שלום חדשה כאן...

קוקה1

New member
שלום חדשה כאן...../images/Emo13.gif

אני אמא לליהיא בת שנה ו7 חודשים וטל בת 4.5 חודשים יש לי כמה דברים שלא מובנים לי בנוגע לליהיא... שמתי לב שהיא מעדיפה לשחק בצעצועים או לצפות בטלויזיה מאשר לשחק עם בת דודתה (שאותה היא פוגשת יום יום) בת שנה וחודשיים אני רוצה לציין ששתיהן הולכות ויתרה מזאת אותה בת דודה מאוד רוצה לשחק ושמחה לקראת ליהיא אבל עושה רושם שליהיא לא מתעניינת בה.. היא גם לא מתלהבת לשחק עם ילדים אחרים (אחיינים של בעלי) זה נורמלי? כמובן שהיא מתקשרת איתנו מחייכת צוחקת מקשקשת אבל לא ברורה לי ההתנהגות הנל.. יכול להיות שזה קשור באופי? היא לא חייכנית במיוחד (כמו שאני הייתי בילדותי) יכול להיות שהיא סגורה? (כמו אבא שלה?) זה קשור? היא לא בגן, היא בבית איתי ועם אחותה... מה דעתכם? האם אני צריכה לדאוג? אשמח לקבל עצות, ביקורת, טיפים וכדומה...

ב ה י ר

New member
אני לא חושבת שבגיל הזה

ילדים משחקים ביחד. ביתי בת שנה ושמונה לא משחקת עם ילדים בגן היא יכולה ליראות חברה ולישמוח לקראתה אבל פה נגמרת לה ההתענינות . רוב הילדים בגיל הזה משחקים לבד.

tamidb

New member
גם חושבת שזה גיל צעיר מדי

למשחק זוגי. בגן הילד נחשף להרבה ילדים ובוחר לו את החבר שמתאים לו. לא תמיד מי שנראה לנו כמתאים נראה גם לילד -לגיטימי. בכל אופן הילדה עדין צעירה למשחק חברתי לדעתי.

אפרתש

New member
ברוכה הבאה, ואין מה לדאוג

עד גיל שנתיים, רוב הילדים משחקים לבדם. גם ילדים שהולכים לגן, משחקים לרוב ליד ילדים אחרים, ולא איתם. כשהקטנה תגדל, סיכוי טוב שהם תשחקנה ביחד. גם ילדים קטנים מאד אוהבים לשחק עם אחיהם. תיהנו!

לאה_מ

New member
גם לי זה לא נראה בעייתי בשום צורה.

ואגב, גם בתי לא היתה תינוקת ופעוטה חייכנית ופתוחה במיוחד, והיום (היא בת 7.5) אין לה שום בעיות חברתיות - להיפך, היא מאד מקובלת ואהובה על חבריה. אז נסי לא להצמיד לה תוויות מעכשיו של "סגורה" או לא חברותית - היא תהיה מי שהיא, וזה ודאי יהיה נפלא.

אלדורית

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

מסכימה עם מה שנאמר לך. ילדים בסביבות הגיל הזה עוברים שלב שבו הם לא משחקים זה עם זה, אלא מסתפקים במשחק זה לצד זה. יש לזה אפילו כינוי: "משחק במקביל". יש הבדלים בין ילדים, ולכן יכול להיות שילד אחד יהיה בשלב שבו הוא כבר כן מעוניין לשחק עם אחרים, וילד אחר לא. בגיל של ביתך זה ממש באמצע גבולות הנורמה, אפילו לא בקצה, ולכן לגמרי לגמרי סביר ונורמלי. מעבר לכך יש גם עניין של כימיה בין ילדים. יכול להיות שבת הדודה רוצה בקרבתה של ביתך יותר ממה שביתך רוצה בקרבתה--מצב לגמרי שכיח בכל גיל, ומאוד אופייני בצמד שבו אחד הילדים גדול מהאחר (גם לילי שלי נוטה לרצות לשחק יותר עם גדולים ממנה ופחות עם קטנים ממנה).

קוקה1

New member
תודה לכולם על ההתיחסות../images/Emo24.gif

האמת ששמחתי לקרוא את התשובות שלכם ולגלות שהם זהות זה הרגיע אותי בסה"כ אני רוצה שהיא תהיה חברותית ונחמדה ואני מאמינה שהיא תהיה (היא גדלה עם חיות היא חייבת להיות) מקווה להשתלב בפורום חביב זה....

kokopeli 1

New member
תקראי את דיון "קצת עצוב לי"

בדף הזה למעלה. דיון שפתחתי ושמתייחס למשפט שכתבת "בסה"כ אני רוצה שהיא תהיה חברותית ונחמדה ואני מאמינה שהיא תהיה". נדמה לי שהוא יכול לתרום לך, כמו שהוא תרם לי.

קוקה1

New member
תודה לך קוקופלי....

אכן קראתי את מה שכתבת ואת התגובות שקיבלת ואולי עוד מוקדם להבין איזו ילדה תהייה ליהיא מופנמת סגורה ביישנית או חברותית מאוד אבל בכל מקרה המסר הכי חשוב שקיבלתי הוא לקבל אותה באהבה כפי שתהיה ולא לנסות לשנות אותה. תודה לך ולכולם שהארתם את תשומת ליבי

למעלה