שלום. חדשה כאן ושאלה.

שלום. חדשה כאן ושאלה.

בני בן ה-6 מתאמן בלחימה משולבת באיזור המרכז. יש קצת בעיה בקאורדינציה והוא גם שוכח לעשות את הקאטות (שהן קשות מאוד יש לומר). אני ממש רואה קושי בביצוע הקאטות וילדים בחוג לפעמים קצת מצחקקים כשהוא מדגים לפי בקשת המדריך. השאלה היא האם יש אתר או דרך ללמוד את הקאטות כדי שאוכל לעזור לו. הוא מאוד משתדל אבל מאוד קשה לו. תודה.

אם הוא מתקשה בהדרכה

ישירה,הרי שסרטונים על אחת כמה וכמה יהיו קשים לו. אני סקרן: 1.שוחחת על כך עם בנך? 2.האם הוא מרגיש נבוך/מתוסכל מהמצב? 3.האם ניהלת שיחה עם המאמן של בנך על כך? 4.מה היתה תגובתו? 5.מדוע את מניחה שאת תצליחי במקום אדם שלמד שנים רבות את המקצוע? 6.אולי הפתרון יהיה קבוצת מבוגרים עבורך,ותירגול משותף לשניכם?

תודה על התגובה

ראיתי סרטון היום שקיבלתי במסר מאחד הגולשים כאן (ותודה על כך). ניסיתי הבן ואנוכי לעשות כמה תרגילים והיה קשה מאוד לעקוב. לא שוחחתי על כך עם בני, אבל הוא מבקש ממני ומאביו שנדריך אותו בקאטות. אני לא יודעת בכלל קאטות כי למדתי קראטה (ללא קאטות). הילד קצת תמים ולא ממש מרגיש נבוך אבל הוא מאוד רוצה לדעת ומעונין להתאמן מעבר. עם המאמן לא שוחחתי אבל אדבר איתו בהמשך. לדעתי הקבוצה בה לומד בני גדולה מדי והוא מאבד את הריכוז. כשהם היו קבוצה קטנה אז היה לו טוב יותר (כיום בקבוצה יש מעל 20 ילדים ברמות שונות). ואומנויות לחימה בשבילי? אמממ אחשוב על זה..... תודה בכל מקרה.

מבט אחר

ילדים קטנים יש קושי לעשות את תרגלים שמלמדים אותם. זה לא אומר שמבחינה של תת מודע הוא נכשל. תרגיל מתורגל הרבה פעמיים אפילו שנראה שילד לא מבצע נכון . אם ילד יתמיד באימונים בהגיעו לגיל טיפש עשרה תרגיל יבוצע בצורה הכי תכנית. לא לאבד תקווה להמשיך לחזק את נשמתו שימשיך ולא ישבר. קורדינציה עדיין בשלבי פתוח. תהיה חזקה

מאה אחוז

היא אפשר לבוא ולבקש את מאה אחוז בתרגיל לכול אחד יש את מאה שלו. ילדים קטנים כול אחד מבצע את תרגלים כמו שהם מבנים. יש לפנות למורה ושיהיה צופה שלו צוחקים אל בנך ויעמיד את אחרים במקום. עוד פעם וזה מודגש אין לצפות שילדים יבצעו את תרגיל כמו מורה. נכון זו שאיפה שזה יתבצע,אבל יש הבדלים בין אחד לשני. הכול יפרח באביב נעורים של בנך שם הוא יהיה פרפר

תודה רבה, הענין הוא שצריך גם לתרגל

בבית ואימון פעמיים בשבוע לא מספק כדי לשפר קואורדינציה. ובבית אנחנו לא עובדים איתו.

זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב/ת

בעלי גם לומד לחימה משולבת אבל קשה לו עם הקאטות ולכן הוא בכלל לא לומד אותם. אני למדתי קראטה לפני שנים רבות ואין לי שום ידע בקאטות..... אבל אדבר עם המדריך, אולי הוא ילמד אותי כל פעם קאטה ואני אדריך את הבן.

floppy disk

New member
לא התכוונתי שאתם תלמדו אותו

התכוונתי שבבית אתם תעודדו אותו להתאמן. קיבלתם סרטונים, קיבלתם מוטיבציה, אז יאללה, עכשיו הגיע הזמן שהוא יעבוד על הקאטות. ואם לא לשנן, אז בפשטות, בקשו מהמאמן תוכנית אימונים לקיהון (בסיס), ותתנו לבן שלכם לעבוד עליה בבית. לדוגמה: זנקוצודאצ'י גדאן בראי, התקדמות אויטסוקי * 3, נסיגה אגה אוקה * 3. פשוט יותר ממה שנדמה לך.

הכי חשוב - לשוחח עם הילד ועם המורה

על מה שאת חווה כבעיה. אם יש תלמיד מתקשה, תפקידו של המורה לסייע לו, אם כי לכל אחד הקצב שלו, ולא תמיד מי שמתקדם הכי מהר הוא זה שמגיע הכי רחוק. מעבר לזה אני מרגישה בהודעה שלך שתי תלונות: א. הילדים מצחקקים כשבנך מדגים. לטעמי, עם כל הקושי בדבר, מוטב להניח לבנך להתמודד עם זה ככה. בסופו של דבר, על כל אחד מאיתנו ללמוד להתמודד עם המבוכה של לבצע משהו למול קהל, ולא תמיד אנו יכולים להיות במיטבנו כשזה קורה. ב. בנך משתדל מאד אבל קשה לו. אחד הדברים הכי גדולים שאני קיבלתי מאומנויות הלחימה זה את ההבנה שאם חוזרים על משהו מספיק פעמים, לא משנה כמה זה היה קשה בהתחלה, בסוף זה נהיה קל. נראה לי שהבן שלך זכה זכות גדולה ללמוד את הלקח הזה בגיל צעיר. אני חושבת שכדאי לתת לו למצות את השיעור, ולהגיע להבנה הזאת בעצמו, או בעזרת המורה.

floppy disk

New member
בתור מי שמתאמן בקראטה כמה שנים

יש לי כמה נקודות עבורך... א. כמו שכולם כבר אמרו, פני למאמן ובקשי לחוות דעתו. ב. אל תאמרי נואש, ואל תתני לבנך להתייאש. גם כשאני הצטרפתי (בגיל 12, זה הרבה יותר מאוחר מ6), הייתי מרושל ומגושם, והיה נדמה לי שכולם לועגים לקאטות שלי (ראי נקודה ג'), אבל אחרי אימונים ואימונים המצב השתפר לאין ערוך, והיום אני לא חושב שיש מקום כלשהו ללעוג לעשיית הקאטות שלי. ג. מניסיון, ילדים בשיעורים מקבלים יותר מדי חופש פעולה, ולכן מדברים ביניהם ומצחקקים. אמנם, לא תמיד כשילד מצחקק כאשר חניך אחר מבצע קאטה, הוא צוחק על החניך והקאטה שלו. במידה ובנך מציג בפניך את בעיה זו (ואני מדגיש, רק אם בנך יציג את בעיה זו. אם את תשאלי אותו "מפריע לך שצוחקים עליך?", יכול להיות שתגרמי לו להסתכל על הדברים אחרת מאיך שהוא הסתכל עליהם עד כה), תסבירי לו שהוא לא צריך להתייחס אליהם, ושבחיים תמיד יהיו אנשים שיקנאו במאמצים שלו. ד. אני חוזר לנקודה א'. חובתך כהורה מודאגת, לדבר על כל הנושא עם המאמן. אני בטוח שהוא יוכל להרגיע אותך טוב ממני, ובמידת הצורך ינקוט בצעדים נחוצים. על כל פנים, אני מתקשה להאמין שהצחקוקים הם על הבן שלך. אחרי עבודה עם חניכי קראטה צעירים מאוד, אני יודע שלרוב אין דבר שמעניין אותם בשיעור פחות מאשר הקאטות של החברים שלהם, מה גם שחניך שעובד בצורה איטית יותר או שונה, יעורר גיחוך בקרב שאר הילדים אולי פעם או פעמיים, אחרי זה, זה כבר לא חריג בעיני שאר הילדים ואם הם יצחקקו, זה לא יהיה קשור אל החניך.

floppy disk

New member
היא אמרה בעצמה

היא אמרה שהילדים מצחקקים כשהוא עושה קאטה לבד, וזה השתמע כאילו היא מפרשת את זה כאילו צוחקים עליו או לועגים לו כאינדיקציה לרמה שלו.

המאמן חוזר ומדגיש שיש לאמן את

הילד גם בבית, שלא מספיק להתאמן על הקאטות פעמיים בשבוע בחוג. שכדי להגיע לרמה טובה חייבים להתאמן. לדעתי עיקר הבעיה נובעת מכך שהקבוצה מאוד גדולה (גדלה לאחרונה עקב איחוד שתי קבוצות). אני אשוחח על כך עם המדריך, אולי הוא יוכל ללמד אותו לפחות את הקאטה הראשונה (הייאן שודאן-למי ששאל).

floppy disk

New member
אם בכל זאת את מעוניינת בסרטונים

אם בכל זאת את מעוניינת בסרטונים, למרות שלדעתי ילד בגיל 6 לא צריך ללמוד קאטה מסרטון, אלא ממקור ישיר - המדריך, את צריכה לציין באיזו שיטה בדיוק הוא מתאמן ואילו קאטות נדרשות ממנו (אני מניח היאן שודאן), כי מגוון הקאטות והשיטות השונות בקראטה גדול מאוד. האם בנך מתאמן בלחימה משולבת CMA? האם בשיטה אחרת? עני לי על זה, ואתן לך את כל הסרטונים שאת רוצה.

היי, תודה ואשמח לסרטונים

אמנם קיבלתי קישור לאתר עם סרטונים, אתר מצוין. רק מה שהמדריך מבצע את הקאטה מהר מדי ואנחנו לא מצליחים לעקוב. הקאטה הראשונה שלנו היא הייאן שודאן. הילד לומד לחימה משולבת (השיטה של אלי אלימלך). תודה על התגובה.

floppy disk

New member
הייתי ממליץ שתשאלי את המאמן

איזו מערכת קאטות הוא מאמן (זאת אומרת, האם של שוטוקאן, קיוקושין וכו').דיברתי אמנם עם חבר שמתאמן אצל אלימלך, הבנתי ממנו שמדובר בקאטות של שוטוקאן, והרי הקישורים להיאן שודאן: 1. ביצוע איטי וברור יחסית http://video.google.com/videoplay?docid=-3201008504535522197&q=heian+shodan 2. וידאו של חמש הקאטות הראשונות (הראשונה מביניהן היא היאן שודאן), באתר של אלי אלימלך עצמו, לי אישית הסרטון לא עובד, אולי לך יעבוד http://www.cma-box.co.il/page_Video_First5Katot.asp 3. סרטון שהעליתי במיוחד בשבילך, של מאסטר קאנאזווה. אם תרצי שאשלח לך את הסרטון (שדורש Quicktime) לאימייל כדי שתוכלי לשמור אותו על המחשב שלך ולא לצפות בו דרך האינטרנט, תשלחי לי הודעה פרטית. http://video.google.com/videoplay?docid=-8749363191301195815 בהצלחה לבנך! אוס! נ.ב - מצורפים להודעה זו שני קישורים לסקטצ'ים של הקאטות, מי יודע, אולי לבן שלך יהיה יותר קל לזכור אותם מאשר את הסרטים.

אוס../images/Emo13.gif

תודה רבה על העזרה. קיבלתי קישור גם מאחד הגולשים כאן במסר. אמנם ההדגמה טיפל'ה מהירה אבל מאוד ברורה. מצרפת את הקישור.

למעלה