות לבנדר ו2-3 שמנים נוספים בעלי ריח לימוני: ציטרונלה, לימון, אקליפטוס לימוני, מרווה ועוד מורחימ את התערובת על רגלים, ידיים, וכל איזור חשוף - לא מתקרבים לעיניים !! - אפשר לשים קצת על המצח, סנטר ומתחת לאוזניים. כדאי לטפטף טיפה גם על פינות המיטה ועל השמיכהץ נסיון כשהבית היה בשיפוץ פרוץ לרווחה בלי חלונות ודלתות והיתושים השתוללו בכמויות - התערובת הזו מאד אפקטיבית, אבל רק ל 4-5 שעות. כלומר, שצריך להכין בקבוקון קטן ליד המיטה ולחדש לפנות בוקר.

sigi99

New member
תודה הילדים בגיל 10 ו-7

וכן יש רשתות וומשתדלת שהם יהיו סגורים, המכשיר של היתושים לא ממש עוזר, אבל מקווה שהתערובת שהמלצת אכן מתאימה לגילאים של ילדי, ושוב תודה

טיפים נהדרים אור!

תודה לך! יש רק לציין כי חלק מהשמנים אינם מתאימים לילדים בני 7 ו 10 וכי יש להשתמש בכמויות מאד קטנות של טיפה עד 3 טיפות גג, ועד כ 15 טיפות סהכ בתערובת. שמן הנשא צריך להיות בתערובת כ: על כל כף שמן 2 טיפות תמצית. חלק מהשמנים הם גם פוטוסנטיביים ולכן יש להמנע מלצאת עמם באור יום החוצה על מנת למנוע פיגמנצטיה. מרווה אינו מתאים לילדים. במקומו ניתן להשתמש בשמן נענע שהוא עדין יותר ואפקטיבי לא פחות. בהצלחה!

0 אור 0

New member
באמת שכחתי לציין שזו תערובת

שמומלצת לשימוש רק בלילה (אז יוצאים היתושים אצלנו) ולשטוף בבוקר היטב לפני היציאה לשמש. לגבי המרווה - לא ידעתי שאינה מומלצת לילדים, אבל היא אכן אינה הכרחית לדחית היתושים, אלא תוספת אישית שלי.

למעלה