שלום-חדשה בפורום

bonita11

New member
שלום-חדשה בפורום

שלום לכולם. לפני כמה ימים גיליתי את הפורום הזה והיום החלתתי לכתוב שמי ABEND-DEUTCH אני בת לניצול שואה מBUDAPEST-HUNGARY אני הרבה זמן מנשה למצוא את השורשים שלי ולא מצליחה הרבה סבא שלי היה לפני המלחמה חזן בבית כנסת ARENA-UTI אולי מישהו יכול לכוון אותי? ואני מחפשת דובר הונגרית שיוכל לתרגם לי גלויות ומכתבים ישנים. תודה מראש ANA

עב

New member
דייטש שלי ../images/Emo97.gif

שלום אנה וברוכה הבאה. אני מבינה שאת מחפשת את השורשים. כדאי שתכתבי הודעה מסודרת על כל משפחה לחוד, לפי הכללים הרשומים כאן . גם לי יש דייטש במשפחה אבל אני לא מתעסקת אתם כי זה שם כל כך נפוץ... בכל אופן אספר לך על המשפחה שלי: סבתא רבתא (אמא של סבא שלי) היתה קטלין גיטל דייטש והיא נולדה ב - 1861 ב - Vagfarkasd כיום Vlcany במחוז ניטרה, סלובקיה. הוריה היו איז'ק דייטש ולאה רוהיג. קטלין גיטל התחתנה עם ברנט ברוך באום בשנת 1882. ככל הידוע לי הם החלו במסכת נדודים אחרי החתונה. הם גרו במרגיטה ואח"כ ב - Ermihalyfalva וגם ב - Nagy Karoly (כל המקומות המוזכרים שייכים היום לרומניה), עד שהתיישבו במונקטש היום Mukachevo באוקראינה. איפה שהוא במלחמת העולם הראשונה או מיד אחריה עברו לבודפשט ושם נפטרו. לפי רישומי מפקד 1869 לגיטל היו שמונה אחים ואחיות! אגב, הרישום של שנת הלידה הוא בערבון מוגבל מאוד. מיאהי (מן הסתם מיכאל) 1852 האני 1854 הרמין 1856 זיגמונד 1859 אדולף 1861 קארוי 1865 היינריך 1867 יטי 1869 מחכה להודעה על כל משפחה ומה את מצפה למצוא. נשמח לחלוק את נסיוננו.

שבוע טוב! בפורום הזה, ובשכן,

ישנם מספר דוברי הונגרית שעל פי נסיון העבר, מוכנים לעזור בעבודות תרגום. העלי פה גלויה או שתיים, ואנחנו נראה מה אנחנו יכולים לעשות.

למעלה