שלום, חדשה כאן

• פותח הנושא TL16
  • פורסם בתאריך

אלי ו.

New member
ויכול להיות גם להיפך

ששינה גרועה גורמת לבעיות אחרות. בכל מקרה, לשמור אצבע על הדופק. בתור אב לילד עם PDD מאוד לא אופייני אני חייב לומר לך שגם ללא הרבה מהמאפיינים הקלאסיים ילד יכול להיות בספקטרום. הבן שלי (8) אוהב ותמיד אהב לחבק ולנשק, ישן היטב, בגיל הזה לא השמיע קולות, אבל כמעט תמיד שיחק לבד. (היתה רגישות למגע ולרעשים שירדה עם הזמן יחד עם בעיות מוטוריות)

TL16

New member
שלום, חדשה כאן ../images/Emo13.gif

אני אמא לתינוק מקסים בן 8 חודשים. לאחרונה התחלתי לחשוש שאולי משהו לא הכי בסדר בהתנהגות שלו. הוא תינוק מאד חשדן, בקושי מחייך (רק לאנשים שהוא מכיר וגם זה בקושי), לא אוהב חברה של אנשים / תינוקות, מרוכז בעצמו ולא תמיד קשוב. אני רואה תינוקות אחרים בגילו שמחייכים לכל אחד, גם אם מדובר באדם זר, ומשחקים עם ילדים אחרים והוא ממש לא. אני מפחדת שאולי הסממנים הללו מרמזים על משהו ורציתי לשמוע מנסיונכם למה יש לשים לב וכיצד לברר מה ההתנהגות שלו אומרת. תודה רבה.

נונינה1

New member
שאלות נוספות..................

איך הוא מגיב לרעשים פתאומיים חדים או לרעשים כמו של שואב האבק... איך הוא מגיב לסוגי מגע שונים? האם הוא אוהב על הידיים או לא, האם הוא מאוד רגיש למגע ? קשר עין - האם קל ליצור איתו קשר עין או הוא בורח מקשר עין קולות - איזה קולות הוא משמיע לעומת ילדים אחרים בגילו........ האם הוא היה שונה ובנקודת זמן כלשהיא עבר שינוי ?

TL16

New member
תודה על ההתייחסות. קצת תשובות

אם הוא מרוכז, הוא עלול להבהל מרעש פתאומי (כמו רעם) ולבכות. שואב האבק לא משפיע עליו, רק מעניין אותו מאד. אוהב מאד על הידיים. נהנה כשנוגעים בו (או לפחות לא מתלונן...) לאחרונה התחיל לפטפט. לא הברות, אלא בליל צלילים. לא שמתי לב לקשר עין. אני אנסה להתייחס. כשקוראים בשמו, לפעמים הוא מסתובב ולפעמים לא מגיב כלל. הוא הכי מעדיף לשחק עם עצמו, כולל לצפות בקלטות שלו בטלויזיה ואז הוא מרוכז וקשה להפריע לו. הוא לא עבר שינוי - זה היה האופי שלו מאז ומתמיד.

נונינה1

New member
תחושת הבטן שלי....................

אין כאן משהו ברור וחד משמעי, אבל יכול להיות שיש בעיתיות מסויימת, ואני הייתי עכשיו מנסה למצוא איש מקצוע טוב ואמין כדי שיראה את הילד ויתחיל להדריך באיזה כיון לעשות ואולי להמשיך לבדוק......... אולי פעילות בשיטת גרינשפן שמגרה לפעילות משותפת יכולה להיות מותאמת גם לגיל הזה. אנסה להתעניין בשמות של אנשי מקצוע בתחום שמתאימים ואם אמצה אשלך לך את המידה.

77771

New member
מקרה דומה

שלום רב בני בן שנה ו3 חודשים גם אני כמוך בגיל 8 חודשים התחלתי לחשוש שאולי משהו לא קשורה בקשתי תור למכון להתפתחות הילד בהרצליה- הייתי שם ומחר יש לי ביקורת חוזרת כמו כן הייתי אצל קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק תודה לאל כרגע יש שינוי לחיוב אבל אני כל הזמן במעקב אשמח לסייע בכל

TL16

New member
תודה רבה

אשמח אם תרחיבי בקשר למכון להתפתחות הילד ואיך קובעים שם תור. האם דרך קופ"ח? למי פונים בכלל? איך מגיעים לקלינאית תקשורת ומתי ואיך מאבחנים אם משהו בכלל לא בסדר?

doroniz

New member
מחזיק אצבעות

אני מקווה מאוד בשביל שתיכן שלא תיכנסו למועדון שלנו, אבל בהחלט טוב שאתן ערות וערניות. קשה לי להאמין שמישהו מקצועי יהיה מוכן לקחת על עצמו אחריות של אבחון בגיל כ"כ צעיר, (ומי שאינו מקצועי, מוטב שלא תתקבו אליו) ולכן מה שנותר זה המעקב. אינני בקיא בנוהלי קופות החולים אלם נשמע לי מאוד הגיוני שאם את פונה עם חשש כ"כ ברור ואימהי למכון להתפתחות הילד, הם פשוט חייבים לקחת אותך להסתכלות ראשונית. לא ??? המלצה של רופא(ת) הילדים בודאי לא תזיק... ושוב, מי יתן ולא תתקבלו למועדון. דורון.

TL16

New member
ועוד משהו

אני לא יודעת אם קשור - הוא ישן ממש גרוע בלילה. מתעורר כל שעה-שעתיים.

TL16

New member
תודה לכולם ועוד אינפורמציה

אתמול ממש שמתי לב להתנהגות שלו. הוא בהחלט יוצר קשר עין ומסוגל להתמקד בי או בבעלי מספר דקות. הוא משחק משחק "קוקו", שם על פניו את החיתול וככשואלים איפה הוא, מוריד את החיתול בשמחה ומתלהב. כששואלים אותו איפה הכלב שלנו, הוא מיד מוריד את מבטו לרצפה ומחפש אותו, וכנ"ל לגבי אור - מרים מבט לתקרה. אם אנחנו צוחקים - הוא מצטרף גם אם זה לא קשור אליו. אם אנחנו מחייכים אליו - לרוב הוא יגיב בחיוך. ועדיין - הוא אטום ליד זרים ולא יוצר עימם תקשרות וגם מעדיף את חברת עצמו כל פני כל חברה אחרת.

נונינה1

New member
מה שאת כותבת די מעודד !!!

גם אם יש רגישויות גבוהות שבאות לידי ביטוי בהמנעות מקשר עם זרים נראה שיש יכולות בסיסיות נורמליות וטובות בקשר אתכם וזה מאוד מאוד מעודד. גם קשר העין, גם המשחק המשותף, גם חיקוי הצחוק של כולם - כל אלו סימני יצירת קשר ותקשורת מאוד חיוביים וטובים. יכול להיות שההמנעות מזרים נובעת מהתנסות ראשונית קשה שאתם אפילו לא יכולים לשחזר אותה, וגם כאן הייתי ממליצה לקבל הדרכה מאיש מקצוע בנושא. מה קורה אם משפחה קרובה - לא אתם ולא זרים - סבתות, בני דודים, או שכנים שרואים אותם על בסיס קבוע ?

TL16

New member
תודה לך נונינה יקרה ../images/Emo24.gif

באמת קצת התעודדתי. בקשר לחוויה הקשה - היתה לו מטפלת נוראית למשך 3 שבועות בגיל 3 חודשים. היא התעלמה ממנו ומהבכי שלו והכריחה אותו לישון במיטה / עגלה, גם על ידי דחיפת הראש שלו למזרון. אני מקווה שזה לא השפיע עליו. היום יש לו מטפלת מקסימה, הוא מגיב אליה (לא כמו אלינו, אבל בכל זאת מזהה, מחייך ומושיט אליה ידיים). לבני המשפחה וחברים הוא בקושי מגיב (קצת לאמא שלי שאותה הוא רואה הרבה, אבל ממש קצת). חיבת לציין שהוא תמיד היה כזה ולא מדובר בחרדה מזרים שמלווה תינוקות בגילו. בקשר לאיש המקצוע - אני חסרת כל ידע בעניין ולא יודעת למי פונים. אשמח אם תוכלי להנחות אותי. ושוב - המון תודה.

למעלה